sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Kirjojen maailmaan!

*Kaupallinen yhteistyö Perhekuplan ja Kustannus Mäkelän kanssa*

Mä oon itse ollut ihan toivoton lukutuokka koululaisena. Meidän omassa pihassa kävi kirjastoauto stopissa ja olin joka kerta lainaamassa vinot pinot erilaisa heppakirjoja. Niitä sitten tuli luettua ihan liian myöhäälle yöhön. Tiedättehän sen perus "vielä yksi luku" ja sitten huomaatkin, että kello on jo ihan tosi paljon.

Nyt meillä on Mandin lukeminen tullut niin sujuvaksi, että häntä on ruvennut kiinnostamaan kirjat joita voi itse lukea. Monessa kirjassa on vain ollut vielä vähän turhan paljon tekstiä ja mielenkiinto lopahtaa helposti.


Tämä Kustannus Mäkelältä meille saapunut Ponitarinoita kirja oli kyllä juuri sitä mitä on etsitty. Kirja jossa on vielä kivasti kuvia ja silti jo tekstiäkin. Kirjassa on selkeä vähän normaalia isompi tekstitys ja kolme eri tarinaa. Mandi meni monena iltana vähän aikaisemmin sänkyyn, että sai lukea muutaman sivun kirjaa eteenpäin. 

Mandi tykkää vielä kuunnella iltaisin satua  jota hänelle luetaan ja päätettiinkin seuraavalla kirjasto retkellä etsiä joku pidempi kirja,jota voisimme vaikka vuorotellen lukea.


Meillä yritetään kannustaa lapsia paljon lukemaan kirjoja. Se on niin hyvä tapa rauhoittua päivän touhuista. Ja niin paljon mieluummin näen lapset lukemassa kirjoja,kuin tuijottamassa koneiden ruutuja. Mandi on saanut opettajaltakin paljon palautetta sujuvasta lukemisesta ja uskon, että se on pitkälti juuri näiden omien kirjojen lukemisen ansiosta. Mandi toivoi joululahjaksikin jotain kirjaa ja olisi ihana löytää joku, jossa olisi myös monta eri tarinaa samassa kirjassa. 

Jos yhtään etsit kivoja kirjoja vaikka pukin pussiin niin suosittelen kurkkaamaan Kustannus Mäkelän sivut. Sieltä löytyy ihan laidasta laitaan kirjoja!


Miten teidän lapset, tykkäävätkö he lukea itse tai kuunnella iltasatuja?

-Ulla-

Kustannus Mäkelä netissä ja facebookissa
Perhekupla facebookissa

1 kommentti:

  1. Lukeminen on niin parasta!
    Itse olin lapsena lukutoukka joka uppoutui kirjoihin niin ettei kuullut mitään mitä ympärillä tapahtui. Edelleen luen paljon.
    Meillä on luettu lapsille paljon, ja väitän että se on ollut hyvä juttu.
    Nyt kun nuorinkin on teini-iän kynnyksellä, ja kaikki lapset lukevat muutakin kuin läksyjä, näkee kunka sujuvasta lukutaidosta on paljon apua koulujutuissa ja tekstin tuottamisessa.

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: