maanantai 9. joulukuuta 2019

Joulusiivoiluja, ympäristöystävällisesti!

Hellou te ihanat, pitkästä aikaa!

Täälä on jouluun valmistautumien alkanut mulle aika tyypilliseen tyyliin, nimittäin siivoilemalla:) Yllätyyyys!!

Tai hei mä mieitin, että mielessäni mä en edes mieti näitä joulusiivoiluina vaan ehkä enemmän,että uuteen vuoteen on kivempi lähteä, kun on kaapit järjestyksessä. 

Tänään viettelen vapaa päivää ja ajattelin kertoa teille mun yhden inhokki kohteen siivous vinkistä. Kyllä,mullakin on siis joku asia siivouksessa sellainen josta en niin tykkää. Nimittäin uuninpesu. YÄÄKS!

Oikeasti niin rasittavaa puuhaa!!

uuninpesu

Ja mä kun oon tälläinen siivousaineiden suurkuluttaja ja aina on ollut kaapissa joku uuninpuhdistus suihkepullo. Tiedätte varmaan, ne jotka haisee niin kamalalle ja en nyt tiedä onko ne ikinä saanu meidän uunia puhtaaksi.

Joskus tämän vuoden alussa päätin suorittaa googletteluja onko kukaan keksinyt tähän mitään helpompaa tyyliä ja eihän se Google pettänyt tälläkään kertaa!

Aineet on aika simppelit ja ne löytyy meillä aina kaapista. 

Laita uunin pohjalle mäntysaippuaa. Mä laitan siis ihan kunnolla ja sitten lämmitä uuni 50 asteeseen. Kun saippua rupeaa kuplimaan, sammuta uuni ja anna hetki jäähtyä. Mä oon surkea tuossa odottelussa ja myönnän, että rupean melkein heti kostutetulla sienellä putsaamaan uunia. 


Ekalla kerralla ihan hämmennyin miten paljon likaa lähti ihan vaan jo tällä keinolla irti. Mutta tietty sinne jäi vielä jotain pinttyneitä tahroja. Niihin sitten teen seuraavan tahnan.

2rkl soodaa
2rkl etikkaa
2rkl kuumaa vettä

Sekoita ja kaada uunin pohjalle. Tällä tahnalla saan esim. uunin luukun ihan uuden näköiseksi! Ja ne loputkin tahrat lähtee helposti.

Niin paljon mukavempi, kun on puhdas uuni jossa tehdä jouluruokia ja paistaa joulutorttuja:)

Onko teillä jotain hyväksi havaittuja siivous kikkoja?! Olis kiva kuulla, jos tulis vaikka itselle jotain uusia juttuja vastaan:)

Ihanaa uutta viikkoa juurikin sulle<3

-Ulla-


5 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä paras tapa siivota uuni! Ja sooda ja etikka, ne on lyömättömiä siivouksessa! Usein erikseen, mutta joissain jutuissa yhdessä, esimerkiksi juuri tuossa uunin puhdistuksessa ja toiseksi viemärin kevyessä avaamisessa. Kunnon tukokset ei lähde, mutta ensiapuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin on. Oon täälä kaikille ihmetellyt,että miksi ihmeessä mäkin oon niitä uuninpuhdistusmyrkkyjä kaupasta kantanut kotiin, kun niillä ei saa läheskään niin puhdasta uunia kuin tällä!
   Viemäriin en ookkaan hoksannut tuota käyttää, kiitti vinkistä!

   Poista
 2. Jos muistaa ja viitsii useammin kuin kerran vuodessa, niin jos uuniin laittaa laakeassa kulhossa vettä, uunin sataseen ja antaa olla tovin, ja sitten vielä hetken luukku kiinni ja kulho uunissa, niin lähes kaikki liat lähtevät ihan vain sienellä pyyhkimällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pakkokin useamman kerran vuodessa pestä uuni, ei sitä jaksaisi kerran vuodessa pestä, menis pieni ikuisuus!
   Hei vitsi tuokin kikka menee kyllä kokeiluun, kiitos! Ihanan simppelin kuuloinen!

   Poista
 3. Pitää varmaannkokeilla kun on uunin pedu tiedossa ennen joulua.

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: