tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kaikin puolin niin hieno reissu

Moikka!
 
Reissu takana päin ja se tiivistyi kotimatkalla moneen kertaan mun ja Mikon jutuissa "ihan mahtavaksi". Kaikki meni kyllä alusta loppuun niin hienosti kuin nyt viiden lapsen kanssa voi mennä. Uskon, että sillä jo päästiin pitkälle, että molemmat aikuiset lähti tosi rennolla asenteella matkaan. Lapset oli myös hyvällä tuulella ja jos jollekin rupesi tulemaan nälkä, löytyi laukusta heti jotain välipalaa. Nälkäitkuilta säästyttiin siis kokonaan, jei!
 
Lauantain ajeltiin heti aamupalan jälkeen Turkuun. Siellä käytiin ensimmäiseksi XXL:ssä ostamassa Rasmukselle uudet nappikset ja H&M:ltä haettiin Mandille uudet kesäkengät. Molemmat löytyi ihmeen helpolla. Sapuskaa masuun ja kohti seikkailupuistoa. Jos vaan ikinä ootte menossa turun suunnalle niin suosittelen kyllä tuota puistoa. Ihan huippu paikka lasten kanssa ja aikaa saisi kulumaan monta tuntia. Porukkaa oli aika paljon, mutta puisto on tosi iso, joten sekaan mahtui kyllä! Ainut miinus autopaikoista, joita sai metsästää urakalla ja lopuksi auto piti jättää aika kauas.

 
Tuo puistossa puuhaaminen oli kyllä juuri sitä mitä meidän lapset kaipas, neljän tunnin autossa istumisen jälkeen. Sai mennä ja kiipeillä, laskea mäkeä, ryömiä tunneleista. Mineakin meni niin kuin vanha tekijä joka paikkaan. Neidillä ei vaan oo minkäänlaista tolkkua mihin kannattaa kiipeillä ja mihin ei. Että kevyitä pikku spurtteja sai välillä ottaa, ettei neiti mennyt ihan pää edellä maahan:)
 
 
Liukumäet oli niin Minean juttu, kun alas pääsi oli neiti heti kiipeämässä uudestaan. Tarvittiin suuren luokan harhautus, että hänen mielenkiinnon sai hetkeksi muualle!
 
 
Pienen kävely matkan päässä noista kiipeilytelineistä oli muutamia eläin aitauksia. Nuuttihan nyt oli ihan liekeissä näistä, ja ei olisi halunnut niiden luota pois ollenkaan. Jotenkin oli niin kiva, että ei ollut mitään muuta suunnitelmaa tuohon ajalle ennen laivaan menoa, saatiin ihan rauhassa katsella eläimiä ja touhustella puistossa. Inhoan sitä jos lasten kanssa mennään jonnekkin ja sitten koko ajan pitää kattoa kelloa, ettei myöhästytä seuraavasta paikasta. Parasta on kun saa olla niin kauaa kuin lapsia kiinnostaa ja sitten lähteä kun tuntuu, ettei jakseta. Loma on meillä juuri tätä.
 
 
Lapset näki ensimmäistä kertaa riikinkukon kun se oli levittänyt sulkansa ja olihan siinä ihmeteltävää:) Nähtiin myös kanoja, ankkoja ja vuohia.
 
 
Oli ihana seurata miten varsinkin tuollaisessa vieraammassa ympäristössä Rasmus ja Nooa huolehtivat Mineasta. He olivat nostelemassa pikku siskoa ylös päin ja näyttelivät eläimiä. Niin suloista<3
 

 
Ikeassa käytiin syömässä ja sitten kurvattiinkin terminaaliin. Voin kertoa, että sisällä terminaalissa oli varmaan +40 astetta ja miljoona ihmistä. Jäätiin vähän syrjemmälle ja sitten joku ihana lauma ulkomaalaisia ihmisiä bongasi meidän lapset. OMG. Mä vielä jokseenkin ymmärsin sen pari kuvaa (no en ehkä sitäkään, varsinkaan kun kukaan ei kysynyt lupaa..) mutta kun 20 aikuista ihmistä tulee ja rupeaa napsimaan kuvia ja rupeaa asetelemaan sun lapsia paremmin kuvaa varten niin rupes jo ihan pikkusen tätä äitiä ottamaan päähän. Nuuttikin reppana rupesi itkemään, kun joku mies yritti häntä saada paremmin kuvaansa. Nappasin Minean ja Nuutin ja painelin vielä syrjemmälle.  Isommat lapset ihmettelivät vielä seuraavan päivän aamupalallakin, että miksi ne halus ottaa niin paljon kuvia. Selitettiin, että te näytätte niin erilaisilta. Mutta jatkoin kyllä, että niinpä kyllä näyttivät ne ulkomaalaisetkin eikä tullut itselle mieleenkään mennä kuvailemaan heitä...
 
Nuutti oli ihan innoissaan kaikesta mitä näki laivan ikkunoista. Eli joutsenia, laivoja, purjeveneitä, lokkeja. Ja sen innostuksen kuuli varmaan puoli laivaa, sen verran kovaan ääneen hän aina ilmoitti mitä näki<3
 
 
Mä olin kyllä oikeen bloggari laivalla. Kamera oli nimittäin suurimman osan ajasta hytissä:)
Oltiin suureiman osan ajasta laivan leikkipaikassa, mutta käytiin myös osallistumassa muumin ja pikku Myyn aamutouhuihin, suunnistukseen, nuorten tietovisaan, salapoliisi bingoon. Niin ja Harri hylkeen synttärijuhlissakin käytiin. Poskimaalaukset on jo ihan vakio laiva-juttu.
 
 
 
 
Rasmuksella ja Nooalla meinas olla jo vähän sellaista mitästässänyttekis-fiilistä, mutta laivan wifi ja ylimääräiset peliajat sai kummasti ajan kulumaan.
 
 
Samalla kun Nuutti ihaili kaikkia eläimiä ym ikkunoista mä nautin niistä maisemista. Voi, että miten kauniita taloja ja huviloita. Voin ilolla vastaanottaa jos joku haluaa lahjoittaa;)
 
 
 
Pieni paniikin paikka ehdittiin kokea, tai no mulle siinä lähinnä meinas tuskan hiki tulla. Jossain vaiheessa kun tultiin hyttiin ja olin lasten kanssa lähdössä ostoksille huomasin, että mun kukkaro on kadonnut käsilaukusta. Ja ei muuta kuin kiertelemään paikkoja jossa oltiin käyty, josko se olisi tippunut ja infosta kysyttiin myös. No ei löytynyt. Kauhulla rupesin jo miettimään mikä työ niitä on hommata uudestaan. Kunnes Mikko oli menossa vessaan ja siellähän se oli pöydällä, joko Minean tai Nuutin viemänä. Tarina ei kerro kumpi oli syyllinen. Mutta helpotus oli suunnaton, voitte varmaan kuvitella!
 
Parasta oli ehdottomasti se lasten ilo, yhdessä olo,  valmiit ruuat. Ja tietty seura, Kiitos Ville,Henna ja lapset<3<3
 
Joko muut on ehtinyt tekemään lomareissuja tälle kesälle?!
 
~~Ulla~~
 

7 kommenttia:

 1. Onx tuo se Kupittaan puisto? Mun isä vieny lapsia sellaseen,itelle vieras paikka. Jos Porin suunnalla liikutte pidä Pelle Hermannin puisto ja kirjurinluoto mielessä! Lomareissut vielä meillä tekemättä,koululaisilla kunnan uimakoulu tän viikon.Heinäkuussa suunnataan Tallinnan eläintarhaan ja jäädään hotelliin yöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juuri se Kupittaan puisto. Hei kiitos kovasti vinkeistä Porin suunnalla. Se on aina tylsä kun ei oikein vieraalla paikkakunnalla tiedä minne kannattaisi mennä. Voi teillä on varmasti huippu reissu tulossa tuonne Tallinnaan!!

   Poista
 2. Kuulostaa vauhdikkaan tutulta tuo teidän laivareissu. Meillä on lomat ja pienet reissut vielä edessä.

  Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se kyllä mitään rentoa istuskelua oo tuo risteily lasten kanssa:D
   Aurinkoisia kesäpäiviä teidänkin perheelle<3

   Poista
 3. Ihana kuulla, että oli kivaa ja reissu sujui hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kyllä oikein mukavalta reissulta!! :) Mekin mietittiin laivareissua nyt kesälle, mutta katsotaan lähdetäänkö ja lapsien kanssa vai miekkosen kanssa sitten kahdestaan! :)

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: