tiistai 31. tammikuuta 2017

DIY-Muhkea viltti

Moiks!
 
 
oon löytänyt Pinterestin ihmeellisen maailman. Joku olis voinut varoittaa, että sielä tulee hulluksi kun niitä sivuja rupeaa selailemaan!! Toinen toistaan ihanampia ideoita, mun to do- lista on kilometrin mittainen ja Mikon ehkä vielä pidempi:)
 
No yhden halusin toteuttaa HETI. Niinpä  eilen aamulla kurvattiin Seinäjoelle ostamaan Jyskistä fleecepeittoja.  Hinta ei päätä huimannut, 2€/kpl ja ostin viisi.
 
Kotona sitten intoa puhkuen leikkaus puuhiin. Lapset oli ihan hölmistyneitä, että äiti leikkas ihan uusia peittoja suikaleiksi. Piti sitten monet kerrat sanoa, että näin ei kyllä saa tehdä millekään muulle!!
 
Eli viltti leikattiin -venymissuunnassa- (tämä tärkeää!!) noin parin sentin päähän reunasta ja sitten samasta päädystä aloitettiin taas uusi leikkaus.Näin jatketaan koko viltti niin saadaan yksi yhtenäinen pötkö. Mä tein noin 5-8cm leveää nauhaa, en todellakaan mittaillut, vaan leikkailin ihan huolettomasti.
 
 
Ja koska viltti on leikattu venymissuunnan mukaisesti sen pystyi venyttää, jolloin viltti meni ontolle narulle.
 
Tässä yksi viltti valmiina.
 
 
Sitten vain käsillä kutomaan:) Eli et tarvitte edes puikkoja! Mä loin 18 silmukkaa ja valmiista viltistä tuli just sopivan kokoinen.
 
Tässä linkki ihan täydelliseen videoon käsillä kutomisesta kliks. Noilla ohjeilla ei voi epäonnistua!!
 
Tässäpä sitten valmis peitto, aikaa mulla meni tunti ja tämä oli eka kerta kun kudoin käsillä.
Pituutta viltillä on n.170cm ja siihen meni kaikki viisi vilttiä.
 
 
Valmis peitto on ihan unelman pehmoinen<3
 

 
Lankakaupoissa myydään  tähän käsillä kudontaan tarkoitettuja lankojakin. Hinta vaan oli niin korkea, että päädyin tähän viltti versioon:)
 
Ootko sä jo testaillut käsillä kutomista?!
 
Aurinkoista tiistain jatkoa!!
 
~~Ulla~~
 


8 kommenttia:

 1. Mä olen katsellut noita ja on kyllä niin ihanan näköisiä. :) En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Mä löysin nämä ihan just vasta, vaikka näitä on vissiin ollut jo aika kauan. Aina vähän jälkijunassa:)

   Poista
 2. Olen myös ihastellut tuollaisia vilttejä ja jokunen aika sitten yhdestä blogista löysinkin myös tällä tyylillä toteutetun ohjeen. Ihan mahtava ja tosiaan edullisempi vaihtoehto villalangalle. Tästä sinun viltistä tuli kyllä ihana, niin unelman pehmeän näköinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuosta tuli kyllä aika paljonkin edullisempi, kuin jos olis ostanut villalankaa. Nyt vaan mietin, että kai tuota fleeceä tohtisi värjätä koneväreillä?! Siis ennen kuin sen leikkailee paloiksi. Pitänee testata.
   Viltti on kyllä ihanan pehmeä!

   Poista
 3. Ihanan näköinen. Solmitko suikaleet yhteen vai miten yhdistit ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Mä ihan vaan solmin ne. Solmut jäi tosi hyvin piiloon.

   Poista
 4. No vau! Kävikö tuon tekeminen käsitreenistä? :D Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa yllättävän kevyt tuli tuosta peitosta. Vähän mäkin pelkäsin, että painaako se lopuksi sata kiloa, mutta ei:) Kiitos<3

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: