tiistai 8. tammikuuta 2019

Uusi lemppari salaatti?!

Siis vau, miten herkullisia salaatti ohjeita mä oon saanut. Tämä oli vähän pahakin juttu, koska osa kommenteista tuli illalla myöhään ja arvatkaa miten rupes tekemään mieli just sitä salaattia, kun luin viestiä?!

Mutta siis kiitos ihan jokaiselle joka jaksoi ohjeen kirjoittaa! Ja jos jollekin tulee vielä mieleen joku herkku respa, niin laita vaan viestiä tulemaan,mä päivitän sen tähän samaan postaukseen.

Mutta tässäpä olis sitten muutama ohje ja monia vinkkejä mitä sinne salaattiin vois laittaa.Näissä oli ainakin itselle joitakin uusia juttuja.Oli muuten kiva todeta, etten oo ainut joka tykkää lisäillä fetaa tai halloumia salaattiin. Ne tuo kyllä niin hyvän maun! (Tummat tekstit on kopioitu suoraan lukijoiden kommenteista).

Kuvina mun tämän päivän salaatti.

*Ruokaisaan salaattiin suosittelen kokeilemaan spelttihelmiä pastan tai riisin sijaan. Jäävuorisalaattia hieman sekaan, lisäksi tonnikalaa, ananasta, herneitä, raejuustoa, krutonkeja.
-En tiedä oonko ainut joka ei oo testannut noita spelttihelmiä, mutta pakkohan niitä on testata!


 *Jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa (mieluiten jtn suolasempaa) + ripaus suolaa ja tilkka oliiviöljyä. Joskus punasipulia sekaan. Toinen on quorn-caesarsalaatti: pakasteesta quornia/tai kanaa pannulle, normi salaattia plus romaine salaattia, kurkkua, rainbowin juustolastuja ja Saarioisten caesar-salaatinkastiketta plus krutonkeja. Jos haluaa ruokaisamman niin mukaan sopii makaroni. 
-Noloa tai ei mä jouduin googlata mitä on quorni.  Ja jos joukosta löytyy muita tietämättömiä niin se on siis sieniproteiini valmiste.Löytyy pakasteesta. Vaikutti tosi kivalta tuotteelta, menee testiin, jahka löydän sitä! Vaatii varmaan reissun tuohon lähi kaupunkiin:)

Mä laitan Mikolle eväät seuraavalle päivälle, kun teen itselle annoksen. ja ei huolta,Mikon salaattiin tuli myös makaronia ja tonnikalaa:)
*Molempiin pohjalle jotain vihreää salaattia, rucolaa ja kirsikkatomaattia. Toiseen lisäksi päärynää, aurajuustoa ja suolattuja cashewpähkinöitä. Ja toiseen leipäjuustoa, cantaloupemelonia, punasipulia sekä suolattuja cashewpähkinöitä. Molempiin sopii loraus oliiviöljyä sekä balsamicoa mausteeksi. 
-Siis NAM molemmat, ei mulla muuta!!


*Minä pistän usein hedelmiä salaattiin. Esimerkiksi persimon, granaattiomena, greippi, (veri)appelsiini sopii ihanasti vaikka sen fetan pariksi. Ja ruokaisuutta lisäämättä kvinoaa, bulguria, couscousia, ohraa jne.
-Granaattiomenaa mäkin oon testannut,mutta en esim appelsiinia tai persimonia. Voin kuvitella, että sopii super hyvin salaattiin!Ja tosi hyviä vinkkejä myös salaatin ruokaisuuden lisäämiseen, onhan se kiva, ettei nälkä yllätä tunnin päästä ruokailusta!



Ja sitten tuli vielä instan puolella yksi ohje joka kuuluu kyllä super herkku otsikon alle. Ehkä just sellainen perjantai illan herkku salaatti?!

*Jääsalaattia, kurkkkua,tomaattia, ananasta, naudan jauhelihaa tacomausteella maustettuna, nachoja ja juustoraastetta. Jos haluaa niin punasipulia ja mietoa salsa kastiketta.
-Tämä menee testiin tän viikon perjantaina, ei voi olla muuta kuin hyvää!!


Hei ja instassa tuli kysymys mitä meidän käyttämät salaattisiemenet on niin tässä kuva:


Ja näissä kuvissa olevaan salaattiin keittelin mukaan tätä makaronia:


Näistä sai kyllä ihan hurjasti vinkkejä ja inspistä taas uusiin salaatteihin, toivottavasti näistä löytyy uusia juttuja teillekin!

Palaamisiin!!

~~Ulla~~


4 kommenttia:

  1. Nami! Ehkä mäkin aloitan salaatin syönnin tämä vuonna näillä ohjeilla kun viime vuonna jäi aika vähäiseksi 😅🤦‍♀️ -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulle ainakin iski ihan hillitön himo erilaisiin salaatteihin. Näistäkin sai jo niin moneen erilaiseen salaattiin vinkkejä!

      Poista
  2. Vau! Ihania ohjeita, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä ihastuin näihin myös, kiva siis jos näistä on muillekin iloa. Oleppas hyvä!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: