perjantai 7. syyskuuta 2018

Ah sinä ihana syksy!

Tässä eräänä päivänä kun katselin meidän pihaa tein havainnon, että lehtiä on tippunut jo vähän puista ja puut rupeavat pikku hiljaa verhoutumaan ihaniin ruskan väreihin.  Viilenevät ja hämärtyvät illat. Lenkki raikkaassa ilmassa. Kynttilän valo ja lämpöiset villasukat. Niissä se kaikki ihana syksyinen fiilis. Vuosi vuodelta mä oon vaan enemmän fiiliksissä syksyn tulosta.  Jotenkin on jännä miettiä samalla kun laittaa terassi juttuja pois, että mitähän meidän perheelle kuuluu sitten keväällä, kun kaivan nämä sama jutut kaapeista taas esille. Miten meidän talvi on mennyt. Ja miten nopeasti se aika taas onkaan kulunut. On tuo tyhjä terassi toki vähän lohdutonkin näky...Mutta niin paljon parempana pysyy kaikki kalusteet, kun ne vielä talveksi varastoon.




Mä oon hamstrannut kaapit täyteen kynttilöitä. Löytyy pientä tuikkua ja isoa tuikkua, löytyy myös isoja pöytäkynttilöitä ja kruunukynttilöitä. Että kyllä, meillä todellakin poltetaan kynttilöitä koko syksy ja talvi!
Viltit oo kaikki pessyt tässä menneellä viikolla, niin että niihin on ihana kääriytyä.Mikään ei oo niin inhottavaa kuin tunkkainen viltti!!
Oli niin kivaa vaihtelua laitella vaaleanpunaiset jutut sisustuksestakin odottelemaan ensi kevättä. Nyt meillä on sitten harmaan eri sävyjä ja tuttua ja turvallista valkoista, tykkään<3


Lasten pipo ja hanska laatikot on läpikäyty ja sinne on lisätty jo vähän paksumpia hanskoja ja pipoja. 
Villasukka tehdas on ollut pystyssä jo hyväisen aikaa. Vielä olis Nooan toinen sukka ja Mandin sukat kokonaan tekemättä. Mutta ehdottomasti ollaan jo plussan puolella! Lasten sukkia (varsinkin niitä koko luokkaa 22-26) on niin kiva tehdä kun tulee nopeasti valmista. Rasmuksen sukat saikin tehdä jo melkein mun jalan kanssa samaa kokoa! Vähän tässä mietin, että jaksaisko sitä tehdä joululahjaksikin muutamat sukat. No ehkä teen ensin nuo omien lasten omat valmiiksi asti ja katson tilannetta sitten! (joko saa ruveta miettimään joululahjoja?!?!). 


Tänä syksynä Mandilla onkin edessä jotain mitä neiti on odottanut nyt tosi paljon. Nimittäin meidän neiti tuumas kesän loppu puolella, että haluaisi ruvata harrastamaan balettia. Tytön omin sanoin "oikeaa balettia, eikä mitään missä leikitään vaan". Mandihan oli neljä vuotiaana vajaan vuoden tanssikoulussa missä nimen omaan opeteltiin tanssia leikin varjolla. No sanoin hänelle, että katsotaan mistä me sellainen ryhmä löydetään. Vähän pelkäsin, että lähin paikka baletin opettelulle on 40km päässä, mutta onni oli aika lailla pilvissä kun paikallinen liikuntaseura aloittaa kyseiset tunnit täällä meidän omalla kylällä. JIPPII!! Sitten vaan jännitettiin mahtuuko Mandi ryhmään, kun ilmoittautumis päivä tuli. Ja mikä onni ja ilo neidin kasvoille tuli, kun ilmoitin että sain hänet ilmoitettua ryhmään. Voi että, toisen suuri toive toteutuu<3 Tällä viikolla siis keskiviikkona suunnattiin ensimmäiselle tunnille.  Ja kyllä sieltä tunnilta niin onnellinen tyttö tuli, ettei epäilystäkään etteikö hänelle olisi löytynyt ihan täydellinen harrastus. Ollaan täälä kotosallakin nyt saatu sitten nauttia "asento1 ja asento 2" -harjoituksista:)

Syksyltä odotan kovasti kivoja koko perheen yhteisiä lautapeli ja leffa iltoja. Niissä on vaan niin ihana tunnelma, kun kaikki on läsnä ja kellään ei oo kiire minnekkään<3
Joku kiva retki olis myös tähän syksylle kiva. Eläintarhaa lapset vielä kovasti toivoo, että pitänee miettiä olisko se sitten hyvä retki kohde. Tosin isommat poitsut haaveilevat johonkin köysirataan pääsystä, että katsotaan miten jakaudutaan. 

Niin ja kyllä mä taidan jo vähän odottaa sitä haravointiakin. Vaikka viime syksyn jälkeen jälkeen en ikinä uskonut noin sanovani:) Mutta siihen tiettyyn pisteeseen asti haravointi on ihan jees, siitä yli EI. 

Mitä teidän syksyyn kuuluu?! Onko harrastus rumba jo täydet päällä? Odotatko pimeneviä iltoja kauhulla vai onko ne vaan täydellisiä hyggeily hetkiä täynnä?

Ihanaa viikonloppua teille kaikille<3


~~Ulla~~

6 kommenttia:

  1. Edelliseen kommenttia, että meillä mennään pikkumiehen kanssa Remun ulkovaatteilla,hyvä hinta-laatusuhde mielestäni. Isoille tytöille toivottavasti mahtuu edelliset,esikoinen uutta takkia pyyteli :)

    Juu nautin syksystä ,ja nyt on ollut niin mahtavan lämmintäkin! <3 kynttilät,viltti sohvan nurkassa ja hyvä kirja <3

    T. Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että teillekin on löytynyt hyvä merkki lasten vk vaatteille!
      Nyt on ollut kyllä ihan uskomaton syksy, mahtavaa jatkoa kesälle. Munkin pitäis käydä joku hyvä kirja lainaamassa,kun säät muuttuu vähän huonommiksi! Silloin on hyvää aikaa lueskella:)

      Poista
  2. Syksy on niin ihanaa! Ja kauniina alkanutkin.Kynttilävarastot on täydennetty ja joulupukin pussiin sukkia tikutettuna.Ainut mistä en tykkää on lenkkeily otsalampun kanssa.Ens viikolla alkaa harrastukset;jumppaa,sählyä,telinevoimistelua.omat tanssitunnit alkoi muutama viikko sitten. Ja mikä parasta,miehellä kesäloma vielä edessä 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan saatu nauttia kyllä niin kauniista syksystä. Joo lenkkeilylle tulee kyllä vähän haastetta, kun ei asu katovalojen lähellä. Mäkin oon käyny tähän asti lenkillä vasta, kun lapset nukkuu, mutta nyt on ollut pakko lähteä aiemmin, kun ysiltä rupeaa jo tulemaan pimeä!
      Teilläkin on ihan kiva harrastusrumba jo päällä:) Ja ihan mahtavaa jos miehelläsi on vasta edessä loma, nauttikaa!!!

      Poista
  3. Syksy on kyllä niiiin ihanaa! <3 Ehkä kun oli tosi hyvä kesä niin tämä on vielä erityisen ihanaa :D Täällä kaks joululahjaa jo kokonaan hommattuna ja kolmenteenkin osa jes! Voi olipa mahtavaa että Mandi tykkäs baletista :) Se saa näyttää jahka joskus pääsen sinne suuntaan taas.. -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon ajatellut sen just noin, että tälläisen kesän jälkeen ei yhtään haittaa, että tulee syksy. Ehkä jo vähän odotan niitä vilpoisempiakin säitä. Nyt on ollut niin lämmin!
      Sun joululahjat on kyllä jo ihan kadehdittavalla mallilla!!! Mulla on yks hommattu, mutta parista on jo idea:D
      Mä uskon, että Mandi näyttää ihan pyytämättäkin baletti muuveja<3

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: