torstai 29. kesäkuuta 2017

Mun ajankäyttöä

Sain lukijalta ihanaa sähköpostia jossa oli myös muutamia kysymyksiä meidän ruokailusta.
Tässäpä sitten vastausta:)
 
Meillähän syödään ihan sitä perus kotiruokaa. Varsinkin arkena ja aika pitkälti myös viikonloppuisin. Jos nyt yhtäkkiä pitäis luetella mitä ne kotiruuat meillä on niin tulee mieleen makaronilaatikko, nakkikeitto, perunamuusia ja rapeita kalapaloja tai makkaraa tai mureketta, lasten herkkua on spagetti ja jauhelihakastike, syödään myös ihan perunoita ja vaikka lihapulla kastiketta.

Ruokaa käyn ostamassa oikeastaan kaksi kertaa viikossa. Maanantaina viikolle ja perjantaina sitten vlopulle. Toiminut hyvin. Ja kauppalista on ihan must. Toki oon huomannut, että se melkeinpä riittää jos sen kirjoitan, nimittäin aika usein se on jäänyt sitten pöydälle ja muistan silti kaupassa mitä siihen kirjoittelin:)
Ruokaa saa viidelle lapselle ja kahdelle aikuiselle kantaa ja paljon. Välillä tuntuu kaupassa, että kärryt loppuu kesken. Meillä vois olla oma lehmä, kanat, banaani ja omenapuut, sekä joku vois lahjottaa meille varmaan joka viikko 10kg jauhelihaa, niin paljon noita kaikkia saa kotia kantaa:D

 
Miten mulla sitten on aikaa tehdä ruokia? No ihan hyvin. Pyrin tekemään joka toinen päivä jonkun isomman satsin ruokaa eli juurikin joko laatikon tai keiton jota syödään ainakin kahtena päivänä, joskus jopa kolmena. Toisena päivän ruokana on sitten jotain sellaista mikä piisaa vain yhdelle kerralle, eli vaikka muusia ja mureketta. Oikeastaan joka viikko syödään joku laatikko ja melkeinpä keittokin.  Jo niillä saan monelle päivälle joko aamu- tai iltapäivään vapaata ruuanlaitoista. Pyrin siihen, että ruuan kanssa olisi jotain tuoretta jos ei muuta niin edes sitten kurkkua!
 
Koska kyllähän se vaan aikaa vie tuo ruuanlaitto. Sillä tykkäänkin noista laatikoista, kun ne tulee sitten vähän niin kuin itsestään. Ja niiden ollessa uunissa voidaan ulkoilla tai käydä kaupassa tai muuta. Ei tartte nökötellä hellan ääressä. 

Mä oon ihmisenä muutenkin sellainen etten juurikaan istuskele päivisin. Meen ja touhotan oikeastaan koko päivän.Mun siivoaminenkin on oikeastaan päivittäistä. Joka päivä tulee imuroitua ja lisäksi siivoilen vaikka yhden huoneen kunnolla, tai pesen parit ikkunat ym.  Minea, Nuutti ja Mandi kulkee tuohuissa hyvin mukana. Jos ripustelen pyykkiä ja käärin kuvia pinoihin, niin tyypit on korinhoitohuoneen lattialla leikkimässä pikkuautoilla, tai jos pesen olkkarissa ikkunoita niin yleensä koko kolmikko leikkii samassa huoneessa omilla leluillaan.

Mä tykkään myös olla ja istua lasten kanssa lattialla. Leikkiä legoilla tai rakennella junarataa. Mutta valitettavasti ihan koko päivää en voi sille pyhittää ja oon kyllä tosi onnellinen siitä miten mainiosti meidän muksut touhuilee keskenäänkin. Varmasti just kun heitä on monta, niin ovat tottuneet siihen, että aina löytyy joku jonka kanssa puuhastella.  Toki Mineakin viihtyy jo yllättävänkin pitkiä aikoja yksin. Tässä yhtenä päivänä pystyin tehdä näitä blogi hommia vaikka kuinka kauan, kun neiti hääräs ympäri taloa ja kävi vain välillä halailemassa<3

Tähän loppuun yks meidän lasten ja aikuistenkin lemppari ruoka ja ylläri tämä on laatikko. Ja ei, se ei oo kyllä varmaan ihan terveellisimmästä päästä, mutta tätä ei syödäkkään joka viikko, eikä kyllä joka toinenkaan! Kuvaa en saanu napattua kun viimeksi tätä syötiin, oli sen verran kiire. Niin kuin kyllä aika usein nykyään, koskahan sitä ehtis taas syödä rauhassa?!?!

Kana pasta laatikko:
Pussi valitsemaasi pastaa, mä käytän simpukkapastaa
300-400g marinoitua kanaa (toimii myös marinoimaton)
1 Pastakastike prk (esim dolmio)
Sekaan voi heitellä myös jotain kasviksia esim. herne-maissi.paprikaa, tai mun herkku on ananas:)
Jos haluaa niin vielä purkki joko lusikoitavaa koskenlaskijaa tai juustodippiä.

Pasta keitetään, kanat paistetaan ja sitten vaan kaikki vuokaan ja pastakastike päälle, kasvikset sekaan ja jos haluaa juusto juttua päälle.
Uunissa 200 asteessa about 20 min.
Osuu ja uppoaa meidän lössille. Salaattia kylkeen niin naaaam!!!

Jos sulla on joku Super helppo ja hyvä arkiruoka niin nyt jakoon reseptiä!!

~~Ulla~~



8 kommenttia:

  1. Kiitos tuosta ruokavinkistä :) ai että niin tykkään lukea teidän arjesta. On ihanaa että olet niin täysillä mukana tuossa lapsiperhetouhussa. :) Tuommoisen lapsuuden toivoisi joka lapselle :)
    Sellaista haluaisin kysyä, että kuinka usein saat kahdenkeskistä aikaa miehesi kanssa? Vai kaipaatteko sitä? Onko helppo järjestää hoito lapsille? Miten itse otat itsellesi sitä kuuluisaa omaa aikaa? Ja onko teillä vanhemmilla omia harrastuksia?
    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä ja suosittelen testaamaan:)
      Kiva jos näitä arkisiakin postauksia tykätään lukea. Itselle tulee aina välillä sellainen olo, että kiinnostaako nämä ketään, mutta sitten taas toisaalta tykkään kyllä itsekin lukea näitä muista blogeista!
      No me varmasti saatais useammin kahden keskistä aikaa jos haluttais. Ollaan siinä ihan surkeita!! Viimeksi oltiin kahdestaan Tampereella toukokuussa 2016, hih. Mutta täytyy sanoa, että ei me kyllä oikein kaivatakkaan sitä. Vaikka aina ollaan kyllä tuumattu sellaisen jälkeen, että voi vitsi tätä pitää tehdä useammin. JA sitten ehtii taas vuosi tai pari mennä, ennen kuin maltetaan tehdä jotain kahdestaan. Nautitaan kovasti vaan perheenä touhuamisesta:)
      Lapsille on helppo järjestää hoito, joko viedään mun äidille tai sitten Mikon:) Meidän lasten mummat on rautaa<3<3
      Mun kuuluisa oma aika on illalla kun lapset nukkuu. Olettaen, että Minea nukahtaa ennen mua:D Ja sen käytän joko bloggaamalla, käsitöitä tehden tai somettamalla. Mutta en mä tällä hetkellä kyllä kaipaa yhtään enempää sitä omaa aikaa! Siinäpä ne mun harrastuksetkin tuli. Mikolla on myös omia harrastuksia esim kuntoilu (jota pystyy harrastaa tuossa meidän aulassa jossa on aina lauma lapsia jaloissa:D)ja frisbeegolf.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen aiha kyllä. Itselle ruuanlaitto on kaikista ärsyttävintä puuhaa!!!! (leipominen puolestaan paljon mielekkäämpää). Teenkin yleensä isompia satseja sellaisia pakastettavia ruokia hätävaraksi, kun niitä tilanteita on monesti että koko aamupäivä ulkoillaan tai on muita menoja ja sitten onkin niin kova nälkä että ei ehtisi mitään valmistamaan. Mutta tuntuu että samoja juttuja sitä pyörittelee viikonsta toiseen ja kuukaudesta toiseen. Pitäisi ottaa projektiki oikein kokeilla uusia reseptejä vaikka toisaalta ne ihan perus ruuat uppoaa kaikista parhaiten pienille...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä se ruuanlaitto meinaa mullekkin olla just sellasta pakkopullaa. Ja jotenkin mua ärsyttää jos muksut kysyy heti aamupäivä ruuan jälkeen, että mitä iltapäivällä syödään. No en tiedä, kun just saatiin vasta tämä edellinen syötyä!!!
      Mäkin jossain vaiheessa laittelin pakastimeen ruokaa ja se oli kyllä äärettömän kätevää, juurikin jos tultiin vaikka pihalta vähän myöhässä. Pitäiskin taas ottaa tuo tavaksi.
      Tuo on meilläkin, että niitä samoja tulee tehtyä vaan viikosta toiseen. Mutta sitten taas toisaalta ne uppoaa, eikä kellekään jää nälkä. Mutta voishan sitä vaikka viikonloppuna yhtenä päivänä testata jotain uutta:)

      Poista
  3. Olipa jotenkin ihana lukea tällainen postaus, jossa äiti kertoo lasten syövän ihanan tavallisesti! Siis tarkoitan sitä, että tosi monesti blogeissa tuntuu olevan se ilmiö että kaikki syö ainoastaan luomuruokaa, juo raakamaitoa, ei syö lainkaan lisäaineita tai sokeria. Ok, meilläkin ruoka on mennyt entistä enempi luomumpaan, tuoreempaan ja toisaalta sokerittomampaan koska se tuntuu omille lapsille sopivan paremmin, mutta en jaksa yhtään sitä asennetta että ollaan valmiita kivittämään kaikki jauhelihaa tai "eineksiä" syövät. Meni hieman ohi aiheen, mutta kiitos tästä nyt kuitenkin :)

    Mukavilta kuulostaa teidän päivät ja jotenkin tutuilta; mullakaan ei päivässä ole montaa hetkeä, jolloin istun. Aina on joku projekti menossa. Istuskeluun on aikaa lähinnä syödessä tai sitten, kun istahdan blogien/oman blogini pariin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tiedän mitä sä tarkoitat!!! Koska jotenkin pelkäsin julkaista tätä postausta juurikin tuon ihan tavallisen ruuan takia. Mutta järki sanoi, että luultavasti meitä on muitakin perheitä missä syödään ihan perus sapuskaa:)

      Varmasti tämä mun arki on aika monen muunkin kotiäidin arkea. Että romukoppaan sellainen ajatus, että kotiäidit vain istuis kaiket päivät takapuolensa päällä!!!

      Poista
  4. Meillä on usein linssikasvissosekeittoa raejuuston ja krutonkien (itsetehtyjen) kanssa. Hoitolapset ja omatkin tykkää. Uuniruuista kanakiusaus on helppo ja tykättykin. Perunasipulisekoitus, paistamattomat kanasuikaleet, kasvisliemi + kerma uuniin. Noin tunnissa valmista. Riisi ja pestokana on myös lasten suosikki. Marinoimattomat kanasuikaleet + purkki pestoa pannulle. Lopuksi vielä vähän autinkokuivattuja tomaatteja ja herneitä tai maissia sekaan. Valmistuu riisin kiehuessa.
    Haluaisin tehdä enemmän kasvisruokia. Ja kuitenkin vältellä soijaa. Etsinnässä siis kaikille maistuvia kasvisruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsi sulta tuli monta kivaa uutta juttua, kiitos!! Pakko testata:) Ja miten mä en oo ollenkaan hoksannut, että kanastakin vois tehdä laatikkoa??! Menee sekin testiin.

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: