tiistai 18. syyskuuta 2018

Tällaiset karvakamut meiltä löytyy

Meille ostettiin kissa kolmisen vuotta sitten. Taisipa vielä olla syyslomaviikon loppu, kun Viiru haettiin meille. Varoiteltiin lapsia, että pentu on varmasti tosi säikky ja vain piilossa ensimmäiset päivät, mutta toisin kävi. Viiru tutki ihan innoissaan koko talon ja juoksenteli lasten perässä. Ei puhettakaan mistään säikkyydestä tai ujoudesta. Iltaisin kun talo hiljeni tuli tuo ihana pikku karvamöykky meidän aikuisten viereen sohvalle ja nukahti siihen. 


Nyt kolme vuotta myöhemmin Viiru tulee yhä iltaisin, kun lapset on nukkumassa sohvalle ja käpertyy pienelle kasalle jalkoihin. Ja kun mennään nukkumaan, niin aika usein tämä karvakamu tulee nukkumaan jalkojen viereen.

Meille otettiin kissa sillä perusteella, että me aikuiset sitä haluttiin. Toki lapset oli ihan innoissaan kissan tulosta, mutta tiedän, että heidän vastuulle on vielä ihan turha ostaa lemmikkiä. Meillä se oon mä joka huolehtii, että kissoilta löytyy vettä ja ruokaa, hoitaa matolääkkeen annot ja vaihtelee kissanhiekat. Jota ei tartte muuten vaihtaa kuin maks. 3 kertaa vuodessa. Meidän kissat pääsee siis pihalle. Yleensä kissat on päivisin aika paljon pihalla ja illalla tulevat sisälle, jossa viihtyvätkin sitten aamuun asti. Jotenkin oon ainakin siinä luulossa, että noilla kissoilla on aika pieni tuo reviiri. Pääasiassa ovat omassa pihassa tai läheisellä pellolla.  Oon tosi onnellinen, että asutaan aika kaukana lähimmästä tiestä, niin ei tarvitse ihan hirmuisesti pelätä, että kissa jäisi auton alle. Varsinkin, kun nuo meidän kissat ei osaa pelätä autoja ollenkaan!?!

Meillä oli vakaa aikomus leikkauttaa Viiru heti seuraavana keväänä, mutta kuinkas sitten kävikään. Ei osattu ollenkaan ajatella, että meidän pihaan eksyi noin 5 kollikisaa. Lopputulos oli sitten se, että meidän Viirun masu kasvoi ja pennut syntyi samana päivänä kun mä oon tullut Minean kanssa synnäriltä kotiin. Pennuista, joita syntyi 2, jätettiin toinen meille ja toinen meni Mikon siskolle.  Viiru ja Nasu pääsivät pihalle vasta sen jälkeen kun molemmat oli leikattu. Jotain oli opittu!!


Kissat tulee tosi hienosti toimeen keskenään, ne juoksentelee yhdessä pitkin nurmikkoa ja nukkuu samassa kasassa olkkarin matolla. Lapset käy silittelemässä niitä välillä enemmän ja välillä vähemmän. Annan myös lasten osallistua oman kiinnostuksensa mukaan kissojen hoitoon. Minea tykkää vaihtaa niille veden ja Mandi lisäillä ruokaa. Kissojen leikitys on Nuutista ihan super hauskaa! 

Aika saman näköisiä nämä meidän tyypit, vai?! Tässä siis nuorempi kissa, Nasu. Ylimmässä kuvassa Viiru.


En varmaan osaisi olla kokonaan ilman lemmikkiä. Meillä on mun kotona aina ollut joko kissoja tai koiria. Oon itsekin omistanut koiria. Mutta jotenkin nämä kissat on nyt tähän elämäntilanteeseen paremmat, kuin koira. Pari astetta huolettomampia ja ei tarvitse ihan niin tarkasti miettiä, miten monta tuntia on jo oltu pois kotoa. 

Välillä kissoihin menee hermo, kun he päättävät, että klo 04.30 on ihan loistava aika ruveta leikkimään jostain löytyneellä pikku legon palalla ja mikään muu ei auta, kuin nousta sängystä ja käydä päästämässä tyypit pihalle. Mutta pääasiassa nämä karvaiset kamut on ihania ja tykkään kovasti kun he retkottelevat ympäri taloa nukkumassa<3

Löytyykös teiltä mitä eläimiä?! tai olis hauska kuulla toivooko teidän lapset jotain lemmikkiä? Meillähän Nooa toivoo käärmettä. Lupasin, että saa heti hommata sellaisen kun ei asu enää mun kanssa saman katon alla:D

Tiistain jatkoja<3

~~Ulla~~

10 kommenttia:

  1. Noh..muutama lemmikki täälläkin.3kissaa,pupu,pari kanaa+kukko,joka lapselle oma lammas eli 4.hevonen,poni sekä 2koiraa (mulla ja miehellä on molemmilla oma) Ja rehellisyyden nimissä myönnän et mä se oon ollu ku nuo halunnu ja pääosin hoidan,mies hoitaa oman koiransa. Lapset vie välillä hevosille ja lampaille vettä tai heinää mut aika vähän he osallistuvat.Välillä miettii millasta ilman noita ois mut..reissuun lähdöt ovat oma järjestelynsä. Ja jossei muuta ni koirasta saa turvaa ku otsalampun valossa hoitaa iltahommia ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi teillähän on oma kotieläintila ♡♡♡
      Niin mahtavaa,että jaksat hoitaa noin montaa eläintä!! Lapsien osallistuminen on meilläkin kyllä niin fiiliksestä kiinni. Välillä aivan riidellään kuka saa antaa ruokaa ja välillä nuo kissat varmaan kuolisi nälkään,ennenkö kukaan lapsista olis ruokkimas.

      Poista
  2. Hahahhaaa toi Nooan käärme toive :DD Mielenkiinnolla ootan toteutuuko, yäks :'D -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo,en käsitä msitä se on saanu moisen päähänsä,tottapa jollain tubettajalla on😂🙈 mut ei kiitti mun kans samaan huusholliin!kieltäydyin nyt jo myös mahdollisesta käärmeen hoitoon tuomisesta😂😂

      Poista
  3. Meillä on koira, welsh corgi pembroke nimeltä Noa, 10v. :) Toinen koiramme piti lopettaa alkuvuodesta.

    Ellu toivoo lemmikkiä harva se päivä, milloin mitäkin, yleensä kissaa. :D Ollaan kuitenkin päätetty, ettei meille tule mitään uutta lemmikkiä niin kauan kuin Noa on elossa, se olisi sille turhan stressaavaa, ja ehkä senkin jälkeen voitaisiin kokeilla hetki elämää ilman lemmikkejä ja miettiä karvaisia kavereita vasta, kun Veenukin on koululainen ja osaa osallistua lemmikin hoitoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että,ihana koira vanhus jo teillä♡
      Ihan ymmärrän tuon,että ette halua vanhusta enää järkyttää uudella karvakamulla. Ja kyllä se on koiran jälkeen aika outoa,kun ei lenkille ookkaan sit enää kaveria. Mut onhan se sitte tosi helppoakin elämää,ei tarvitte aina miettiä mihin koira,kun lähdetään reissuun!

      Poista
  4. Ompas kissoissa tosiaan samaa näköä, voisi luulla yhdeksi ja samaksi.:D

    Meiltä löytyy 5v Nooa-koira. :)

    Meillä vain esikoinen toivoo toista lemmikkiä ja se on Hevonen. :D No ei ole kyllä tulossa, saa nuo tallin hepat riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin siinä usein käy,että mä joudun kysyä Mandilta, että kumpi kissa on kumpi:)
      Teidän koira on kyllä niin söpö!!
      Mikä siinä onkin,että aina joku toivoo sitä heppaa!!

      Poista
  5. Voi mitä ihania kisuja <3 ja on kyllä niin samannäköisiä keskenään :)

    Meillä on 8v koira ja nyt syksyllä keskimmäiselle 10v lahjaksi ostettu hamsteri. Vekkuli kaveri :) esikoisellekin ostin aikoinaan 10v lahjaksi hamsterin, se eleli 2v.

    Heppakuumetta täälläkin, tyttärellä ja vähän äidilläkin. Jos löytyisi kiva vuokrapolle läheltä, voisi harkita. Omaan ei ole mahdollisuutta.

    Kivaa viikon jatkoa :)

    T. Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo nuo on kyllä niin kuin kaksoset:)

      Hamsterit on toisaalta mukavia lemmikkejä lapsille, kun eivät sido ihan valtavasti ja niiden hoito on suhteellisen helppoa.

      Vitsi, tuohan olis mahtava jos löytyis teille vuokraheppa. Varmasti olis ihanaa sekä sulle, että tytölle!

      Kiitos ja teille myös mukavaa viikon jatkoa!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: