keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Meidän tuleva ekaluokkalainen+Pieni haaste

Ekaluokan aloittaminen on ihan valtavan iso juttu pienelle lapselle. Koska pienihän tuo koulun aloittava lapsi vielä on. Välillä häntä  saattaa kuitenkin pitää isona, ainakin mun  välillä muistutella itseäni, että hän on kuitenkin vasta 7-vuotias. Uuden aloittaminen voi olla ihan tavattoman hämmentävää. Kun kysytään jännittääkö koulun alku, saattaa vastaus olla reipas ei, vaikka oikeasti hän saattaa pyöritellä asioita ihan hurjasti päässään.


Meillä Mandi on innoisaan aloittamassa koulua, mutta vähän jännityksellä ollaan laskettu viikkoja sen alkuun. Oon sanonut monesti, että nyt on vielä niin pitkä, ettei kannata laskea. Ollaan puhuttu yhteisestä kauppareissusta, jolloin ostetaan kynät,kumit ja penaalit. Voi olla, että ostellaan näitä jo kesälomareissulta. Kaikki nämä pienet jutut valmistaa mukavan pehmeästi koulu maailmaan. Mandi on myös nyt kesän ollut tosi herkällä tuulella ja tuntuu, että pienikin vastoin käyminen on ihan valtava iso. Muistelin, että meillä on pojat olleet ihan samanlaisia näin kesällä ennen koulun alkua. Tarvitaan aikaa kuunnella ja ehkä vähän enemmän yhteistä aikaa jutella tulevasta.Mitä meidän koululaisen päässä sitten pyörii, tässä muutamia juttuja:

Miten kuljet koulumatkan?
-Pyörällä, kahden kaverin kanssa ja mun pitää muista käyttää kypärää!

Millainen reppu sulla on?
-Mulla on sellainen prinsessa reppu, joka mulla oli eskarissakin, se pitää vaan pestä (muista äiti!!)

Onko koulussa jo tuttuja kavereita?
-joo, koko luokka, paitsi ne toka luokkalaiset ei niin.(Mandilla on 1.-2.lk samassa)

Mikä olis paras ensimmäisen päivän ruoka?
-Makaronilaatikko ja jälkkäriksi jätskiä ja ei tarttis ottaa paljoa salaattia. Tai sitten joo jos se salaatti on semmoista hyvää.

Mitähän te teette välitunnilla?
-Me varmaan keinutaan ja leikitään hippaa ja tehdään salaattia kukista ja lehdistä.

Millainen opettaja olis kiva?
-Hauska ja semmoinen joka selittäis kaikki helposti ja opettais paljon.

Onko koulun aloituksessa jotain jännittävää?
-Se läksyjen teko ja mitä kirjoja me saadaan ja paljonko ne painaa. Ja se kun saadaan ottaa itte ruokaa.

Mitä pitää vielä ostaa ennen koulun alkua?
-Penaali, kyniä paljon ja kumia. Mä haluan perhos penaalin jossa on kukkia ja hyvältä tuoksuvia kumeja (ei paineita!)Niin ja kellon mä tarvitten myös, että oon ajoissa koulussa.

Olis niin ihana kuulla muiden tulevien ekaluokkalaisten  vastauksia samoihin kysymyksiin.Jos kirjoittelet blogia niin nappaa kysymykset ja heitä mulle linkkiä niin tuun lueskelemaan vastauksia. tai vastaile kommentti osioon:)

On se vaan asteen verran erilainen arki, kun perheessä on taas syksyllä ekaluokkalainen. Rasmus ja Nooa tekee jo niin omatoimisesti läksyt ja huolehtii kaikki koulu jutut. Pojat on myös molemmat osanneet lukea ennen ekaluokkaa, että siinäkin mielessä erilainen alku, kun saadaan nyt opetella sitten koulun mukaan tätä lukemista.  Mandi tosiaan kulkee 2.9km matkan pyörällä, säällä kuin säällä. Hieman kauhulla odotan syksyn pimeyttä, koulumatkalla kun ei katuvalojakaan ole, että ihan täydessä pimeydessä saa sitten pyörän kanssa kulkea. Meidän ostoslistalla on siis ehdottomasti pyörään hyvä valo. Onneksi pojat kulkee joitakin matkoja Mandin kanssa ja tuosta naapurista lähtee kaksi poikaa samalle luokalle. Että saavat sitten yhdessä kulkea. 

En vaan jotenkin voi uskoa, että meidän neiti on jo koululainen. Huh, aika menee ihan hurjan nopeasti!

Niin valmis jo kouluun<3
Palaamisiin:)

~~Ulla~~


6 kommenttia:

 1. Ihania vastauksia <3 Koulun aloitus on todella jännä hetki. upeita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös:)
   Se on kyllä tosi jännää aloittaa koulu, tulee monta uutta juttua eteen.
   Ja kiitos<3

   Poista
 2. Moikka Ulla,
  Kirjoittelin sulle pitkät pätkät vastausta sähköpostiviestiisi jo maanantaina. Kävin sähköpostissani seuraavan kerran vasta tänään. Olin saanut viestin, että jostain syystä minun viestiäni ei saatu sinulle toimitettua. Yritin vielä tänään useampaan otteeseen lähettää viestiä sinulle, mutta se ei vaan pääse lähtemään jostain syystä..?

  T. Sanniska

  VastaaPoista
 3. Niin ihania vastauksia <3 En kestä että Mandikin on jo niin iso että aloittaa koulun!! -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin!
   Ihan uskomatonta tosiaan, että Mandikin aloittaa jo koulun. Vastahan se oli sellainen kolme vee touhupakkaus<3

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: