keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Valmistautumista tulevaan

Aattelinpa kirjoitella tänne yhden postauksen verran imetyspaidoista. Ja ehkä hitusen imetyksestäkin. Tiedän,että lukijoissa on myös muita masun kasvattelijoita.

Ehkä vähän historiaa alkuun,eikös sillä oo aina hyvä aloitella?! Eli meidän ensimmäistä lasta en imettänyt kuin kolmisen viikkoa,syitä varmasti monia. Ehkä päällimmäisenä se että meidän pikkuinen syntyi rv 36+4 ja itsellä ei ehkä oikein ollu mitään käsitystä koko imetys touhusta. 

Toisen kohdalla menikin jo paremmin,imetystä kesti 7kk:ta. Luulisin,että tuolloin auttoi oma rento asenne,esikosta oli kasvanut terve pieni poika,pullo ruokinnasta huolimatta. Ei siis ollut mitään paineita tuon imetyksen onnistumisen kanssa. 

Ja kolmannen kohdalla imetystä olikin sitten kokonaisuudessan 1v ja pari kuukautta päälle.Täysimetyksellä mentiin aina sinne puolen vuoden ikään asti. 

Mä oon nauttinut imetyksestä ihan hurjasti. Oon nytkin sekä itselle,että miestä muistutellut miten sitovaa se on ne ihan ensimmäiset viikot. Siis yhtä jatkuvaa imettämistä,mutta samalla muistutellut miten nopeasti se siitä sitten tasaantuu. Tulee pitempiä taukoja imetysten välillä. Ollaan myös kavereiden kanssa naureskellen muisteltu miten kipeää se imetys aluksi ottaa..Kun tuntuu että vihloo varpaissa asti=) Joo nyt naurattaa,mutta silloin kyllä ei!Mutta siitäkin onneksi selviää ja on se sen kaiken arvoista. Suosittelen ainakin yrittämään,siinähän ei mitään häviä.
 JA varautumaan niihin tiheän imun kausiin. Siihen kun herää sata kertaa kysymys,että piisaako se maito kun toinen on koko ajan tissis kiinni.Niillä kerroilla kun jokaisella tuoreella äidillä olisi se joku sanomassa,että kyllä se maito piisaa,nyt vaan vauva tilaa lisää...

No niistä paidoista siis. Ensimäisen kohdalla mulla oli ostettuna tasan kaksi h&m:n imetys t-paitaa.Niitä joissa on vain pienet luukut. No mulle ne ei todellakaan sopineet.Imetys oli hankalaa kun rintaa sai kaivelal sta kertaa esille.. Toisen ja kolmannen kohdalla olin ihan ihastunut h&m:n imetystoppeihin,niihin ihan perusmalleihin. Niitä on kaapissa nytkin odottomassa. Näitä on niin helppo yhdistellä hupparien ja neuletakkien alle.Monesti tuli myös nukuttua tällaisella,näissä kun on liivi osa sisäpuolella. Tykkäsin noista sinisen sävyisistä tänä keväänä.Viimeksi kun imetin löysin myös Boobin imetys paidat. Ja näitä kyllä suosittelen lämpimästi,ihan huippu käteviä paitoja!!! Niitä oonkin nyt haalinut sitten esim. huutonetistä. Näissä on kaksin kertaisen kangas tuossa rintojen kohdalla,eli saat imetettyä todella huomaamattomasti.Ei tarvitse olla koko rinta paljaana keskellä kauppaa. Mä oon kauhistuttanut ihmisiä imetyksellä ihan joka paikas. Siis kahvilan nurkassa,ABC:llä, kaupan sovituskopissa...Oikeastaan missä vaan!Mutta noilla Boobin paidoilla se on oikeasti huomaamatonta.Nämä ovat before and after toppia, eli voidaan käyttää jo raskaus aikana ja synnytyksen jälkeen tuo vatsan kohdan leikkaus antaa anteeksi sitä ei-heti-häviävää-vatsaa=)


Huutonetistä sain huudettua tämän ihana kevyen Boobin kesämekon.Siinä on siis myös tuo sama leikkaus rintojen alla.Värikin oli jotenkin ihanan kesäinen,tykkään<3


Jossain tuolla kaapin perillä on myös ihan perus musta pitkähihainen ja pirteän keltainen toppi samaista Boob mallistoa. Vielä haaveilen jostain hameesta...Niitä on niin kiva kesällä käyttää...


Onkos muilla millaisia kokemuksia esimerkiksi näistä merkeistä? tai olisiko jollain jotain hyvää merkkiä jota suositella muille?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: