torstai 15. elokuuta 2019

Mitä meillä vaaditaan välikausivaatteilta?

Koska lapsia on viisi ja vanhin heistä on 12-vuotta, on tullut jonkun verran kärettyä kokemusta lastenvaatteista. Myös niistä ulkovaatteista.

Tällä kertaa ajattelin valottaa mihin mä kiinnitän huomiota, kun oon hommaamassa meidän lapsille uusia välikausivaatteita.

Monen erehdyksen kautta on oppinut kiinnittämään huomiota niihin ominaisuuksiin joita meidän vaatteissa on vaan pakko olla, että ne vaatteet on toimivat. Mä haluan, että vaatteet on ennen muuta sopivan kokoiset. Mieluummin reilut, kuin pienet.

 Yleensä yritänkin ostaa välikausivaatteet niin, että ne menee ainakin sen seuraavankin kauden. Näin syksyllä jos ostan niin tavoite on, että ne samat menisi myös keväällä. Toki lasten kasvua on välillä hankala ennustaa, mutta hyvinpä sitä on oppinut jo luottamaan omaan vaistoonsa. 
Niin ja tuosta koosta vielä. Siinä kiinnitän eniten huomiota haalarissa niska-haara mittaan. Se on vaan niin kurjaa jos siitä välistä rupeaa olemaan tiukka. Toki siis eipä ne lyhyet lahkeet tai hihatkaan oikein innosta.


Lisäksi sitten haluan, että vaatteet ovat lämpöiset ja pitävät vettä. Siis edes vähän. Meillä on ollut Pomp de luxin softshell haalarit ja vk-housut käytössä ja nehän pitää ihan loistavasti vettä. Nuo kuorihousut on oikeasti niin hyvät, että ei tarvitse kuriksia olenkaan.   Softshell vaatteet nyt yleensäkin on vähän lämpöisemmät kuin kuorivaatteet, mutta ostan aina sitten sinne väliin lämpöisempää kerrosta. Villahaalaria tai isommilla fleecetakkia. 

pomp de lux softshell haalari

Kengissä luotan edelleen Reiman Wettereihin ja Pattereihin. Ne on vaan niin hyvät, kun pitävät vettä ja on vielä kivan paksu pohjakin, ei tule heti kylmemmillä säillä jalkoihin kylmä.


Niille ihan kunnon sadepäiville ja vesilammikko säihin on sitten meillä kahdelle nuoremmalle nuo vuorelliset sadevaatteet.  Niin ja kumpparit ja kurakintaat. Niin ihana, kun saa lasten antaa touhuta vesilammikoissa eikä tarvitse pelätä, että he kastuvat. Koska kukaan ei viihdy märissä vaatteissa, eihän?!
Mä olin itseasiassa pitkään noita vuorellisia sadevaatteita vastaan. Jotenkin musta tuntui, että ne on ihan tosi kamalat päällä, hiostavat ja kuumat. Mutta ainakin nämä on olleet tosi hyvät, kun kevät talvella oli käytössä. Ihan näillä +15 asteilla en näitä välttämättä edes pitäisi lapsilla. 



Ja entäs sitten se kestävyys? Mikään ei oo turhauttavampaa, kuin ostaa kalliit housut tai haalarit ja ne on parin käyttökerran jälkeen polvista rikki. Siis harmittaako ihan pikkusen!

 Onneksi nykyään monissa housuissa ja haalareissa on just polvien ja pepun kohdalla vahvistukset. Ja toiset merkit nyt sitten vaan kestää paremmin kuin toiset. Nimim. liputan tässäkin Pompin vaatteiden puolesta. Meillä on Nuutilla sellaiset housut jotka on ollut kolmella lapsella ennen häntä ja ne on yhä ihan ehjät. Nyt puhutaan kuitenkin lapsista jotka todellakin tekee kaikkea muuta pihalla, kuin seisoo nätisti paikoillaan. 

Eikä se yhtään haittaa jos vaatteet on kivan näköisiä, mutta tämä ominaisuus tulee vasta noiden muiden vaatimusten jälkeen. Toki on ihan mahtavaa, että nykyään löytyy niin ihania välikausivaatteita lapsille hyvillä ominaisuuksilla. 

Mihin sä kiinnität välikausi vaatteissa huomiota tai mitä ominaisuuksia teidän lasten vaatteista pitää löytyä?

Ihanaa torstai-iltaa juurikin sulle<3

Mun ilta kului leppoisasti Rasmuksen jalkkis pelissä kioskin takana:)

-Ulla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: