tiistai 29. maaliskuuta 2016

#Huikean iso vauvamasu

voi kuulkaa mua ärsyttää. Ärsyttää ihan suunnattoman paljon. Ja te tietty haluatte tietää mikä mua ärsyttää?! :D
 
No nämä noin kolme kertaa viikossa iltapäivälehtien otsikkoihin päätyvät "huikean pienet vauvamahat". Oikeasti. Tähänkö se raskaana oleminenkin on nyt sitten mennyt, että mitä pidemmälle pääset ilman että sussa näkyy YHTÄÄN vatsaa sen hienompaa. Tai sen kuvan sitä ainakin itse saa noista otsikoista.
 
Oon vissiin ihan vanhanaikainen oman ajatukseni kanssa. Mä kun oikein odotin malttamattomana, että koska se masu kasvaa. Koska se raskaus alkaa näkyä oikein selvästi, niin ettei kellään oo epäselvää mikä on homman nimi.
 
Ihan pelottaa minkä kuvan odotusajasta nuo jutut antaa tuleville äideille. Niille jotka vasta haaveilee siitä ihanasta plussasta. Pelkään niin kovasti, että sitten on moni äiti pettynyt kun se oma vatta (yllättäen) näkyykin jo rv 32. Mihin ihmeeseen tämä maailma on menossa??!!
Toki sehän on niin yksilöllistä miten se masu rupeaa näkymään, riippuu naisen pituudesta, kohdun asennosta ja noh, monesta asiasta. Mutta te varmaan ymmärrätte mitä ajan takaa?!
 
Ja ei en nyt tarkoita sitä, että odottavan naisen pitää ahtaa suuhunsa mitä sattuu ja maata sohvalla koko odotus aika. Mutta tämä nykyinen trendi rupeaa jokseenkin tökkimään. Omasta hyvästä olosta saa ja pitääkin pitää huolta. Mutta ei niin, että siinä on pieni viaton vauva kärsijänä. Koska ei se ainakaan hyvää vauvalle tee jos laihdutat ja pelkäät masun kasvua koko odotus ajan. Siinä lähtee kuona-aineet liikkeelle ja niistä se pieni sitten yrittää ottaa omaan käyttöönsä kasvuun tarvittavat aineet.
 
Toivon niin kovasti, että jokainen äiti on ylpeä siitä kasvavasta masustaan. Osaisi ajatella, että tämä on vain vaihe elämästä. Sitä ehtii sitten odotusajan jälkeen taas murehtia masun kokoa, vaikka lopun elämäänsä jos niin haluaa.
 
--Olkaa ylpeitä ihanista masuistanne!!!--
 
 
Ja mitäs mun odotukseen kuuluu?
No hyvääpä siihen=) Tosin yöt on nyt ruvenneet olemaan vähän levottomia. Nuutti heräilee monta kertaa ja mun nukahtaminen kestää nykyään ikuisuuden. Jos vähänkin havahdun unesta niin rupean miettimään kaikkea ihan olematonta. Siis tyyliin "pitääkin aamulla laittaa valkopyykit pyörimään ja muistaa heittää vessan matto sinne mukaan". Aivan,tätä ei voi miettiä mihinkään muuhun aikaan kuin klo 03.20 yöllä... Ottaa ihan itteä päähän!!
 
Neuvolassa tuli piipahdettua viime viikon lopulla ja tässäpä sieltä kuulumiset. Suluissa edellisen kerran arvot/muutos edelliseen kertaan joka oli rv 22+2
 
Paino +2kg (alku painoon vielä 3kg matkaa...)
RR 112/79 (99/51)
Hb 115 (134)
Sf 25cm (17cm)
Sykkeet 140 (145)
 
Että juu. Ai kenelle on ruvennut herkut maistumaan?!Ihan tuota vauhtia ei kyllä tarvitte painon tulla! Toki tämä taakse jäänyt pääsiäinen ei millään lailla ainakaan helpottanut mun herkkuhimoa!
Hb ottanut jyrkän laskun, terkka kysyi että oonko ollut väsynyt ja nauroin, että ehkä enemmänkin toisin päin. Energiaa on vaikka muille jakaa. Mutta hengästyn kyllä tosi helposti ja sehän on just oire tuossa hb laskussa. Siispä popsin rautaa tässä välissä ja toivon, että tuo tuosta nousee. Vatta kasvaa nätisti keskikäyrällä, vaikka musta tuntuu, että tämä masu onkin jo iiiiiiso.
Seuraava neuvola laitettiin vielä 4 viikon päähän ja hyvä niin, en millään jaksa vielä ruveta sielä tiuhemmin käymään. Yhteensä noita käyntejä on nyt kertynyt tässä odotuksessa 4. Tietysti soittelen jos tulee jotain muutoksia vointiin, mutta nyt kun kaikki on hyvin, niin tuntuu turhalta käydä useammin.
 
 
 
Mini vetelee masussa sellaisiakin potkuharjoituksia,että välillä sitä vähän kauhistuttaa, että minkälainen tapaus sielä kasvaa. vallan vilkkaalta tuo pikkuinen tuntuu nyt!
 
Tällaisissa oloissa ja fiiliksissä tällä kertaa=)
 
Mukavaa keskiviikko päivää!
~~Ulla~~
 

10 kommenttia:

 1. Mä en oo törmännytkään tollaseen ajattelu tapaan että pitäisi olla pieni raskausvatsa, huh. Mulla alkoi molemmista tytöistä vatsa näkyä aika aikasin jo ja olin siitä kyllä niin onnellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin toivon, että tuo on vaan noiden julkkisten (lue=iltalehtien) juttu. En haluaisi, että tuollainen ajattelumaailma leviää kaikkien odottajien keskuuteen.
   Mäkin oon ollut niin onnellinen jokaisesta vauvamasusta, aluksi pelkäsin,että osaako tästä enää nauttia,mutta pah, turha pelko!Nautin edelleen koko sydämestäni<3

   Poista
 2. Vauvamasut on niin ihania, että olen ainakin omissa odotuksissa malttamasttomana aina odottanut, että koska se masu kasvaa.♥ Nytkin kaamea masuikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon noita vauvamasuja haikeana katsellut silloin, kun itse en ole ollut raskaana. Ja masuikävä, mä tiedän että se iskee varmaan jo ensimmäisen kuukauden aikana, kun vauva on syntynyt<3

   Poista
 3. On meitä isomahoja onneksi muitakin :) mullakin oli masuikävä jo sairaalassa, tai ainakin potkuja ikävä :D ootko muuten ihan ite alkanu popsia tota rautaa? Mulla oli edellisellä kerralla hb 113 ja nyt 114 ja terkka sanoi että vasta kun laskee 110 määrätään rautalisä.... mun uudessa monivitamiinissa on kyllä rauta joukossa, veikkaan että ilman sitä ois kyllä laskenu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!!Ja kaiken lisäksi vielä ylpeitä isomahoja:D
   Mä sain itseasiassa neuvolasta aivan hervottoman kokoisen rautapaketin. Js ohjeen popsia niitä nyt seuraavaan neuvolaan asti,eli n kk:n. Mulla on aika hitaasti aina noussut tuo hb, joten olin itsekin sitä mieltä, että mieluummin rupean heti syömään, kun odotan, että se tippuu tuosta vielä lisää.
   Virallinen ohje on täälläkin tuo, että vasta kun menee alle 110 hb, niin määrätään rautaa.

   Poista
 4. Ihana ihana tuo sun vatsas♡♡ mä en kestä♡♡ tääl on niin kiva vauvakuume... mutta kun on tuo koulu :P
  Onneksi voi seurata tätä sun odotusta täältä blogista :D (pysy kuumeet kurissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinä ihana<3
   No ei sun koulua enää kauaa oo;)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: