perjantai 6. maaliskuuta 2020

Ihania hetkiä teidän viikonloppuun!

Me napattiin Levin reissulta kotiin joku vähemmän ihana flunssa ja nyt on puolet porukasta sairaana. Niinpä tämä viikonloppu taitaa mennä varsin rennoissa meiningeissä ja lepäillen. Toki ulkona on varmasti pakko käydä edes pienesti, jos nuo säät on yhtä ihanan arurinkoiset mitä tänään on olleet!

Tämä on nyt taas tälläinen yleistä löpinää postaus, eli jos ei kiinnosta voit ihan vapaasti skipata:)

Mä oon tällä viikolla naureskellut meidän leivän menekille. Siis oikeasti miten hyvänän aika paljon sitä pitäis oikein tuoda kaupasta? Kuitenkin me aikuiset ja yleensä MInea ja Mandikin syödään aamuisin puuroa. Ja välipalaksi yritän aina ostella jotain muutakin. Mutta silti. Meillä on aina, siis AINA leipä loppu! Välillä ihan naurattaa  kaupassakin, kun tyhjennän puoli leipä hyllyä kärryihin! Rasmus ja Nooa saattaa helposti syödä jonkun 6 paahtoleipää iltapalaksi ja saman verran aamupalalla. Niin siinäpä sitten olikin jo yks paketti.

Että juu, meillä leivotaan nykyään kyllä aika usein tarpeeseen esim sämpylöitä ja rieskoja. Eipä sillä, mä kyllä rakastan itse tuoreista sämpylöitä, niitä voisi syödä ihan muuten vaan, eikä vain nälkään:)


Tänään pitää vielä käydä kaupassa, koska se leipä ei nyt todellakaan oo ainut joka meidän jääkaapista on loppu. Miks kukaan ei keksi itsestään täyttyvää jääkaappia?! Samalla käyn viemässä Sakuraan lisää vaatetta myyntiin, sieltä oli ihan kivasti jo lähtenyt tavaraa uusiin koteihin:)

Onko teillä muuten lasten kevät vaatetus jo hommattuna? Itselle tuli siis mieleen tässä kun kirppiskamoja keräilin kasaan, että tässähän pitää jo kovasti ruveta etsiskelemään mitä puuttuu. Onneksi Minealle sopii vielä hänen syksyinen softshell haalari, Nuutille mahtuu omansa, samoin pojille. Mandi on ainut jolle pitää ostaa kokoa isompi takki. Eli ei paha! Niin ja kenkiä en ole vielä ehtinyt katsastella läpi, että onko kaikille sopivat.



Hei ja tässä näiden meidän tämän hetken lemppari sämpylöiden ohje. Tuo rahka tuo niin ihanaa mehevyyttä ja makua, että suosittelen testaamaan!

(ohje valion sivuilta)

Rahka-kaurasämpylät

1prk rahkaa (200g)
2 1/2dl maitoa
50g hiivaa (tai 1 kuivahiivapss)
1 1/2tl suolaa
3rkl siirappia tai hunajaa
1 1/2dl pikakaurahiutaleita
n 8dl vehnäjauhoja
3/4dl öljyä (ohjeessa juoksevaa oivariinia)

Maito ja rahka sekaisin ja lämmitä hiivalle sopivaksi. Sitten vaan kaikki aineet sekaan ja anna kohota väh. puoli tuntia. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota vielä hetki. Paista uunissa 225 asteessa n.10-12min.


Mitäs teidän viikonloppuun kuuluu? Ootteko pysyny terveinä?


Ensi viikkoon taas tyypit!

Hei ja jos joku keksii jotain postaus aiheita, vaikka raskauteen liittyen tai muutenkin niin heittele kommenteihin:)

-Ulla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: