keskiviikko 30. elokuuta 2017

Meidän päivä!

Tätä toivottiin ja tässä se sitten olisi, tervetuloa mukaan yhteen meidän normi päivään:
 
6.45 Herään siihen, että Nuutti kömpii mun viereen. Vaihdan Minean toiselle puolelle toiveissa nukkua vielä edes pieni hetki. Mikko on herännyt jo 4.40 ja lähtenyt kuudeksi töihin. No hetken päästä totean, että tänä(kään) aamuna ei nukuta pidemmälle. Höpötellään Nuutin kanssa kaikkia mahdollista autoista ruokaan. Kolme vuotiaan jutut on sitten varsin lennokkaita:) Portaista rupeaa kuulumaan kolinaa, Rasmus, Nooa ja Mandi ovat heränneet.
 
7.15 Ollaan kaikki aamupalalla. Nuutin vastaus kysymykseen mitä haluat aamupalaksi on "no emmä tiedä", Turkauttaa. Minea odottaa jo kovasti omaa puuroaan, mutta on ihan turha aloittaa syöttämistä ennenkö Nuutilla on aamupala nassun edessä. Isommat tekee itse omat aamupalansa.
 
8.10 Ollaan saatu koko joukko päivävaatteisiin ja Rasmus lähtee kouluun. Mandi rupeaa värittelemään ja muut innostuu myös piirtelemään. Minea tulee auttelemaan mua ikkunoiden pesussa.
 
 
Miten nuo pienet voikaan olla niin loputtoman kiinnostuneita kaikesta aikuisten touhuista?!
 
 
9.30 Mennään kaikki pihalle. Kiikutaan, lasketaan liukumäkeä, käydään katsomassa mitä kasvihuoneeseen kuuluu ja napataan muutamat viinimarjat suuhun.
 
10.15 Nooa lähtee kouluun ja me käydään samalla hakemassa tien päästä posti. Nuutti menee potkupyörällä niin kovaa vauhtia, että ei pysytä ollenkaan perässä. Onneksi poitsu on hyvin oppinut, että tien päässä pitää odottaa, yksin ei isolle tielle mennä.
 
10.45 Lähdetään viemään Mandia eskariin. Sielä odottaa jo kaksostytöt joista on tullut Mandille ihan mahdottoman hyviä kavereita. Hymyssä suin neiti huikkaa meille heipat ja lähtee leikkimään. Me kurvataan kotiin ja yritetään pitää Minea hereillä, että hän pääsisi sitten ruuan jälkeen kunnon päikkäreille.
 
11 aikoihin lämmitellään eilistä keittoa joka on kuulemma "parasta ruokaa". Mahtava kun perus nakkikeitto saa tuollaisen arvosanan:) Mineakin popsii kaksi lautasellista, joten kai se on uskottava. Minea piristyy ruokailusta ja mäkin saan syödä rauhassa pienten leikkiessä. Luksusta.
 
 
11.30 Koska leikit sujuu vieläkin hyvin mä teen pika imuroinnin ja jatkan Minean tulevan kämpän tuunailua maalaamalla seiniin pilviä.
 
12.15 Päikkäri aika!! Minea tissin kautta nukkumaan vaunuihin pihalle. Luetaan Nuutin kanssa "iltasatu" ja höpistään taas kaikkea mahdollista hämähäkeistä hiekkakakkuihin.
 
12.30-14.30 Mun omaa aikaa:) Joka kuluu sometelessa ja siivoillessa. Saan myös päähänpiston maalata meidän ruokapöydän. Joten tuumasta toimeen! Muistan jossain välissä laittaa Mikolle viestiä, että muistaa hakea Mandin eskarista.
 
15 Pienet heräilee hyvällä tuulella päikkäreiltä, samaan aikaan Mikko tulee Mandin kanssa kotia ja pojat kurvaa pyörillä pihaan. Huomaan, että ruokaa olis ollut hyvä valmistella vähän ennen tätä ruuhkaa, mutta menee se tässäkin. Pojat kertoilee koulu päivästään, tekevät läksyjä, syövät välipalaa. Mandi tuumaa, että eskarissa oli tänäänkin ihan parasta<3
 
16.05 Ollaan kaikki pöydässä ja syödään. Rasmus ja Nooa puhuu jostain pleikka pelistä ja mulla menee hermo. Yritän ehdottaa, että voitaisko puhua jostain mistä kaikki ymmärtää jotain. Ehdotus hyväksytään ja puhutaan kaikkien päivistä.
 
17 Mennään taas pihalle, mä ripustelen pyykkiä ja pienet touhuilee kuka mitäkin. Nuutti ja Minea keksii, että uima-altaan alle pääsee kivasti piiloon, se on ihan kuin teltta:)
 
 
 
17.30 Lähden viemään Rasmusta harkkoihin keskustaan ja kurvaan sieltä Mandin eskarin vanhempainiltaan. Mikko on lasten kanssa kotosalla ja käy sitten hakemassa Rasmuksen kotiin.
 
19.45 Oon taas kotosalla ja ruvetaan syömään iltapalaa. Nuutti ei taaskaan tiedä mitä haluaa. Päätän, että enää ei kysellä vaan nyt on tasan yks vaihtoehto. Iltapala sujuu hauskalla fiiliksellä, koska se syödään pihalla. Kiitos mun kuivuvan ruokapöydän...
 
 
20.10 Minean kylvyn aika. Muut kävi edellisenä päivänä suihkussa. Minea vois olla kylvyssä vaikka kaks tuntia. Pieni itku tulee kun totean, että nyt on kylpy loppu.
 
 
 
20.45 Luetaan iltasatu, käydään hampaiden pesulla.
21.10 Lapset on peitelty sänkyihin, Rasmus ja Nooa saa valvoa puoli kymppiin, mutta nopeasti heidän huoneeseen tulee hiljaisuus. Minea on vielä tissillä ja nousee välillä höpöttelemään omiaan Mikolle.
22 Mineakin on nukkumassa. Katotaan Mikon kans ruudusta uutta Master chefiä yks jakso ja sitten nukkumaan.
 
23.30 Nostan Minean meidän väliin jossa hän tuhisee onnellisena aamuun asti.
 
Sellainen päivä meillä oli. Ja tällaisia ne mun päivät oikeastaan on koko ajan. Menoa ja meininkiä. Tuo parin tunnin oma aika on jotenkin niin luksusta!! Rakastan<3
 
~~Ulla~~
 

8 kommenttia:

 1. Hei kiva postaus! Kuulostipa touhukkaalta teidän päivä, täyttä elämää <3 olet kyllä tosi puuhakas ja jaksat vielä ylimääräistäkin kun maalailet pöytää jne. Näitä on hauska lukea:)
  T. Äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäsit!
   Tuo jatkuva touhauminen on kyllä mun huonokin puoli, en osaa oikein hidastaa vaikka olisin kuinka väsynyt! Mutta kyllä sitä sitten kummasti saakin aikaiseksi kun koko ajan tekee jotain!

   Poista
 2. Eipä puutu vauhtia ja tekemistä sinun päivistäsi! Mihin aikaan teillä on eskari? Ihmettelin, kun niin myöhään menitte. Meillä oli viime vuonna 9-12.30.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei:)
   Mukavasti on touhua aina päiviin. Mandin eskari alkaa joka päivä klo 11, eskarin ope pitää eskaria ensin aamupäivän toisella koululla ja tulee sitten tuohon Mandin eskariin. Tuo teidän aika taitaa olla se kaikkein yleisin!

   Poista
 3. Ihana postaus ja niin suloisia kuvia/pieniä!😍 Iloa ja elämää kyllä päivään siellä riittää:)) Voi kun tulikin ikävä sitä aikaa kun lapset oli vielä noin pieniä:) Mukavaa syyskuuta sinne!

  VastaaPoista
 4. Kivalta ja touhukkaalta kuulostaa teidän päivä. :) Jään odottamaan juttua siitä maalatusta pöydästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Äh, mä vetäisin kuule ihan vaan uuden valkoisen kerroksen keittiön pöytään, kun edellinen näytti jokseenkin kuluneelta:)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: