sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Retki eläintarhaan

Päästiin me vaan eilen lähtemään Ähtärin eläintarhaan. Ja onneksi lähdettiin,niin nätti auringon paiste saatiin meitä ilahduttamaan!
Eläimet oli kivasti virkeinä liikuskelemassa,se suurin syy miksi me tehdään aina retki näin aikaisen keväällä tai myöhemmin syksyllä. Lapset kyllästyvät niin nopeaa jos eläimet vain makoilevat auringossa.Eikä niitä kyllä aikuistenkaan ole mukava katsella..vai?!
Vähän meinas kenkä valinta hirvittää,kun päästin kierroksen alkuun. Suurin osa reitistä on niin varjoista,että että reunoilla oli lunta ja tuo tie oli ihan märkä. Ja siis meillä oli lenkkarit jalassa,mutta onneksi vikingit piti varpaat kuivina=)

 Lumileopardi innostui kovasti liikuskelemaan kun eläintenhoitaja sattui samaan aikaan meidän kanssa sen häkille ruokaa jakelemaan. Hieman lapsia hirvitti kun hoitaja heitti häkkiin kokonaisia kanoja...Ehkä vähän äitiäkin!!! Mutta on noilla otuksilla ihanat hännät=) Rasmus tykkäsi kovasti,kun joka häkin luona oli joku pieni arvoitus johon oli kolme vastaus vaihtoehtoa.Oppi niistä itsekkin taas jotain uutta. Lisäksi reitillä oli toisenlaisiakin opetus juttuja esim. tällainen kuva johon sai pyörittää erilaisia ruokia villisialle. Mandi innostui kovasti tutkimaan mitä kaikkea siat napaansa popsivat! Tässä ollaan katsomassa kanalintuja..uskoisko??!Joku ei ollut nyt ihan omassa paikassaan.Mutta kovin onnelliselta tuo orava kyllä näytti=)
Pienet kiertelijät saivat kartat käteensä,josta olikin kiva katsoa mikä eläin tulee seuraavaksi.

 Mandi poseeraamassa...Eväsjälkkäri kädessä.Kiitos Mari ihanista munkeista!!!
Viimeisimpien eläinten joukossa oli lapsien kauan odottama karhu. Näitä katsoessa vierähti pitkä tovi,sen verran seurallisella tuulella ne olivat. Nämä me yhdessä tuumin järkeiltiin vielä pennuiksi.tai no,ainakin melko nuoriksi karhuiksi.Arvatkaa naurattiko meitä kun karhut venyttelivät jalkojaan pitkiä aikoja näin?!
                            Isoja ne vaan ovat,ei voi muuta sanoa!!


   

Ihanaa oli viettää lauantai päivä retkellä,suosittelen muillekkin!! 

Isot kiitokset taas seurasta Mari, Esa ja muksut.
  
 

2 kommenttia:

  1. Olispa tääläki päin joku tollanen eläintarha! Ihana toi lumileopardi!! <3 Ja Mandin haalarit on aivan huiput, vaikka onki outoa nähdä se noin kirkkaissa väreissä :)

    VastaaPoista
  2. No kieltämättä omakin silmä vaati vähän totuttelua tuohon haalarin väriin,mutta tykkään kovasti.Vaihtelu virkistää!!

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: