torstai 12. joulukuuta 2013

Piparkakku taloja...


Onko teidän lapsuuden kodissa tehty piparkakkutaloja? Meillä ei tehty,toki ihan normaalia piparia leivottiin. Serkkujen kotona oli joka joulu ihana talo väsättynä ja jo silloin päätin,että teen kyllä aikuisena oman talon. Nyt ollaan sitten n. 7 vuotta väsäilty enemmän ja vähemmän yhdessä Mikon kans taloja.Tämmöinen tuli tänä vuonna.Laitettiin sisälle pattereilla toimivat valot,jotka siis ei tietystikkään oo kuvassa päällä..hmm..mikshän ei??!
 Isomummalle ja paapalle tehtiin pieni talo.Tälläsiä samanlaisia tein yhtenä vuotena myös päiväkodin hoitajille ja nyt kun muistelen niin myös kerhon tädit on tälläiset meiltä saanut.Tänä vuonna eskarin tädit saa lumiukkosoppaan ainekset. Ihanan idean sain vaniliahouse-blogista. Ja prinsessajutusta sain idean virkattuihin tähtiin,joita laittelen sitten noihin paketteihin.Voi olla,että niitä ilmestyy myös muualle,sen verran helppoja oli tehdä=)
Nämä on tehty ihan suosiolla kaupan taikinasta,mutta sitten ne piparit jotka katoaa pieneen (ja isompiin) suihin tehdään ihan itse tehdystä taikinasta.
Mitäs kaikkea teidän lasten joulukalentereista on tullut?!Meillä on tullut karkkia,hammasharjat,tarroja ja skylanders hahmojakin on pari löytynyt. Mandille tuli tämmöinen helmikoru setti.


Neiti oli ihan innoissaan siitä ja heti piti helmet saada kaulaan.Pientä avustusta tarvittiin välillä,mutta yllättävän näppärästi pujottelu sujui=)


Mandi on nyt selvästi tarkkailu iässä. Katselee tarkasti miten asioista tehdään ja sitten tekee samalla tavalla itse.Oon virkannut neidin leikkeihin pari pannunalusta ja tänään ompelin koneella pari patakinnasta. Neiti kun oli sietä mieltä,että ei voi ottaa donitsia uunista pois,koska ne on kuumia=)
Paikkakin niille löytyi.Ihana miten pienestä lapset on onnellisia. Leikitkin sujuivat pitkän aikaa hyvin,kun oli jotain uutta.Leikki keittiöön on pukin pussistakin tulossa jotain uutta...
Mandin nukkekoti koki muuttoliikkeen olohuoneeseen. Tuntuu,että me vanhemmat ollaan niin paljon olkkarissa,että sitten lapset tuo siihen vuorotellen jotain leluja.Siispä kannettiin nukkekoti suosiolla sinne=)Illat on mennyt sitten usein niin,että Mandi leikkii nukkekodilla ja mä esim.kudon tai virkkaan vieressä.


Tänään ajattelin paketoida jo ensimmäiset lahjat.Niitä on täälä sisällä jo niin vaarallisissa paikoissa,että pakko paketoida ja viedä ne turvaan!!!Jotain lahjoja on vielä kaupassa,niin kuin Mikon. Aina yhtä hankalaa ostaa miehelle lahja...No,ei se auta. Ehkä se lahja tepastelee kaupungilla vastaan,kun sinne eksyy?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: