tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pikkuisia väkertelyjä...

Hellou!
 
Testailin täälä eilen työpäivän jälkeen muksujen kanssa yhtä ihanaa askartelu vinkkiä ja ajattelin jakaa sen teillekkin. Jos joku muukin saisi inspiksen tehdä!! Alun perin näin tällaisen tehtynä täälläTuolta Ainon kotona-blogista saa muuten ihan hurjasti kivoja ideoita, joita pystyy toteuttaa lasten kanssa.Eilen ostettiin jo partavaahtoa,että saadaan seuraava juttu kokeiluun=)
 
 
Tällä kertaa kokeiltiin tehdä narupallo. Tarkoitus oli saada kevääksi/pääsiäiseksi koriste ja onnistuttiin omasta mielestä hienosti=)
 
Tarvikkeet oli aika yksinkertaiset, lankaa, liimaa,vettä, ilmapallo ja kelmua. Niin ja mukavuus syistä kertakäyttöhanskat ja jotain pöydänsuojaksi.
 
Me tehtiin pari palloa vesi-ilmapalloilla (siis ihan ilmaa sisällä...) ja pari sitten tavallisilla ilmapalloilla. Kokoa pystyy siis helposti säätelemään ilmapallon koolla. Pienille oli selvästi helpompi tehdä pieni ilmapallo. Vettä ja liimaa laitoin suurin piirtein saman verran. Mulla tuo seos oli sisi ihan vesimäistä ja hyvin kovetti silti. Ilmapallo päällystettiin kelmulla, niin lanka ei jää sitten palloon kiinni kun se poksautetaan pois. Kelmulla pystyi myös kivasti muotoilla palloa.
 
 
Tässä sitten yksi pallo joka on saanut lankaa ympärilleen. Pyöriteltiin palloa vielä tuolla liimaseoksessa, että sitä varmasti oli joka paikassa.
 
 
Annettiin väkertelyjen kovettua seuraavaan päivään ja tänään nämä sitten viimeisteltiin. Pallon poksautin tyhjäksi ja sitten saksilla leikkasin reiän josta sitten varovasti poistin kelmun. Sisällehän voi laittaa mitä vaan. Meillä laitettiin Sylvannian puput, munia ja höyheniä.
 
 
Ikkunaa vasten hankala kuvailla.
 
 
 
 Nuutti pyytää koko ajan syliin, että pääsee kurkkimaan pupuja=) Tämä askartelu sujui meillä tosi hienosti ihan Mandiltakin (5v.) . Tuon langan laiton kanssa autoin vähän alkuun, mutta muuten teki neiti ihan itse.
 
Näitähän voisi tehdä vaikka minkä värisenä ja laittaa sisälle esim tipuja. Mielikuvitus rajana!!
 
Ihanaa keskiviikkoa sulle!
 
~~Ulla~~
 


4 kommenttia:

 1. Oijjoi nää on kyllä supersöpöjä! <3 -V

  VastaaPoista
 2. Tulipas söpöjä <3 Mä yritin tehdä meille vastaavalla tyylillä olkkarinlamppua muttei siitä kyllä tullut yhtään mitään :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!
   Mä en tohtinut edes haaveilla mistään isommasta kuin noita mitä tein:D

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: