lauantai 28. tammikuuta 2017

Jotain testattavaa sulle jauhopeukalo!

 
On pakko jakaa tämä kuolettavan ihana sämpyläresepti. En nyt yhtään tiedä kenen tämä alun perin on, ilmeisesti ainakin Sikke Sumari on kyseistä reseptiä jakanut ja muutamissa blogeissa olen tähän myös törmännyt.
Mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan, vaikka et olisi ikinä leiponut. Mun mielestä tätä ei voi edes leipomiseksi kutsua, lähinnä sekoittamista ja lusikoimista:)
 
Taikina tehdään joko illalla jolloin ihania sämpylöitä saa heti aamulla paistaa tai sitten vastaavasti teet taikinan aamulla ja saatte iltapalaksi tuoreita sämpylöitä. Taikina sekoitetaan, ei vatkata ei vaivata.Lusikka on juurikin oikea sekoitus väline. Pärjäät koko taikinan teon yhdellä lusikalla ja ISOLLA kipolla. Niin ja desin mitalla.
 
 
 
Tässä siis ohje:
1. Mittaa isoon kippoon 10dl vehnäjauhoja, 1 1/2dl Durumjauhoja, 1 1/2dl ruisjauhoja, 1 1/2tl suolaa ja 1 1/2pss kuivahiivaa. Seikoita kuivat aineet keskenään.
 
2. Lisää joukkoon 8dl 42 asteista vettä.Nyt sitten se lusikka jolla vain kääntelet kaikki sekaisin. Yritä hillitä sekoittamis intoa:) Älä säikähdä, taikina muistuttaa enemmän puuroa, kuin leivottavaa taikinaa.
 
Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Taikina saa olla sielä siis vähintään sen 12h.
 
Aamulla (tai illalla) laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nostele kahden lusikan avulla leivinpaperille kasoja. Et siis edes yritä tehdä niistä minkään muotoisia palloja.
 
Uunissa sämpylät saavat olla sellaisen 30min. Mutta muista tarkkailla, uuneissa on eroja!
 
Sitten se vaikein osuus: Anna jäähtyä edes tovi, niin ei sormet pala kun halkaiset:)
 
Nämä on oikeasti ihan mahtavia, niin rapea kuorisia ja ihanan ilmavia.  
 
Siispä testaamaan, eikös?!
 
 
 
Leipomisintoa murut<3
 
~~Ulla~~
 


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä sämpylöitä ja helpon oloinen ohje joten tämä on kirjoitettava muistiin ja testattava :) Kivaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  2. Juu testaamaan, kiitos! Miulla on käsissä niin huono iho, että suosin näitä reseptejä, joissa ei tarvitse vaivata. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näitä kannattaa ehdottomasti testata. Pesee perus myllynparas-sämpylät mennen tullen:)

      Poista
  3. Mies on tehnyt meille välillä Sikke Sumarin namaste-sämpylöitä. Tämä ohje kuulostaa samalta. Ovat kyllä niiin hyviä! Olisipa tuoreita sämpylöitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no näihin jää kyllä ihan koukkuun. Voisin tehdä vaikka joka viikonloppu:) Se tuoksukin on niin ihana!!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: