maanantai 11. syyskuuta 2017

Syksyisiä puuhia!

Heipsan!
 
Se olis taas maanantai, miten nopeasti nämä viikot meneekään. Meillä oli viikonloppuna viimein ja vihdoin Nooan synttärit. Mä olin huippu bloggari ja otin nolla kuvaa tarjottavista ja koko partyista:D Mutta kivaa oli ja niin ihana kun  on nyt nuokin juhlat juhlittu, kiitokset kaikille vieraille<3
 
Laiteltiin viime viikon lopulla etuterassia syksyisempään asuun. Mandi oli sureksi avuksi istuttelemassa mun kanssa Callunoita ja hakemassa havuja metsästä. Minea auttoi nyppimällä kukkia irti ja Nuutti hoiti kastelu puolen. Aika toimiva ryhmä siis:)
 
 
Kesäkukat oli jo kyllä niin aikansa eläneet, että oli ihana kun sai vaihtaa nämä uudet tilalle. Pelargoniat sai jäädä, kun niissä on ihan hyvänä pysynyt vielä kukinnot. Mä roudasin meidän pihavarastosta yhtä ja toista tuohon terassille, että sain siitä edes vähän kotoisamman oloisen. Lapsia meinas vähän naurattaa, kun roudasin nuo tikkaatkin tuohon nököttämään. Nuo ihanat ulkovalot on Clas ohlsonista, älyttömän kätevät kun niissä on ajastin, valot syttyy aina kivasti kun alkaa hämärtää.  
 
 
Viime viikolla saatiinkin nauttia ihanista syysilmoista. Mä pesin varmaan 20 koneellista pyykkiä, kun kaikki sai vielä kuivatettua ulkona! Toki ei tuolla mun mielestä enää t-paidoilla tarkene, että kyllä sen syksyn tulon vaan huomaa. Ihan kauhistuin kun poikien koululla tuli vielä tyyppejä t-paitasillaan vastaan! Ittellä oli jo vaatetta useammassa kerroksessa!! Sitten onkin kiva perustella noille meidän jätkille, miksi niiden pitää laittaa pipot ja hanskatkin aamuisin. "Kellään muulla ei oo"...Onko tämä muille äideille tuttu lause?! Tulee taas ihan natsimutsi olo:)  Toki sitten jo perjantaina kumpikaan pojista ei edes kysynyt, vaan pipot ja hanskat meni ihan mutisematta päälle. Äitille erävoitto 1-0!!:D
 
 
Ollaan ulkoiltu nyt oikein urakalla,ja lapsista kyllä sitten heti eilen huomas kun sisällä oltiin,että kyllä sitä raitista ilmaa pitää saada, satoi tai paistoi. Minean kanssa varsinkin on iltapäivä ruuan jälkeen sellaista kitinää koko ilta jos ei pihalle päästä.  Pihalla kyllä sitten viihtyy ja touhuilee kovasti vaikka olis vähän väsykin.
 
 
Nauroin tässä yks päivä, että meidän pihalla olot on mennyt ihan syöpöttelyksi. Lapset käy syömässä viinimarjoja puskista, kirsikoita ja omppuja puista, Minea haluaa saada aina tomaatin kun käydään kasvihuoneessa. Niin ja jos mennään hakemaan postia, pitää pysähtyä mennen ja tullen syömään mustikoita ja puolukoita. Että eipä sielä muuta sitten ehdikkään tehdä kuin syödä:)
Meillä tuli pari vuotta vanhaan omenapuuhun niin älyttömät määrät omenoita, että pelättiin jo ettei oksat kestä. Mikko niitä oksia vähän tuki ja ollaan sitten popsittu urakalla siitä omenoita pois. Vieressä on muutaman vuoden vanhempi puu ja siinä on sitten vielä enemmän omppuja. Hyvä omena syksy siis ainakin meillä! Minea osaa jo itse mennä puun luo ja napata omenan käteen. Ja neiti syö aika tyyni omenansa, nimittäin välillä ei jäljelle jää edes siemenkotaa!
 
 
 
Joko teillä on laiteltu terassia syyskuosiin? Herkuteltu ompuilla?Kuljetaan muissakin kuin t-paidoissa?!
 
Ihanaa alkanutta viikkoa sulle<3
 
~~Ulla~~
 


1 kommentti:

  1. Vitsi miten ihanan näköistä! :) tulin vasta vierailulle ja lisään lukuluetteloon.

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: