tiistai 14. toukokuuta 2019

Mökki täynnä leikkiä

Joka kevät lapset odottaa yhtä kovasti milloin leikkimökki laitetaan kesäkuntoon. Mökin terassille kannetaan sangollinen pesuvettä, jossa  lapset saavat pestä leikkiastiat puhtaiksi talven pölyistä. Lattiat lakaistaan ja matot tomutetaan. Ja sitten kannetaan sisältä leikkikeittiö ja nukensänky leikkimökkiin.  Ja niin se mökki on sitten valmiina kaikkiin ihaniin leikkeihin:)

leikkimökin sisustus

Joka kesäksi sinne on aina keksitty vähän uusia leikkejä. On ollut kahviota (Kuvia täällä) ja oon tehnyt sinne hurjat määrät virkattuja herkkuja. Tänä kesänä sielä on kauppa- ja ihan vain keittiöleikkiä. Meidän leikkimökki on vieläkin hiekkavapaata aluetta. Mutta astioita voi kyllä vielä vieressä olevalla hiekkalaatikolle ja keitellä sielä ruokia. Tämä ei meillä ole kyllä ollut mikään ongelma. Leikkiruokia on niin paljon, että leikkeihin ei ole kaivattu hiekkaa.


Noille leikkiruoille tuunailin korit kaupassa myytävistä maksikka rasioista. Meillä päin on ollut kaupoissa mansikoita myynnissä tuollaisissa puisissa pienissä laatikoissa ja ne on ihan täydellisen kokoiset leikkeihin. Kalkkimaalia vain pintaan niin hyvät tuli! Hylly on edelleen muutaman vuoden takainen pika kyhäily varastosta löytyneistä tavaroista. Eli laudan pätkistä ja harkoista:) Eipä tuonne muuta olla kaivattu.



lasten leikit

Oon niin onnellinen, että me aikoinaan pelastettiin tämä leikkimökki meille. Se on niin ihanan kokoinen ja kiva kun itsekin mahtuu sielä seisomaan!  Minealla on tapana kattaa pöytään kaikki mahdolliset leikkiruuat ja sitten hän pyytää herkuttelemaan. Pöydästä ei saa nousta ennen kuin on "maistanut" ihan jokaista herkkkua. Eli sielä istuskellaan välillä pitkiäkin aikoja, ellei onnistu harhauttamaan neitiä jollakin:)

Minea on meidän perheestä se joka eniten mökissä tällä hetkellä leikkii. Toki Mandikin sielä viettelee aikaa,mutta Minea vielä enemmän. Hän saattaa touhuilla sielä helposti yli tunninkin!

hiekkaleikit

Meidän leikkimökki kaipaisi pikku ripauksen maalia päälleen ja vähän öljyä terassiinsa. Niin ja joku kiva kukka vielä tuon toisen kaveriksi.Onneksi ne on nopeasti hoidettuja hommia!

Mites teillä joilla mökki on, onko se ympärivuotisessa käytössä vai vain keväästä syksyyn? 

Meillä leikkimökki on talvet pois käytösä jo ihan senkin takia, että paksuilla kintailla olis vähän hankala leikkiä noilla pikkuisilla teekupeilla ym.

Mukavaa ja aurinkoista tiistai päivää!

~~Ulla~~


3 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ja ihan mahtavaa että olet jaksanut toteuttaa itse sinne leikkeihin sopivia virkkauksia. Herkkujen virkkausta pitäisi itsekin kokeilla, ehkä voisin onnistua...?

    Meillä leikkimökki on käytössä vain keväästä syksyyn. Mielellään lapset siellä leikkisivät enemmänkin, mutta toisaalta talvi on niin täynnä muuta puuhaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ihanista sanoista!
      Noita virkattuja herkkuja on kyllä niin helppo tehdä, että niiden tekemiseen jää vallan koukkuun! Suosittelen siis lämpimästi:)

      No meillä on sitten ihan sama juttu, kuin teillä, että mökissä leikitään keväästä syksyyn. Ja hei mä oon myös samaa mieltä, että talvella on paljon muutakin puuhaa. Kiinnostaa sitten taas keväällä leikkimökkikin, kun on ollut hetken aikaa pois käytöstä!

      Poista
  2. Aaw, ihana leikkimökki! Sisältäkin niin kotoisa ja kutsuva.

    Meidän esikoistyttäremme on vasta 10kk, mutta olemme jo miehen kanssa ehtineet pyöritellä mielessämme erilaisia leikkijuttuja - muun muassa leikkimökkiä mietitty, että pitäisiköhän sellainen hankkia jossain vaiheessa pihalle. Jotkut ystävät ovat sanoneet, että mökki seisoo turhaan pihalla, kun eivät lapset siellä viihdy, kun taas sitten toisilla se on kovassa käytössä. Itse muistan lapsuudesta nimenomaan suurella lämmöllä mökkileikit :)

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: