keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Rv 36

Uskomatonta mutta totta, meidän Mini on jo ihan valmis syntymään tähän maailmaan. Toki lisä viikot masussa on vielä ihan tervetulleita, mutta noin niin kuin periaatteessa ei tarvitse panikoida vaikka synnytys käynnistyisi.
 
Henkilökohtaisesti meidän mini taitaa kuitenkin vielä viihtyä masussa, eilen oli lääkärineuvola ja paikat on vielä ihan kiinni ja kanavaa sen 3cm jäljellä. Eli harjoitus supistukset ei oo vielä saaneet mitään aikaiseksi. Ja hyvä niin. Pää oli jo aika alhaalla, mutta ei kiinnittynyt. Toki mulla ei oo kiinnittynyt vauvan pää kun Rasmuksen aikana. Tavoite on nyt saada Nuutin ja Nooan synttärit pidettyä ja sitten saa mun puolesta mini syntyä (siis niin paljon kun tässä asiassa kysytään mun mielipidettä ).
 
Neuvola kuulumiset on jälleen kerran pelkästään hyviä:
 
Suluissa edellisen kerran arvot
 
RR 110/78  (109/78)
Hb 136 (121)
Paino +200g
Sf 32cm (31cm)
Syke 166
liikkeet ++
turvotus -
 
 
Eli tyytyväinen saa olla. Mitään vaivoja tai kolotuksia ei oo ollut. Ainut mikä nyt on vähän hankalaa niin sängyssä kyljen kääntäminen. Siis ensin se ajatus, että voi ei tässä pitää kääntää kylkeä, lonkat on ihan jumis. Sitten se itse kääntyminen. Ensin otat tyynyn pois polvien välistä, rupeat kääntymään, pääset toiselle kyljelle, laitat tyynyn takasin polvien väliin ja toisen tyynyn otat kainaloon. Sitten vielä asettelet peiton hyvin. Jes hyvä asento. Sitten toteat minuutin päästä, että great,  mun pitää käydä vessas. Onneksi mun ei tarvitte käydä miljoonaa kertaa yös vessas, yksi kerta riittää:)
 
Raudan popsimisen saan vähentää ihan pariin tablettiin viikossa. Ihana kun se nousi nyt noin hyvin, mukavampi lähteä synnyttämään.
 
 
 
Mutta muuten ei sen ihmeempiä vaivoja oo ilmaantunut. Oon ottanut nyt kyllä niin rennolla otteella kaiken tämän touhustelun keskellä. Päikkärit nukun melkein päivittäin. 
 
Mietin tässä, että pakkaisin jo itselle sairaalalaukun valmiiksi, mutta sitten kun asiaa tarkemmin mietin, niin en taidakaan pakata. Mä oon ottanut itselle sairaalaan mukaan aina ihan vaan sellaiset jutut jotka on ihan pakko ja ne on mulla päivittäisessä käytössä. Mulle ei oo ongelma olla niissä ah, niiiiin hemaisevissa sairaalavaatteissa sitä muutamaa päivää. Ihana vaan kun saa vaikka kaksi kertaa päivässä vaihtaa ne uusiin. En myöskään lähde viemään omaa tyynyä sinne, vaikka ne sairaalan omat onkin ärsyttävän kahisevia.
En ota myöskään mitään evästä, hyvin oon pärjännyt ilman. Tai sitten Mikko on tuonut osastolle jotain, kun on tullut lasten kanssa vauvaa kattomaan. Seinäjoella on osastolla jääkaappi jossa on esim jogurtteja ja mehua, hedelmiä. Sieltä saa hakea jos tarvitsee ylimääräisiä välipaloja. Näin siis ainakin viime kerralla oli.
 
Tässä siis mun lista sairaalaan itselle:
*pesuaineet ja deukkis
*hammasharja ja -tahna
*piilarijutut
*harja ja pampuloita
*huulirasva
*imetysliivit ja parit liivinsuojat
*kamera ja kännykän laturi
 
Siinäpä se mun hurjan pitkä lista. Niin ja neuvolakortti tietysti, mutta se on muutenkin koko ajan käsilaukussa.
Mä en oo kenenkään aikana jaksanut föönailla hiuksia, saatikka meikata. Oon uppoutunut sinne vauvakuplaan niin tehokkaasti, että viimeisenä mielessä on ollut se miltä sitä itse näyttää:) Toisaalta oon kyllä vähän kateellisena katsonut niitä äitejä jotka on Super freesin näköisenä siellä käytävillä kulkenut...Mutta jospa sitten kotona, mun mielestä tuolla sairaalassa saa olla vähän "sinne päin"!!
 
Masun kasvatus se vaan jatkuu<3
 
~~Ulla~~
  

5 kommenttia:

 1. Eikäää, niin ihana masu.♥
  Ja ihanaa kuinka hyvin raskaus sujuu.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Terhi<3
   saa kyllä olla tosi onnellinen tähän omaan vointiin. Näillä viikoilla kun vois olla jo vaikka mitä vaivaa.

   Poista
 2. Elelläänpäs täällä jännittäviä aikoja! Jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no juu, niin tehdään:)
   Lämpöisesti tervetuloa mukaan jännäilemään!

   Poista
 3. Tsemppiä loppumetreille!:)

  Meillä esikoinen on syntynyt rv41 ja jotenkin olen koko raskauden ajan ajatellut, että niin tämäkin syntyy. Menen varmaan shokkiin jos synnytys alkaa edes laskettuna päivänä, tai viikolla 38, puhumattakaan viikosta 36. :D

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: