torstai 18. kesäkuuta 2020

Valmiustilassa!

Ja vähän sen valmiustilan uuvuttamakin!

Tiedättekö, että ei oo ihan helppo juttu olla 24/7 valmiustilassa lähtemään synnärille. Siis se, että talo olis edes jossain kunnossa, tai että jääkaapissa olis edes jotain ruokaa,ehkä jopa lämmitystä vaille valmista.
Puhumattakaan,että olis ihan kiva jos itsekin olis jossain kuosissa sitten lähdön hetkellä.

Tiedän, että millään noilla ei sitten loppujen lopuksi oo mitään väliä, mutta kyllä te joilla on lapsia teidätte mistä puhun. Ainakin luulisin?!

Mun monet (okei, JOKA) ilta on sellainen, että laittelen talon siistiksi,imuroin ja järkkäilen keittiön kuntoon ja vähän niin kuin varaudun, että josko TÄNÄ yönä tulis lähtö. Samoin aamulla tulee usein pestyä pyykit, ettei nyt ainakaan pyykkiä jäisi hirveästi kaappiin, jos lähtö tulee. 

Nyt elellään siis raskausviikkoa 38+2. Eli periaatteessa bebe voi syntyä koska vaan. Lasten kanssa ollaan juteltu miten helppoa oliskin jos olis kalenterissa päivämäärä, että tuolloin hän syntyy. Sais suorittaa kaikki valmistelut vaan kerran!

synnytykseen lähtö

Mullahan on kaikki synnytykset käynnistynyt ihan nollasta, eli ei oo ollut niitä mitään monen viikon tai päivien supisteluja. Oikeastaan mitään merkkejä ei oo ennalta tullut. Joko on lähtenyt vaan säännölliset supistukset käyntiin , jotka on sitten pikku hiljaa voimistuneet tai sitten on menneet vedet. Enkä muuten tiedä, että jos toivoa sais, niin kumpi tapa olis "parempi". Mulla on kuitenkin vesien menossakin ne supistukset alkanut oikeastaan heti. 

Eilen oli neuvola ja jotenkin toivon, että se jäis jo viimeiseksi käynniksi sielä, mutta saapi nähdä. 
Neuvolassa oli kaikki vallan mainiosti. Nauroin, että ihan turhaa taas kerran jännitin puntarilla käyntiä, koska paino oli tippunut puoli kiloa. Paineet oli ihan loistavat, samoin olin super onnellinen kun hb oli noussut edellisestä 125:stä 132:een. 
Mä söin ensin paketillisen Obsidania ja nyt oon sitten syönyt ihan Tokmannilta ostettua Vahva Rauta nimistä valmistetta, jossa on kuitenkin vähemmän rautaa kuin tuossa Obsidanissa. No näköjään se toimii myös ihan tosi hyvin. Ja mistä itse tykkään on se,että sen voi ottaa ruokailun yhteydessä, kun taas Obsidani suositellaan otettavaksi tyhjään vatsaan. 

Sf-mitta huiteli 34cm ja anteeksi vaan,mutta vähän pelkään mikä jättiläinen tuolta tulee! 
Olis niin ihana, kun kaikille odottajille kuuluis loppu raskauteen vielä ultra, jossa vähän kurkattaisiin minkä kokoinen bebe on tulossa. Toisaalta olisko se sitten kiva tietää, että "joo täältä tulee reilu nelikiloinen". Mieluummin saan sen ehkä sitten selville vasta jälkikäteen:)


synnytykseen valmistautuminen

Laitettiin vielä lasketulle päivälle neuvola-aika,mut voisin jo ihan mielellään hoidella bebeä silloin masun ulkopuolella! Ja oon kyllä niin onnellinen, että neuvolan terkka oli sitä mieltä, että ei tarvinnut ens viikolla mennä käymään, yleensä näillä vipolla viikoilla, kun on laitettu joka viikolle käyntiä.

Valmiustila nyt vähän ärsyttää, vaikka tajuan kyllä, että teen sen ihan itse itselleni. Ja periaatteessa  mulla ei kyllä oo mitään tätä raskaana oloa vastaan. Voin ihan super hyvin ja helteistä huolimatta oon säästynyt turvotuksilta. Pienen liikkeet masussa on pysynyt koko ajan tosi aktiivisina ja ne saa yhä hymyn huulille<3 Masun koko nyt vähän hankaloittaa elämää,mutta se näille viikoille kuuluukin.

Mä jatkan tätä "joko tänä yönä tulis lähtö"-elämää (miks muuten ajattelen koko ajan, et se lähtö tulee yöllä?!?!) ja katotaan milloin bebe päättää saapua maailmaan!

-Ulla-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: