perjantai 13. toukokuuta 2016

Sukupuoli pohdintaa...

Sain lukijalta pohdittavaksi mielenkiintoisen aiheen, kiitos Kaislakerttu:)
 
Eli onko meillä elämäntilanne vaikuttanut lasten sukupuoleen. Ilmeisesti aiheesta on tehty jotain tutkimuksia, joiden mukaan poikia syntyy ns. helppoon ja rentoon elämätilanteeseen. Eli jos on kaikki elämässä mallillaan, ei tarvitse esim. stressata työpaikasta tms. Ja tyttöjä sitten taas niissä elämäntilanteissa kun on vähän epävarmempaa, stressaavampaa.
 
 
Piti oikein ajatuksen kanssa miettiä millaisiin tilanteisiin nuo meidän muksut on syntyneet. Rasmus ja Nooa syntyi oikeastaan aika samanlaiseen tilanteeseen. Olin vakituisessa työsuhteessa, oltiin ostettu hiljan oma talo.Parisuhde voi hyvin ja touhuttiin kaikkea mukavaa yhdessä, käytiin ulkomailla ym.
 
 
 Mandin kohdalla olin töissä, tällä kertaa eri paikassa kuin poikien aikana, ehkä hitusen stressaavammassa työpaikassa. Elämä oli aika kiireistä, niin kuin nyt kahden pienen pojan kanssa on. Mutta parisuhde voi hyvin, enkä kyllä muista, että olisi ollut mitään muita isoja juttuja meneillään.
 
 
 
 
Nuutti syntyi sitten taas tilanteessa, jossa olin jäänyt jo virkavapaalle työstäni ja tein töitä kotosalla pph:na. Ehkä vähän mietitytti työjutut ja sitä kautta raha-asiat. Mutta toisaalta oli taas ihanan rentoa olla kotona Mandin kanssa samalla, kun teki töitä. Rasmus oli aloittanut koulun ja Nooa eskarin. Kumpikin sopeutui hyvin omaan ryhmäänsä.
 
 
 
Tämä viides taas on syntymässä erittäinkin rentoon elämäntilanteeseen. Musta tuntuu, että meidän elämässä on vaan kaikki loksahtanut kohdalleen. Parisuhde voi hyvin, raha-asioista ei tarvitse sen suuremmin murehtia (vähän vaan ressata kun pamahtaa kaikki vakuutus ja sähkölaskut kerralla postilaatikkoon, mut tämä lienee normaalia?!) lapsien kanssa asiat sujuu mukavasti omalla painolla ja raskauden suhteenkaan ei oo ollut mitään ressiä. Arki menee eteenpäin mukavasti.
 
Itse kyllä jokseenkin uskon tuon elämäntilanteen vaikutukseen yhtä paljon, kuin siihen että jollain ruokavaliolla tai asennolla voisi vaikuttaa sukupuoleen. 
Tai niihin tyttö- ja poikamaha veikkailuihin. Joita en oo muuten tässä raskaudessa kuullut!  Toki ehkä kolmen ensimmäisen kohdalla tuo pitää paikkansa. Mandi syntyi vähän kiireisempään ja stressaavampaan aikaan kuin Rasmus ja Nooa,mutta sitten taas tämä tyttö joka on masussa on tulossa niin rentoon kohtaan elämässä, kuin vaan voi.
 
Mutta onhan näitä kiva tuumailla!!
 
*Kuvina kännykkä räpsyjä mm viime kesältä...*
 
Heittäkää ihmeessä vinkkiä jos tulee mieleen jotain postaus toiveita!!
 
-Ulla-

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista lukea tätä! Meillä (todennäköisesti) kahden tytön vanhempina uskotaan vain uskomuksiin, jonka mukaan hyvät rakastajat ja kauniit ihmiset saavat vain tyttöjä. ;) *huutonaurua* Tai sitten uskomme vain tuuriin.

  Näiden kaikkien Näin saat tytön/pojan -uskomusten joukossa miua on hämmentynyt vain kiinalainen syntymäkalenteri. Törmäsin siihen pari kuukautta sitten ja se mokoma oli oikeassa niin omien lasten kuin kavereittenkin lasten kohdalla. Hämmentävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon tainnut kuulla tuon version tyttölasten vanhemmilta:D Tuohon kiinalaiseen syntymäkalenteriin voiskin käydä tutustumassa seuraavaksi!!

   Poista
 2. Hmmmm mä en kyllä myöskään usko mihinkään ulkopuolisiin vaikuttaviin tekijöihin millä vois tai mitkä vaikuttais vauvan sukupuoleen.. :)-V

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta! Olipa kivasti pohdiskeltu, ja todellakin näyttää siltä että jokainen uusi lapsi on aina monen tekijän ja ihmeen summa, jota ei voi excel-taulukolla etukäteen ennustaa. :)

  -Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset itsellesi mukavasta pohdiskelu aiheesta.Tuota pohdiskelua olisi voinut jatkaa vaikka kuinka kauan, mutta kyllä se vaan niin taitaa olla,että millään ei voi itse vaikuttaa vauvan sukupuoleen!

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: