tiistai 29. lokakuuta 2013

Voi kun tämän tuoksun saisi teille...


 Siskon kanssa soiteltiin aamupäivällä ja hän kertoi käyneensä ystävänsä luona herkuttelemassa sämpylöillä.Koko päivän teki niin kovaa mieli itse tehtyjä sämpylöitä,että illemmalla oli pakko penkoa kaapit ja katsoa saisiko taikinaa kasaan.No meidän kaapissa on oikeastaan aina valmiina sämpylätaikinaan ainekset. Sillä pidän kuivahiivaakin aina kaapissa. Tykkään tehdä aina vain puolen litran taikinan,josta meidän sakki popsii sitten pari kertaa. Ei tarvitse turhia pakastella välissä!Ihana kun ei tarvinnut itse leipoa,kuin pari sämpylää.Muksut tykkää kovasti tästä puuhasta!
 Vähän piti ohjeistaa,kun pojat meinas aivan ohkaisia näistä tehdä=)

Sitten pitikin odotella paistumisen ajan...Ollaan keräilty lapsille jo monta vuotta junaradan osia. Näitä on osteltu itse,saatu synttäri- ja joululahjaksi. Ja nyt on kasassa aikas mahtava määrä osia joista saa ihan huikean hienoja ratoja. Onneksi Brion junarata osien kanssa käy yhteen esim. ikean vastaavat. Ollaankin sitten ostetu briolta lähinnä noita erikoispaloja ,siis siltoja,tunneleita ym. Ja Ikeasta sitten noita peruspaloja.Aika paljon on kertynyt jo tuota oheistavaraakin. Brion autorataa ja jostain halvemmasta versioista tuli eläimiä.
Jotenkin aattelin,että tässä on ihan tarpeeksi junan osia meille,mutta tänään tuli postista lasten suuri lelukirja ja sieltä Nooa heti bongasi uusia junaradan osia,joita voisi toivoa joululahjaksi=)
Onneksi noiden sämpylöiden paistamisessa ei kauaa mee.Niitä oli ihana  syödä iltapalaksi,olivat vielä lämpöisiäkin!
Nämähän ei kaivannut päälle muuta kuin voita ja juustoa..Nooa söi kaksi ilman mitään!Yritin kyllä sanoa,että nämä on sämpylöitä ei pullaa,mutta hyvin ne näytti noinkin maistuvan=)
Kuopion suuntaan siis kiitokset eräälle O:lle tästä sämpylöiden leivonta tuumasta!!

Nyt lueskelemaan iltasatuja...Öitä!!
                                             -Ulla-


2 kommenttia:

  1. En oo vieläkään saanu itte aikaiseksi tehtyä sämpylöitä! Noh.. ehkä viikonloppuna sit! Tap outista 4.päivä menossa, huhhuh! Mandilla on ihana yömekko :)

    VastaaPoista
  2. ai sä oot jaksanu alottaa taas sitä rääkkiä! Tsemppiä hirmuisesti=)Yömekko on ylläri pylläri kirppis löytö!

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: