maanantai 18. huhtikuuta 2016

Rv 31

Heipsan!
 
 
Nyt tulee oikein kunnon kuva pläjäys masusta:)
 
Tänään tosiaan pyörähti mittariin rv 31. Uskomatonta ajatella, että Rasmus on syntynyt tästä 5 viikkoa eteenpäin!?! Jotenkin kyllä toivon, että tämä Mini viihtyisi masussa vaikka sinne 38 viikoille asti. Ainakin juuri tällä hetkellä tuntuu, etten oo yhtään valmis luopumaan tästä masusta, saatikka synnyttämään. Haluan vaan nauttia masusta ja laitella vauvalle kaikki valmiiksi. Yöllä (kyllä silloin kun olis voinut myös nukkua!!) tuumiskelin jo mitä kaikkea tässä pitää vielä tehdä ennen vauvan syntymää ja lista oli loputon:) Tärkeimpänä nyt ehkä sitterin,kaukalon ja vaunujen pesu. Niin ja vielä puuttuu kaikki tyyliin vaipat,rasvat,öljyt ja itselle esim liivinsuojat. Ja turha on edes aloittaa sitä toista listaa mitä HALUAN tehdä ennen synnyttämään lähtemistä. Esimerkkinä heitettäköön sellaiset kevyet pienet hommat, niin kuin mattojen pesu, saunojen pesu, yläkerran järkkäily ja sielä ikkunoiden pesu. Tuo toinen lista vaan jatkuu ja jatkuu!!
 
Että Mini pieni, pysy vielä tovi masussa Toivoo Äiti<3
 
 
Hauska kun masun koko puolittuu kun menee makaamaan:) Tuo selällään makaaminen ei muuten onnistu sitten ollenkaan enää. Tulee heti ihan tajuttoman huono olo ja tuntuu, että happi loppuu just siihen paikkaan.
 
 
 
Sikiö on tällä viikolla n 37cm pitkä ja painoakin on n.1750g. Miettikää, sehän on jo ihan hurjasti!! Voisko tuolla sikiön painolla selitellä luultavasti taas suurta painon nousua keskiviikon neuvolassa?! Nimim. suklaa on mun paras kamu:D
Harjoitus supisuksia tulee oikeastaan päivittäin, mutta en oo niistä millään lailla huolestunut. Ei tunnut kipeiltä ja menevät nopeasti ohi. Aika mahtavaa, että kohtu jo harjoittelee synnytystä varten.
 
 Olis muuten mielenkiintoista kuulla miten te ootte suhtautunut oman masun kasvuun odotusaikana?! Onko se ollut tervetullutta vai onko kilot harmittaneet?
Entäs miten oot suhtautunut itseesi odotusaikana? ootko pyrkinyt elämään ihan samalla tavalla kuin aiemmin vai antanut luvan höllätä?
 
Itse oon kyllä elänyt aika pitkälti niin kuin ennen raskauttakin. Oon siis touhunnut samaan tyyliin ja, ainakin omasta mielestä, mun suusta on kuultu todella harvoin, jos koskaan, lause,että en voi kun mulla on tämä vatta. Ruuatkin on pysynyt ihan samoina kuin ennen raskautta, ihan perus kotiruokaa. Toki ehkä sillain oon armollisempi itselle, että jos on väsy, niin sitten otan rennommin ja saatan jopa istahtaa sohvalle. Tai jos nyt just tekee ihan hirveästi mieli suklaata niin oon sitä syönyt. Manaillaan niitä kiloja sitten taas joskus, niitä on kumminkin aikaa vaikka koko loppu elämä tiputella!!
 
Oli pakko laittaa vähän kuvaa odotuksen alkutaipaleesta tähän päivään. On se vaan ihmeellistä miten tuo masu on kasvanut!
 
 
 
 
Synnytys pyörii tällä hetkellä välillä tosi paljon mielessä, mutta vielä yritän työntää sen sinne takavasemmalle. Nuutin synnytyksestä jäi ponnistusvaiheesta pienoinen pelko pyörimään mieleen, vaikka se sujuikin hyvin. Oli vain jotenkin raju ja nopea, nyt jos sitä enemmän muistelen niin tuntuu, että syke nousee kahteen sataan! Muutenkin tuntuu, että  muistuu kaikista synnytyksistä sellaisia juttuja mieleen, jotka on jotenkin ihan unohtanut. Mulla on näin ollut kaikissa odotuksissa. Mutta ehkä se on sitä valmistautumista...
 
Nyt ottamaan nauttimaan vapaa päivästä ja ottamaan päikkärit!
 
Iloista alkanutta viikkoa!!
~~Ulla~~
 

9 kommenttia:

  1. Heh heh täällä vähän toisenlaisissa touhuissa =) rv 35 menossa ja mitään hankintoja en ole tehnyt. ihan toisinpäin toimin täällä, myyn pois kaikkea =) sitteri on myyty, käyttöikä niin lyhyt että uskon että selviämme ilman, potta laitettu myyntiin, meillä pärjätty supistajalla,pinnasänky myynnissä kaikkine varusteineen, ollut meillä kaikkien kohdalla aikasta turha sillä nukutaan perhepedissä, kaukalon jälkeinen turvavyöistuin myynnissä, hommataan sitten uusi kun ajankohtainen, kaikki äitiys ja imetysvaatteet myin pois =) ja kaikesta tästä huolimatta meillä pitäisi olla kohta vauva =) hullua eikö totta. meillä tilat aika ahtaat siksikin näin että yritän minimoida tavaran määrän ja useamman lapsen kanssa sitä kai oppinut näkemään että vähemmälläkin pärjää =)

    itse ootan jo kovin että pääsen masusta eroon ja vaikka kiloja ei ole liiaksi tullut, oikeastaan vain masu niin silti olen sen nyt tässä raskaudessa kokenut jotenkin ahdistavana ja odotan jo niin aikaa että saan oman kroppani takaisin ja liikkuminen ja kaikki touhuaminen on helpompaa.

    samallalailla olen pyrkinyt elämään kuin ennenkin mutta silti koen että jotenkin tämä tila kuitenkin rajoittaa ja huomaan sen monessa tilanteessa. saa nähdä miten menee ennen kuin synnytetään. mulla nyt alkanut olemaan harkkasuppareita useastikkin päivässä ja kohdunsuulle alkanut tuikkia. huomenna viimeinen lääkäri neuvola niin siellä kuulee sitten mikä alakerrassa on tilanne. rv 38 meillä syntynyt 2 lasta että saas nähdä. synnytys alkaa ahdistaa jos sitä mietin mutta työnnän sen äkkiä pois mielestä ja myös sen jälkeinen aika kun sitä tuntuu olevan niin rikki. toivon vain että kaikki kävisi joutuin, hyvin helposti ja onnellisesti =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että teillä on toisin päin, kaappeja tyhjätään ja mä vaan täyttelen:) Pinnasänkyä en mäkään meinaa vauvalle laittaa, ainakaan etukäteen. Meillä on viimeiset kaksi lasta nukkunut melkein vuoden ikään asti perhepedissä myös. Sitteri on nyt se jossa on myös kehto ominaisuus, joten ajattelin, että siinä saa vauva sitten nukkua mahd. öitä ja päikkäreitä. Niitä pitkiä ihania monen tunnin päikkäreitä...Joopa joo;)!!!
      Ai sä oot kaikki äitiys ja imetysvaatteetkin myynyt; oot kyllä aika tehokas!!

      Sulla onkin jo hyvät viikot menossa, pian saa vauva luvan kanssa syntyä. Nuo kohdunsuun tuikkailut on muuten tosi inhottavan tuntuisia! Mulla on just sama, että vähän se synnytys laittaa ahdistamaan mieltä, mutta hyvin sen saa ainakin vielä työnnettyä pois mielestä...

      Tsemppiä sulle hurjasti viimeisille viikoille!!! Ja älä nyt IHAN kaikkea myy pois;)

      Poista
  2. Voi miten ihana masu ja kuinka aika kiitää kun mietin omaa raskautta, josta on kulunut jo NELJÄ vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seina<3
      Aika kyllä menee ihan tajuttoman nopeaa, Teilläkin on niin suloinen neljä vuotias tyttö!! Varmaan kauhistelen samaa ajan kulua sitten sen vauvankin kanssa...:) Välillä kun tuntuu että tuosta esikoisen syntymästäkin on ihan vaan pikku hetki ja siitäkin on jo yli 9 vuotta??!!

      Poista
  3. Täälläkin alkaa synnytys tulla ajatuksiin. Ja juu yöllähän on paras aika miettiä kaikkea mitä pitäisi vielä tehdä :D teiden eteinen näyttää ihanalta! Ja siekin näytät tosi hyvältä tuossa viimisessä kuvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa etten oo ainut joka viettää öitänsä miettien kaikkea ah, niiiin tärkeää:D Ja kiva jos eteinen edes näyttää kivalta, se on näet yleensä totaalisen kaaoksen vallassa jota mä sitten YRITÄN pitää hallinnassa...Huonolla menestyksellä!!

      Ja kiitos viimeisestä lauseesta<3

      Poista
  4. Ihana vauvamasu :) Jaksamista loppuodotukseen !
    Itselläni painoa raskausaikana tuli +13kg ja mulla oli oikeastaan vaan se masu, ei turvotusta muualla tai painokertymää. Silti jotenkin aina kun mulle sanottiin "vooi kun sun vatsa on kasvanut" mun teki mieli tirvasta :D Itse rakastin mun masua suunnattomasti, mutta jos joku muu sen kasvusta huomautti niin meinas tulla itku :D ajattelin aina, että vihjataan mun olleen lihonut. En todellakaan tiedä mistä nää ajatukset silloin tuli, näin jälkeenpäin hieman huvittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janina<3
      Tiiäkkö mullakin on vähän sama asenne. Siis pelkästään jos tuo oma mies sanoo vähänkin jotain tyyliin sun iso vatta, niin otan sen heti,että "se EI oo mikään iso!!" Vaikka tiedänkin, että ei varmasti sanonut sitä mitenkään negatiivisesti. Ja hassua sekin, että ite kumminkin saatan puhua,että ihanan iso tämä masu:D Mies raukka!!! Kai sitä itekki aattelee, että se on kommentti nimenomaan lihomisesta. Voisko tässäKIN syyttää hormonia??!!

      Poista
    2. Voi syyttää, raskausaikana voi syyttää hormooneja kaikesta :D!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: