keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Millainen yksi vuotias meiltä löytyy?!

No ihana tietenkin, lienee sanomattakin selvää<3
 
Virallisestihan tuo yhden vuoden rajapyykki ylitettiin jo kesäkuun 13.pvä, mutta laittelen tämän postauksen vasta nyt, että sain neuvolasta mitat mukaan.
 
Oli vaan ihan pakko laittaa tähän alkuun kuva meidän murusta parin viikon ikäisenä.Oli hän vaan niin pieni<3<3
 
 
Ja sitten nykyhetkeen:
 
 
Neuvola käynnistä ei jäänyt itselle ihan se paras maku suuhun. Voi toki olla, että tulkitsen nyt vain eleitä, ilmeitä ja äänenpainoja liian herkästi. Kertoilin mitä meille kuuluu ja tuli puhetta ruokailuista.  Sanoin, että Minea syö oikeastaan kerran päivässä jotain jogurttia tai rahkaa ja aamu- sekä iltapalalla juustoa ja voita leivän päällä, mutta normi maito ei meinaa maistua( toki meillä siis muutakin syödään, mutta noista maitotuotteista...:)). Toki sitä tarjotaan, mutta neiti ottaa pari hörppyä ja vääntää naamansa mutrulle. Ihan vielä ei siis mikään lemppari juttu:)
No sanoin kuitenkin etten oo itte mitenkään tuosta huolestunut, koska A se on just vasta otettu mukaan ruokavalioon ja B mä imetän vielä. Moooonta kertaa päivässä ja yössä. Mutta tästäpä ei neuvolan täti oikein vissiin tykännytkään. Kysyi heti onko ne yölliset syötöt ihan pakollisia ja vähän myös puhui siihen tyyliin, ettei se ole ihmekkään jos maito ei maistu kun saa monta kertaa päivässä tissiä. Tuli itselle tosi tylsä olo, kun sai jokseenkin puolustella omia valintoja. Ja siis tämä oli ihan ensimmäinen kerta koko mun imetys taipaleella, kun kohtasin tätä kyseenalaistamista.
Tokihan mä tiedän, että Minea pärjäis jo kovasti ilman yösyöttöjä. Olis pärjännyt jo monta kuukautta. Mutta haittaako ne yösyötöt mua, no ei! Me nukutaan perhepetissä ja mulle ei oo mikään ongelma jos toinen haluaa välillä vähän imeskellä tissiä. Meillä on kaikille jäänyt tissi sitten kerrasta pois ja siihen asti sitä on nautittu ahkerasti.
 
 
No mutta niihin mittoihin. Mineahan on aikas mini. Kasvaa Mandin kans aika samalla käyrällä, jos nyt vähän kurkkii neuvolakortteja vierekkäin. Mutta siis tasaisesti omalla käyrällä mennään:)
 
Suluissa viime neuvolan eli 8kk mitat:
 
Paino 8600g (7550)
Pituus 76cm (69,3)
pipo 44,4cm (43,5)
 
Rokotteita annoin laittaa vain kaksi, kolme on mun mielestä ihan liikaa:) Ilta olikin sitten vähän itkuinen ja neiti viihtyi vain sylissä.
 
 
*Meidän neiti ottaa jo todella nopeita kävely askeleita, melkeinpä juoksee.
* Hän nukkuu yleensä vain yhdet päikkärit, klo 12-15, mutta jos autolla ajellaan aamu- tai iltapäivällä tulee uni heti. Noilla yksillä päikkäreillä jaksaa ihmeen hyvin, kunhan on kivaa touhua, esim pihalla oloa
*Nukahtaa yöunille klo 20.30-21.30 välillä
*Heräilee aamulla noin 7.30 aina yhtä hyvällä tuulella
*Rakastaa keinumista ja trampoliinilla pomppimista
*Omistaa kaksi alahammasta ja yhden ylähampaan
*On tarpeen tullen erittäin dramaattinen, osaa heittäytyä maahan ja vuodattaa krokotiilin kyyneleitä:) Niin ja tuon tarpeen määrittelee tietysti neiti itse:D
*Käyttää vaatteissa kokoa 74-80cm
* Lähtee kikattaen karkuun, kun joku on tulossa nappaamaan
*Osaa kiivetä portaat ylös
*Osaa kiivetä myös Nuutin sänkyyn, meidän vanhempien sänkyyn ja keittiön penkille (ja sitä kautta tietysti pöydälle)
*Tykkää hurjasti touhuta yhdessä kaikkea, esim laitella koneesta pyykkejä koriin (tai lattialle tai jonnekin piiloon)
* Haluaisi lukea luukku kirjoja yhä uudestaan ja uudestaan....Ja uudestaan:)
*Rakastaa iskän kanssa hömpöttelyä, tai no ihan sylissä olokin on tosi ihanaa<3
 
 
Sellainen ihana pieni mini tyyppi meiltä löytyy. Ensimmäinen vuosi on kyllä yhtä hurjaa kehitystä. Voiko mikään olla ihanampaa kuin seurata sitä kaikkea uuden oppimista. Sitä on itsekin niin onnellinen kaikesta pienestä, kun näkee miten lapsi osaa iloita kaikesta. Siis perhosista ja kukista, hiekkakakuista ja keinumisesta.
Nyt sitten vain innolla tämän edessä olevan taapero vuoden kimppuun:)
 
Mitäs muille taapero ikäisille kuuluu?!
 
~~Ulla~~
 


9 kommenttia:

 1. Suloinen pikkuinen!

  Joskus omia toimintatapoja saa tosiaan puolustella neuvolassa... Onneksi itsellekään tätä ei ole kovin usein sattunut kohdalle. Vastaava kokemus mulla on D-vitamiinitippojen annosta, jota siis lykkäsin myöhempään koska havaitsin D-vitamiinin aiheuttavan jollekin (en enää muista, kenen vauva-aikana se oli) vatsavaivoja. Toki neuvolan täti tekee työtään, mutta aina pitäisi muistaa ottaa huomioon perheiden erilaisuus ja siksi erilaiset tarpeetkin. Ohjeistamisen ja suosituksiin ohjaamisen voi tehdä lempeälläkin tavalla.

  Mä luulen, että meidän 2-vuotias lasketaan vielä taaperoikäisiin. Hänellä on kovasti omaa tahtoa, ja ihan kaikki pitäisi saada tehdä itse. Koska aina ei onnistu ja ihan kaikkea ei myöskään anneta itse tehdä, suututaan. Kaikenlaista tutkitaan ja kokeillaan, ja vanhemmilla pitäisi juuri nyt olla silmät selässäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janni<3
   Mä oon hei tehnyt ihan samaa d-vitskujen kanssa:) Annoin sitä 1-2 tippaa varmaan pari kuukautta. Tuon kyllä yritän myös muistaa, että työtään he vain tekevät neuvolassa, mutta juuri se tyyli jolla sen tekee. Taitolaji:)

   Kyllä 2-vuotias ehdottomasti lasketaan vielä taapero ikäiseksi. Tuo on kyllä aika raskaskin ikä. Just tuo kun se oma tahto tulee niin vahvasti esiin ja ihan joka asiassa vaan ei voi tehdä itse. Tuon silmät selässä ominaisuuden mä tarvittisin jo nyt Minean kanssa.

   Poista
 2. Ihana tyttö siellä!
  Täällä suht samanikäinen tyttö, sen vuoksi kiva lukea tätä. Mä myös imetin niin paljon kuin tyttö halusi ja yhtäkkiä likka itse vähensi. Ensin loppui yö imetys ja nyt enää haluaa vain ilta tissiä. Minä äitinä oon ollut ihan ihmeissään tästä, kun tää on esikoinen ja ollut varsinainen tissitakiainen.
  Ruokaa syö toisinaan tosi huonosti, mutta tytöllä onkin jo 16hammasta.
  Meno kauhean kovaa ja niin itsepäinen. Ihana vuosi täälläkin jo takana♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle <3
   Mäkin toivon, että imetys loppuis just lapsen tahdosta, mutta en kyllä rupea sinne kahteen vuoteen asti odottelemaan:) Jotenkin se tuntuis silti helpommalta, kun se lopetus tulis lapsen suunnalta.
   Onpas teidän neidillä jo monta hammasta, hauska kun näitä eroja on kasvussa ja kehityksessä tosi paljon lasten välillä.
   Itsepäisyyttä on todellakin tääläkin ilmassa!!

   Ihanaa jatkoa teille<3

   Poista
 3. Äh, mikä neuvolantäti siellä. :/ Jos yösyötöt ei rasita sua niin anna mennä vaan.
  Mutta miten suloinen taapero, en kestä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ollut kyllä se kivin neuvola käynti. Mutta en kyllä jää märehtimään tuota, sama meininki jatkuu:)
   Ja kiitos, suloinen hän kyllä on<3

   Poista
 4. Meillä kanssa ihan pian 1v poitsu täällä. (oltiin kaksplussalla samassa mammaryhmässä kirjoittelemassa) Kiva lukea Minean kehitystä, on se niin huimaa eka vuoden aikana :) Meillä kuljetaan konttaamalla. Tukea vasten nousee pystyyn ja tuettuna kävelee. (isot tytöt lähteneet kävelemään 1,3v ja n. 1v) kaukosäätimet on kova juttu, ja semmoset nimenomaan mitkä oikeasti toimii :D Autot ja päristely (joku poikiin sisäänrakennettu juttu näköjään) hampaita alhaalla kaksi (kaksi puoliksi puhjennut) ja ylhäällä kolme puoliksi puhjennut. Päiväunia kahdet, aamup yhdet ja iltap yhdet, noin pari tuntia molemmat. Ja se yötissittely... Meilläkin se jatkuu vaan.. Pari kolme kertaa yössä. Olen yrittänyt vierottaa, mutta aina on ollut kipeys joka keskeyttänyt hyvin alkaneen vieroituksen. Ja poitsu niin kova tahtoinen että jaksaa huutaa tissin perään... Päivällä imetän mielellään mutta tuon yön voisi jo jättää pois. Maitoa menee meillä niinkuin teilläkin. Ei oikein nokkamukista maistu.
  Jännää hypätä tuohon taaperovuoden kelkkaan, nähdä mitä se tuo tullessaan. Liekö meilläkin viimeinen sellainen laatuaan. (ai mikä vauvakuume? Ja miehen kanssa tehty sopimus että lapset oli tässä? :D )
  Aurinkoa päivääsi :)
  T. Äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että kaksplussasta asti on joku mukana<3
   Hei kaukosäätimet on meilläkin tosi mielenkiintoisia, eikä tosiaan kelpaa sellainen rikkinäinen, ei. Sen täytyy olla toimiva:)
   Hyvä, että on muitakin jotka vielä imettää, ja yösyötöt. No kyllä mäkin pystyisin ilman niitä elää:D
   Muhun ei ihme kyllä oo nyt iskenyt vauvakuume. Vaikka en kyllä kiellä, että jos meillä olis vaan yksi lapsi ettenkö antaisi ittelleni lupaa haaveilla seuraavasta. Mutta kyllä meidän lapsi luku taitaa jäädä nyt tähän viiteen, vaatimattomasti:D

   Ihania päiviä teillekin<3

   Poista
 5. Eii, mihin tää aika on mennyt, joko teidän vauva on yksivuotias?? Ja miten suloinen ja taitava hän onkaan!

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: