torstai 19. toukokuuta 2016

kurkkausta terassille...

Täytyy heti alkuun sanoa suuret kiitokset kaikista kommenteista, ihanaa miten aktiivisia te ootte<3
 
 
Nyt kurkataan sitä terassia, eilisistä kuvista on jo tullut sen verran muutosta, että nuo portaat ja reunat on saanut öljyn suojaksi ja ei siis enää näytä ihan eriparilta. Vielä pitäis maalia jaksaa huitoa joihinkin paikkoihin, mutta ihanaa kun on jo niin lähellä valmista.
Terassi projekti sai alkunsa jo viime syksynä, mutta aika loppui kesken. Nyt sitten keväällä jatkettiin intoa puhkuen tätä hommaa. Juteltiin eilen Mikon kanssa, että tästä terassista tuli kyllä juuri sitä mitä haluttiin. Iso ja siinä on mukavasti tilaa olla, on ruokailupaikka ja rennompaan oleiluun omia paikkoja.
 
Kokoa terassilla on 5m*6m. Eli ihan mukavasti:)
 

Laitettiin rimat kiertämään reunoja, vaikka naapurien katseita ei tarvittekkaan meillä pelätä. Mutta saatiinpa terassiin vähän kivempi tunnelma. Ja siis onhan nuo ihan turvallisuus syistäkin tuossa. Voin kertoa,että noita EI ollut kiva maalata. varsinkin kun joku maalas ne vasta sen jälkeen kun ne oli jo kiinni...
 
Tässä sitten toisesta kulmasta. Nuo portaat on siis viimeisin lisäys ja ne on kyllä just niin ihanan isot kuin toivoin. Mun mielestä noin iso terassi jokseenkin vaatii isot portaat. Nuo Mammutin jutut väistyy takavasemmalle ja Mikko on tehnyt niiden tilalle uuden pöydän ja tuolit.
 


Tästä kuvakulmasta näkyy sitten tuo tänä keväänä K-Raudasta ostettu divaani sohva. ja oikeassa nurkassa vilahtaa tuo viime kesän projekti, eli valkoiseksi maalattu pöytäryhmä.
 


Ja tässä näkyy sitten Mikon nurkkaus:) Eli grilli nurkka. Tämä on jo sitten sitä taloa kiertävää kuistia. Tuohon haetaan huomenna pitkä terassi matto ja sitten siihen roudataan varastosta metallinen sohvasänky.
Sitten vaan sisustelemaan.JEI! Mä oon aika hyvin jo hommaillut tässä pitkin kevättä kaikkia juttuja tuonne, eli lähinnä pitää vaan löytää ne (!!??) ja laitella paikoilleen.


Tässä on pika räpsy tuosta Mikon projektista. Eli työn alla on pöytä ja penkit lapsille. Tuohon mahtuu meidän mittailujen mukaan kuusi lasta syömään, lisäksi ajatuksena on tehdä vielä yksi jakkara samalla tyylillä pöydän päähän. Eli ihan heti ei pitäisi lapsilla loppua istumapaikat. Toki tuo Mammutin pöytä ja neljä tuolia jää meillä varastoon, että senkin voi sitten hakea vielä lisäksi, jos on paljon lapsia tulossa.
Kukaanhan ei huomaa pöydän alla maalailevaa Mikkoa?! En jaksanut odottaa,että tyyppi poistuu kuvasta:)Sellainen kiva kevät homma meillä, mites teidän terassit, onko jo kausi startattu vai onko vielä työ alla?! Meillä on suunnitteilla jonkunlaiset terassikauden avajaispartyt, jahka saadaan viimeisteltyä tuo koko paikka. Ensi viikolle lupas tännekin suunnalle oikein hellelukemia!!Motivoi kummasti laittamaan terassin kuntoon:)
 
Ihanaa torstain jatkoa, meillä aukeaa kohta kisa studio!!
 
~~Ulla~~
 12 kommenttia:

 1. Upea ja miten iso! Voin kuvitella kuinka kaunis tuo on kesällä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Nea:) Juu aika iso se on, haluttiin vielä hitusen isompi kuin edellisessä talossamme oli, siinä kun tuntui tila välillä loppumaan kesken. Mäkin pystyn kuvittelemaan tuon helteisenä kesäpäivänä, tai auringon laskiessa kesäiltana<3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä hyvän kokoinen:)

   Poista
 3. Ihanalle näyttää!! :)
  Me ostettiin viime keväänä omakotitalo, ja viime kesänä oli sen verran paljon touhua, että ei kerennyt terassia käsitellä. Tänä keväänä mies osti ison sangon öljyä ja alkoi hommiin. Ei mennyt kuin hetki, kun älys että terassi imi hurjasti ainetta (ei varmaan oo käsitelty kertaakaan!) ja että terassipinta-alaahan onkin muuten aika reilusti (varmaan n.100neliötä) niin piti käydä ostamassa pari sankkoa lisää. Semmonen 300e öljyäminen sitten, huhhuh! Ihan jopa harmittaa, kun viime kesänä osteltu terassijutut kaikki uudet, kun nytkin tekis mieli lähteä shoppailemaan :D mutta ehkä rahatilanne kiittää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja:)
   Joo siis mähän kävin ostamassa jo yhden sangon viime syksynä ja kiskaisin tuohon kanteen tuon mustan sävyn, tänä keväänä halusin siitä vähän tummemman ja hain yhden sangon, joka piisas just tuohon kanteen, nyt on sitten kolmas kolmen litran (ja 42 euron hintainen!!!???)sävytetty sanko menossa. Mutta onneksi myyjä lupaili,että seuraavat viitisen vuotta voi öljyillä ihan värittömällä, eli pääsee hitusen halvemmalla!! (toivossa hyvä elää...)
   Nyt vaan terassi säitä tilaamaan:)

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen terassi <3 Täällä on myös terassin suunnittelu/sisustelu käynnissä mutta ei vielä mitään valmista. Onneksi kesää on vielä jäljellä :) Mukavaa viikonloppua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos:) vaikka tämä tästä saa aika paljon vielä tunnelmaa lisää, jahka pääsen sisustelemaan!! Tuntuu olevan todella ajankohtainen juttu nyt monessa perheessä nämä terassien tuunailut:)

   Poista
 5. Niiiiin huikea terassi nyt! En malta oottaa että näkee a.livenä, b.valmiiksi sisustettuna! =) -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitooos:)
   Onneksi oot tulos parin vkon päästä<3

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: