tiistai 3. tammikuuta 2017

Missään mennään Minean kiinteiden syömisessä?

Moiks!
 
Tässä taas vähän päivitystä miten Minean kiinteiden syöminen on edennyt. Mulla on ollut tapana edetä aika rauhalliseen tahtiin noiden kiinteiden kanssa. Tälläkin hetkellä sanoisin, että äidinmaito on vielä se pääasiallinen ravinnonlähde. Ensin otetaan aina maito huikat ja sitten kiinteitä päälle.
 Bataatilla tosiaan aloitettiin, niin kuin kaikilla meidän lapsilla. Rasmuksella koitin silloin aikanaan perunaa ensimmäisenä, mutta se aiheutti niin kovat vatsan väänteet, että siirryttiin bataattiin. Bataatti on sopinut kaikille meidän lapsille hyvin.
 
Menin varmaan koko ensimmäisen viikon vain sillä bataatilla. Ensimmäiset päivät ihan vaan muutamia lusikallisia, sitten vähän lisäillen. Tällä hetkellä kiinteiden määrä yhdellä ruualla on n. puolitoista palaa jääpalamuotista. Aina ei mene toki kaikki.
Lisäilin uusia makuja (porkkana, parsa- ja kukkakaali) sitten seuraavalla kahdella viikolla. Aina muutama päivä samaa makua esim. bataattia ja kukkakaalta. Tuon bataatin oon pitänyt ns perusmakuna.
Seuraavaksi ajattelin testailla maissia ja kesäkurpitsaa.
 
Tässä menossa muotteihin parsa- ja kukkakaalta:
 
 
 
Ja valmiina pakastimeen. Nämä kumoan sitten jäätyneinä pakastepusseihin, jotka saa suljettua ja avattua (minigrip). Niistä  on tosi nopea sitten miksailla eri yhdistelmiä syötäväksi.
 
 
Viikon bataatin syömisen jälkeen ruvettiin maistelemaan hedelmäsoseita. Kasvissosetta oon antanut samaan aikaan kun me syödään aamupäivän ruokaa eli siinä yhdentoista aikoihin ja hedelmäsosetta sitten joskus kolmen neljän aikoihin.Hedelmäsoseista ollaan maisteltu nyt päärynää, mangoa ja persikkaa. Ihan normi banaani on  neidin herkkua, kun sitä antaa ihan pieninä paloina suuhun. Maissinaksut on myös in, vaikka mä inhoan sitä sotkua joka niistä tulee. Onneksi on pesukone:) Käsiin neiti saa myös ihan kurkun ja porkkanan paloja joita saa imeskellä ikenillä.
 
Iltaisin ollaan myös syöty jo puuroa. Aloiteltiin Muksun riisipuurojauheesta tehdyllä ja nyt ollaan vajaan viikon maisteltu muksun kaurapuuroa. Minean suu aukeaa puuroa syödessä niin nopeaa, että ilmeisesti puuro on hyvää!
 
Seuraavaksi ajattelin sitten koittaa kanaa. Oon ostanut ihan sitä normi maustamatonta kanan filesuikaletta Sen oon aina vaan paistanut kypsäksi ja kaatanut lopussa vähän vettä sekaan.Sitten oon vain sauvasekoittimella surauttanut kanan palat ja pienen määrän keitinlientä ihan hienoksi ja laitellut taas jääpalamuotteihin. Toki noista liha,kana ja kala paloista teen paljon pienempiä, kuin kasviskuutioista.
 
Niin se vaan laajenee neidin makumaailma hitaasti,mutta varmasti:)
 
Laitelkaa tulemaan kysymyksiä jos on vielä jotain kiinteiden aloitukseen liittyen, yritän taas vastailla!
 
Seuraavaksi olis sitten luvassa meidän tuunatusta vessasta postausta.
 
~~Ulla~~
 
 


4 kommenttia:

 1. Oli kiva lukea kokemuksia kiinteiden ruokailusta, koska meillä mennään samassa vaiheessa:) Aloitin myös bataatilla. Seuraavaksi kaurapuuroa. Muita makuja on tähän mennessä olleet luumu, porkkana, mango, banaani ja kurkku. Suosikit on olleet mango ja banaani sekä sormiruokaillut kurkkutikut, muut eivät ole oikein maistuneet, mutta pikkuhiljaa ja useilla maistelukerroilla yritetään niitäkin. Seuraavaksi olisi tarkoitus broileria. Nykyään taidetaan ohjeistaa neuvolassa, että ruokailulla ensin imetys ja sitten kiinteät. Tarjoan kuitenkin ensin kiinteitä ja sitten imetys päälle, koska meillä on kaikilla ollut imetyksen jälkeen kiinnostus kiinteiden maisteluun ihan olematon. Minusta tässä 6kk kiinteiden aloituksessa on vähän haastavaa se, että suht nopeasti pitäisi ottaa kuvioihin uusia makuja ja kasviksia/viljoja/lihoja/kalaa. Tänään kokeiltiin ekaa kertaa vettä nokkamukista:) T.Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukava kun löytyy saman ikäisten lasten vanhempia!
   Meillä oli Nuutin aikana tavallaan pakko antaa aina ensin kiinteitä ja vasta sitten maitoa, kun pikku mies nukahti aina tissille:) Nyt on mennyt ihan hyvin tämä ensin tisis sitten kiinteät järjestys.

   Mä oon samaa mieltä, että jos kuuntelee neuvolan ohjeita niin 6kk kiinteiden aloitus on aika nopeaa. Tai siis se millä vauhdilla kaikki pitäis ottaa ruokavalioon. Mulla nyt on muutenkin tapana mennä vähän luovien noiden ohjeiden kanssa, eli mennään ihan rauhassa uusien makujen kanssa.

   Miten teillä sujui tuo nokkamukista juominen? Minea ei meinaa tajuta nyt ollenkaan, että sieltä pitäis imeä jotta jotain tulisi. Mietinkin, että ottais sen vesilukon hetkeksi irti, josko neiti sitten tajuaisi mikä on homman nimi.

   Poista
 2. Hei! Muistan jostain lukeneenni, että vauvan soseisiin liha pitäisi keittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Voi kyllä ollakkin niissä neuvolan ohjeissa tuo neuvo ja lihan kanssa niin toiminkin. Tuo kana on menee sitten välimaastoon, paistan aina pienellä lämmöllä ensin ja sitten lisään sen veden. En siis ole koskaan oikein ruskistanut kanaa.
   Mutta aivan totta, keittää ne varmasti pitää:)

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: