torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäis tunnelmia...

Tervehdys tyypit!
 
Heti alkuun lupaamani linkki pipon teko ohjeisiin joilla itse teen pipot.Tämä on siis ihan googlailujen tulos,helpompiakin tapoja varmaan on=)kliks

Meillä sairastui sitten Mikkokin tuohon,ah niiiin ihanaan vatsatautiin,Yäks!Nyt ollaan onneksi jo koko porukka kunnossa.Ja pyykki vuorikin on selätetty. Oon ehtinyt siivoilla ja laitella edes vähän pääsiäistä.Ei oo kyllä edes tapana mitenkään hurjasti laittaa pääsiäistä,mutta jotain pieniä kivoja juttuja on mukava kaivella pöydille. Nämä pienet tipuset on pojat askarrelleet aivan pieninä päiväkodissa. Heille onkin hurjan tärkeää,että ne ovat joka vuosi esillä.
 
Ja kyllä,me ollaan tänään Mandin kanssa leivottu sitruunarahka-piirakkaa. Päätetiin yllättää pojat ja tehdä piirakkaa välipalaksi. Yleensä meillä ei kyllä välipalaksi herkutella,mutta onhan se välillä kiva vähän hemmotella ahkeria ahertajia=)
Tuo piirakka on ihan huippu hyvää ja niin helppo tehdä.Makua voi vaihdella erilaisilla makurahkoilla,meillä oli käytössä nyt sitruunarahka. Ohjeen olen saanut vanhalta, entiseltä työkaverilta,kiitos vaan Mersu!!
Tässäpä se teillekkin:
 
Rahkapiirakka
 
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniliasokeria
250g pehmeää voita
Sekoita murumaiseksi seokseksi ja ota sivuun n 1/3 taikinaa.
Lisää loppuun:
1 lasi maitoa
1 muna
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
 
Täyte:
2 prk rahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
2tl vaniliasokeria
 
Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele lopuksi sivuun otettu murutaikina rahkan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25-30 min.
Nauti!!!
 
Ja siis tuossa piirakan teossa ei tarvita sähkövatkainta.
 
Löydettiin tipujen kanssa samasta pussista myös nämä viime vuonna askarrellut pupu koristeet. Valkoisia tulppaaneja lähden vielä metsästämään,sopivat vähän kivemmin noihin pupu koristeisiin=)
Pikku puput on myös viime vuoden askarteluja.
 
  Keittiössä oli aika vaihtaa purkkien ja purnukoiden paikkaa,siis olihan ne jo reilut kolme kuukautta samoilla paikoilla=)
No oikeasti,halusin edes osan noita Greengate astioita esille ja en nyt muutakaan paikkaa keksinyt. Mutta oikeastaan oon tosi tyytyväinen nyt tuohon.
 
 
Oon tähän asti tykästynyt vaan noihin harmaan sävyisiin GG kuppeihin,mutta nyt on tullut hinku myös niihin ihaniin pastellin sävyihin. Voi olla,että sitä täytyy kurkkia Annivalin tarjonta=)Se on kyllä varmaan tämä kevät (joka muuten taas tuntuu olevan enemmän tulossa,kuin viime postauksessa!!)kun haluan noita hempeitä sävyjä joka paikkaan.
 
 
Hei ja enkös mä kirjoitellut,että tilasin Rasmukselle välikausi vaatteet Pompilta. No ne on ollut reilun viikon käytössä ja ainakin vielä on ollut tosi hyvät. Shoftshell takki on yllättävän lämmin.Tai sitten tuo meidän koululainen vaan touhottaa niin älyttömästi koko ajan,että tarkenee hyvin!
 
Meidän jätkää ei oikein napannu tuo kuvas olo=)
 
 Onkos teillä suunnitelmia pääsiäiseen?Meille tulee Nuutin kummit pikku tyttönsä kanssa huomenna kylään ja lauantaina lähdetään sitten virpomaan. Niin ja mummalle syömään,äiti tykkää kun saa mennä valmiiseen pöytään=)

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista pääsiäisen aikaa joka kotiin!
~~Ulla~~

4 kommenttia:

  1. Noi astiathan sopii ku nenä päähän tonne purkkien kanssa! Tuli hinku katsastaa omaki keittiö sillä silmällä että mitä siirretään :D Ihanan näköisiä kaikki keltaiset kukat ^^ -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö sovikkin!? niiin samaa mieltä=)ja ihanaa kun sai edes osaa esille!vielä kun keksis jonku kivan jutun johon sais laitella lautasia..hmm..

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! :) Pitääpä yrittää, jos joskus saisbitsekin aikaiseksi.
    Meillä asuu täällä pikku ukko jolle tulee huomenna 10kk täyteen, ja vauhtia riittää vähän liiaksikin asti :D
    Tykkäisin kierrellä kirpiksiä enemmänkin, mutta täällä pienellä paaikkakunna ei niitä kovin montaa ole ja tarjonta niissä muutamassa on aika kehno.
    Muutosta luvassa kun tällä viikolla on luvassa muutto Keski-Suomen pikku kaupungista Heinolaan ja lähelle Lahden kirppareita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on Nuutti nyt ruvennu nousemaan tukea vasten ylös,mutta se ylhäällä pysyminen on ihan eri juttu sitten=) Jätkä siis luultavasti skippaa kaikki tuollaiset konttaamiset ja lähtee kävelemään.
      Voi hurjasti tsemppiä muuttoon,itsellä vielä niin tuoreena muistis,että en oo kyllä kateellinen!!!Ja Lahdessa luulis olevan sitten kirppareitakin kivasti?!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: