torstai 12. toukokuuta 2016

Vauvan varuste viidakossa

Kun se plussa monta kuukautta takaperin ilmestyi raskaustestiin, aloin aika pian jo miettiä miten ihanaa on kun saa ostaa (taas) kaikki tarvikkeet vauvalle. Tämä on kyllä jo jonkun sortin vitsikin lähipiirissä, "ai sä oot taas ehtinyt myydä kaikki!". No juu. Kun meille ei vissiin pitänyt enempää tulla:)
 
Mä rakastan, siis oikeasti rakastan kirppistelyä, Torin selaamista ja Huutonetissä pyörimistä.  Niinpä mitään ei oikeastaan oo hommattu uutena. Tiedän, että käytettynä voi tulla vastaan myös niitä huonoja yksilöitä, mutta mulle on kyllä sattunut ihan älyttömän hyvä tuuri ja oon aina löytänyt ihan uudenveroisessa kunnossa olevia tavaroita/ vaatteita.
 
Tässä siis mun hankinnat kaikesta siitä hurjasta tarjonnasta mitä nykyään on:
 
Turvakaukaloa etsiessä katselin ensin vain yleisesti mitä on tarjolla. Ja voi apua, se kaukaloiden määrä ja valikoima on kyllä ihan mahdoton!! Päätin kumminkin olla ehkä vähän tylsäkin, ja etsiä meille Gracon turvakaukalon. Ja syy oli aika selvä, meillä on ollut sellainen jokaisella lapsella ja oon aina tykännyt siitä paljon. Suuri plussa jalustasta autoon, mun hermoilla ei vaan jaksettaisi joka ikinen kerta laitella auton vöitä kaukaloon. Päätin siis luottaa tässä asiassa ihan vaan omaan kokemukseen, miksi vaihtaa hyvää?!
 
Sisko sai toimia kuriirina ja tuoda tämän Kuopiosta:)

 
Tykkään tuosta vastasyntyneelle olevasta pienennin osasta ja isosta aurinkolipasta. Niin ja värikin oli juuri "mua" :)


Sitteri haaveista kirjoittelinkin jo aiemmin ja Torin ahkera (ehkä ihan hitusen pakkomielteinenkin...) tuotti tulosta, tällä kertaa kuriirina toimi appiukko. Hah, on se vaan kätevää kun sukulaisia asuu ympäri Suomea, eiks niin?!
Tämä on uusi tuttavuus meillä, enkä oo törmännyt tähän edes tuttavapiirissä. Tarkoitus on siis,että tuo toimii alussa päivisin, kun Mini nukkuu niitä monen tunnin päikkäreitä ;), sänkynä. Tuon lelukaari jutun otin nyt aluksi irti. Epäilen, että se vain innostaa Nuuttia heiluttelemaan sitteriä. Merkiltään tämä on siis Tiny love rocker napper.
 
 
Itkuhälyttimet löytyikin kaapista, nämä on Nuutin aikana hommattu. Haaveilin aluksi niistä ihanista, joissa on mm kamerakuvaa, mutta päädyin sitten kuitenkin näihin ihan perus itkareihin. Merkiltään Philipsin Aventit.  Molemmat päät saat pistokkeeseen kiinni, mutta meillä oli aina vain tuo vanhempien yksikkö seinässä kiinni. Vauvan päässä oli ikean ladattavat patterit. Nuo patterit kun meni oikeasti tosi, tosi nopeaa loppuun. Mitään häiriötä nämä ei oo ikinä ottanut ja noita taajuus vaihtoehtoja on tosi hyvin. Kuuluvuus on aina meillä piisannut, ei oo sen suhteen ollut ongelmia. Niin ja nämä on todistetusti kestänyt sellaisen kevyen -24 asteen pakkasen. Ei paniikkia, Nuutti oli jo yli vuoden ikäinen silloin ja heräs ihan hikisenä, kun äiti oli vähän topannut toista:)
 
 
Imetystyyny ei ollut mulla ihan sielä Must Have-listalla. Mutta kun sellainen tuli 8€ vastaan, niin en kahta kertaa miettinyt sen ostamista. Merkiltään Doomoo Softy, eli se pienempi noista Doomoon tyynyistä. Tällainen tais olla mulla Nooan aikana ja oli kyllä tosi hyvä apu hyvän imetysasennon löytämisessä. Ja jos ei imetysonnistu niin sitten voi tietty käyttää myös pullosta syötettäessä. Sisällä ihanan pehmeää raetta, eli muotoutuu tosi kivasti.
 
Nyt vasta tajusin, että olisin voinut tähän tietty kuvata meidän vaunut. No ne on  Herquleksen Raptorit, kovalla kopalla. Toki meiltä löytyy niihin myös pehmeä koppa. Ostettu meille jo Nooan aikana, enkä luovu niistä ennen kuin on pakko. Tukevat ja kivat työntää näillä meidän kaikkea muuta kuin tasaisilla teillä.
 
Kaikki nämäkin on jo pesty ja valmiina vauvalle. Ai miten niin joku on taas ollut vähän aikaisessa??! Ja arvatkaa missä nämä nyt on. No meidän sisäsaunassa, jota ei käytetä, kun käydään pihasaunassa. En vaan raaskinut viedä niitä enää varastoon joka on autotallin yhteydessä. Mikko ruuvailee sielä autoa ja en halua, että nämä tulee ihan pölyiseksi.
 
Tässä vielä päivitettyä versiota Minin vaatekaapista. Voi olla että jollain (?!) on homma ihan piskusen karannut käsistä, mutta mitäs pienistä!:)
Alimmalla hyllyllä on 50-56cm vaatteet, pipot,lapaset,sukat ym.
Keskimmäisellä taas 62cm ja lelut.
Ylimmällä harsot, pyyhkeet, peitot ja fleecehaalarit.
 
 
Tällaisilla hankinnoilla täällä ollaan vastaanottamassa vauvaa.
 
Pikaisesti vielä loppuun neuvola terkkuja:
Hb laskenut,taas, viimeksi 124, nyt 121. Rautaa saan siis popsia varmaan loppuun asti. Painoa tullu 3 viikossa +2kg, miettikää sitä!!! Terkka ihanasti sanoi,että nyt se vauva sielä kasvaa kohisten, mä tosin uskon että tuo saattaa AIKA pitkälti selittyä pienoisella herkku himolla. Sf mitta huiteli 31cm, sykkeet ++ 152. Kaikki hyvin sekä äidillä, että vauvalla. Parin viikon päästä sitten lääkärineuvola käynti edessä, ihan kiva tietää onko nuo harjoitus supparit saaneet mitään aikaseksi, itse uskon että ei.
 
Nyt pyykkiä ripustelemaan, sää on taas niin ihana!!!
 
Nauttikaahan tekin auringosta, ystävät hyvät:)
 
-Ulla-
 


5 kommenttia:

 1. Vau näyttää hyvältä! Meillä ei oo vielä mikään missään valmiina :D ei edes se mihin vauvan vaatteet sitten tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä on oikeastaan aina ollut mun tyyli,tehdä kaikki "vähän" etukäteen. Uskoisin sen myös auttavan mua jotenkin henkisesti valmistautumaan tulevaan. Meillä on Rasmus aikoinaan syntynyt rv 36+5 ihan spontaanisti, joten varmaan osaksi senkin takia haluan, että kaikki on ajoissa valmista:)
   Kiitos ja tsemppiä teille valmisteluihin!!!

   Poista
 2. Meillä tismalleen sama kaukalo samalla kuosilla. :)
  Ainolle sen hommasin, oli sen jälkeen ystävän vauvalla lainassa ja nyt Hugolla. Pian se jatkaa matkaa taas seuraavalle, joka on muuten tuon kaukalon aikoinaan alun perin ostanutkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin ihana kaukalo.En edes miettinyt mitään muuta, ollaan oltu niin tyytyväisiä tuohon:)

   Poista
 3. Jos sulla on hyvä kuriiri Kuopiossa, niin älä vaan mene sivustolle kuopionkirppari.fi menetät rahasi ja aikasi sivuston selailuun :D Mutta siis tuo on tosi toimiva nettikirppari ja mun mielestä siellä on laadukasta tavaraa ja aika hyvään hintaan. Itse Kuopiosta kotoisin ja muutaman kerran joutunut soittamaan isille, että Hei voitko hakea :)

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: