maanantai 14. lokakuuta 2019

Kuinka usein..

Sain Pikkuleijonat blogin Sarilta kuinka usein-haasteen.

Ja tämä on niin hauska, että tässäpä teille vastauksia!

Kuinka usein...

Vaihdat lakanat? No kerran viikossa meille aikuiselle, ihan vaan koska mikään ei oo ihanempaa kuin pujahtaa illalla puhtaiden lakanoiden väliin. Lapsille 3-4 vkon välein.

Vaihdat pyyhkeet? Kerran viikossa, vessan käsipyyhkeet varmaan useamminkin. Kiitos valkoisien pyyhkeiden ja viiden lapsen:)


Soitat isälle/äidille? No isälle kerran pari kuukaudessa ja äidille en oikeastaan koskaan. Ei olla väleissä.

Näet vanhempiasi?  Isää muutaman viikon välein, asuu tuossa about kolmen kilometrin päässä. Ja varmaan edellisestä vastauksesta voitte päätellä, että äitiä en näe.

Käyt leffassa?  Ööö, muutaman kerran vuodessa?! Ja niistäkin suurin osa on siis lasten kanssa. Viime syksynä käytiin kälyn kanssa katsomassa leffa ja viimeinen fifty shades on grey käytiin siskon kanssa katsomassa. Nyt ei oikein oo edes tulossa mitään mun tyylistä.

Föönaat hiukset? No juhliin ja jos nyt oikein kunnolla laittaudun jonnekkin  niin silloin, eli tosi harvoin!

Putsaat laittiakaivot? Muutaman kuukauden välein, kiitos meidän perheen tyttöjen  pitkien hiuksien!

Käyt metsässä? Lasten kanssa tulee käytyä muutaman kerran viikossa. Niin ihana, kun metsä alkaa jo oman tonti reunalta!

Käyt suihkussa?  Joka toinen päivä suunnilleen? Riippuu miten hikipäässä sitä touhaa:)

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Lapsille joka päivä, miehelle, hmmmm..no ainakin pari kertaa kuussa:D Kavereille ja omille sisaruksille silloin tällöin.

Tarkistat kuivakaapin sisällön?  Pari kertaa vuodessa tulee käytyä läpi. Ja  miten sielä voi aina olla jotain pois heitettävää?!

Luuttuat lattiat? Joka viikko ja yleensä torstaisin. Mä rakastan siivoamista ja en koe sitä mitenkään pakkopullana. Kolmen kissan ja viiden lapsen kanssa ne lattiat on kyllä joka viikko pesu kunnossa! 

Peset vessan? Ainakin kerran viikossa!! Ja aina tarpeen mukaan!

Puhdistat liesituulettimen? kerran kuukaudessa. Mä inhoan sitä rasvaista pölyä!!

Syöt noutoruokaa? Siis tosi harvoin. Me tehdään mieluummin itse pitsaa, tai hamppareita tai mitä milloinkin. Ehkä kerran puolessa vuodessa tulee haettua esim pitsat ja muuta me ei sitten haetakkaan kotiin:)

Valehtelet? Joskus valkoisia valheita, mutta tahallani en kyllä valehtele. Tai no joulupukista, hammaskeijuista ja sen sellaisista kyllä...

Riitelet suhteessa? No silloin tällöin tulee "vähän" hermostuttua ja väsyneenä ne syyt on oikeasti ihan naurettavia, mutta sillä hetkellä ei kyllä naurata.Mut mun tyyli on sellainen räjähdys ja sopiminen, Ei mitään päivätolkulla mussutusta.

Sheivaat? no meilkein joka kerta kun suihkussa käyn, koska sänki..yäks!

Vaihdat hammasharjan? 3-4kk välein.

Käyt kirjastossa? Kerran kuukaudessa. Lapset rakastaa hakea uusia kirjoja ja itse tykkään, kun tulee iltasatuihin vaihtelua.

Peset peitot ja tyynyt?  Pesen suurin piirtein 3-5kk välein.

Syöt herkkuja?  No koska mä en syö?!!? Apua siis ihan liikaa. Pyrin siihen, että viikolla en söisi, mutta huomaan lipsuvani tuosta aina kun ehdin!  Ja sitli odotan sitä viikonloppua, että saan  syödä "hyvällä omallatunnolla". Yes  I know.

Soitat anopille? En oo tainnut soittaa kuin yhden kerran koko sinä aikana, kun ollaan tunnettu ja se kerta oli se, kun odotin Nooaa ja synnytys oli käynnistynyt ja Mikko oli kesä partyjen jälkeen äitillänsä yötä, koska "ei se nyt ainakaan laskettuna päivänä synny". Mun lause siis ja kyllä se vain syntyi! Mutta muuten laittelen sitten vain whatsuppia!

Peset rinstikat? Joka kerta kun käyn suihkussa?! Mä pidän pääasiassa urheilurintsikoita, koska mukavuus:)


Leivot? Kerran 2-3 viikossa. Useimminten sämpylöitä. Mutta sitten vieraille tulee kyllä aina leivottua jotain ja juhliin tietty.

Siivoat jääkaapin?  Joka viikko ennen kuin haen viikon ruokajutut kaupasta.

Käyt puntarilla? No meidän puntari on rikki, haaaarmiiiii!!!

Komennat miestäsi? No silloin tällöin vähän vinkkaan mitä vois tehdä, tyyliin "petaatko sängyn" tai "haetko puita"  Huomaa kysyvä lause vaikka siinä ei oikeasti oo vaihtoehtoa:D

Syöt irtokarkkeja? No en hirveän usein. Suklaa on mun juttu. Onneksi sitä ei kysytty miten usein:D

Vierailet isovanhempien luona? Mulla ei valitettavasti ole mummoja ja paappoja elossa.

Peset pyykkiä? Joka päivä ja joskus useamman koneellisen jos on esim lakanoiden vaihto päivä tai sohvanpäällisien pesu ym.

Imuroit kotisi? Joka päivä, joskus jopa kahdesti. Jeps sitä se siivoushulluus teettää! Ja loputon hiekan virta pihalta sisälle...

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Tosi harvoin. Joko se on Minean kanssa mekosta (joku tietty on pesussa) tai isojen poikien kanssa nyt syksyllä siitä, kun pitää laittaa jo vähän enemmän päälle kuin verkat jos lähtee pihalle.

Käyt kaupassa?  Yleensä kaksi kertaa viikossa. Alkuviikosta isommat ja sitten to/pe lisää ja viikonlopun jutut.Kauppalista ja suunnittelu on mun juttu!

Peset ikkunat?  No tuota älkää säikähtäkö, mutta mä pesen niitä vähän joka välissä. Varmaan jonku 5-6 kertaa vuodessa kokonaan ja siihen päälle vielä about 5 kertaa pelkästään ulkoa ja varmaan 20 kertaa pelkästään sisäpuolelta. Mä siis tykkään myös tästä puuhasta ja mua ahdistaa likaiset ikkunat. Mutta vain omat, mua ei haittaa yhtään jos kylässä on likaiset ikkunat, ei oo mun murhe:D

Vaihdat sukat? No joka päivä!


Olet  eri mieltä miehen kanssa?  No mitäs tähän sanois. Ollaan kyllä joistakin pienistä jutuista eri mieltä, mutta suurissa linjoissa ollaan samaa mieltä.

Ostat uusia vaatteita? Lapsille varmaan 1-3 kertaa kuukaudessa (ei toki kaikille aina) ja itselle harvemmin. Ostan kirpparilta oikeastaan kaikki muut paitsi alusasut ja sukat, joten jos jotain tarvittavaa tulee eteen niin sen ostan.

Siivoat? Joka päivä jotain. Yleensä aika paljon...

Tarkistat toimiiko palovaroitin? Meidän hälyttimet toimii verkkovirralla, mutta ne tulee testattua melkein joka kuukausi, kun joku lapsista vähän paahtaa leipää mustaksi!

Peset autosi?  Aina tarpeen tullen ja mun mielestä tämä tarve on paljon useammin kuin Mikon. 

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? No okei tämä menee taas siihen "tykkään hulluna"-katergoriaan. Eli usein!!

Siivoat lääkekaapin?  Meidän lääkekaappi on siis ihan olemattoman pieni laatikko, jota ei paljoa tarvitse siivoilla, mitä nyt välillä päivittää kyypakkaus.

Puhdistat hiukset harjasta? Joka ilta. Mä inhoan sitä kauheeta hiusmäärää!!

Sellaisia oli mun vastaukset!

Mä haastan juuri sut jos kirjoitat blogia niin vastaamaan näihin. Tuu kirjoittamaan kommentti tähän postaukseen, niin mä tuun lukemaan sun vastaukset!!

Ihanaa uutta viikkoa<3

-Ulla-


10 kommenttia:

  1. Voi ei moten siistiä teillä on! :) <3 Mä en tykkää yhtään ikkunoiden pesusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mä nyt tiedä onko meillä kuitenkaan yhtään siistimpää kuin muissa perheissä:) Näitä sotkijoita kun piisaa!!

      Poista
  2. Näitä oli kiva lukea!

    Mahtava lukea, miten paljon tykkäät siivoamisesta! Suorastaan kadehdittavaa! Minäkin tykkään vain jos saa siivota rauhassa, mutta harvoin saa. En ole yhtään "koko ajan siivoaja", vaikka haluaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon tykännyt lueskelle toisten vastauksia näihin:)
      Joo meidän perheessä se on kyllä iso plussa, että tykkään siivoamisesta, sen verran sitä sotkua tulee päivän aikana!

      Poista
  3. Harmillista jos et ole äidin kanssa tekemisissä. Onko teillä pitkään ollut välit poikki?
    Itsellä on ollut nuorena äitini kanssa huonot välit, isompien lasten syntyessä oltiin läheisiä kunnes taas etäännyttiin. Nykyisin super läheisiä ja olen siitä niin onnellinen.
    Ei ole aina helppoa nuo äidin ja tyttären väliset suhteet..
    Ymmärrän jos et halua kommenttiani julkaista, ja en pahastu siitä ollenkaan.
    T. Sanniska/äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä avaan tätä vähän tässä lähipäivinä postauksen muodossa.
      Voi varmasti niin ihana, että teillä on parantunut välit, äidit on tärkeitä<3

      Ihanaa viikkoa teille<3

      Poista
  4. Mitä sinun ja äitisi välille on tullut? Olisiko teidän mahdollista jutella asioista? Monesti selittämättömät ihmissuhde jutut painaa mieltä..Ihana blogi sinulla! Ihailen tarmokkuuttasi suurperheen äitinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaisia juttuja on tullut mun ja äitini välille. Voi olla, että kirjoittelen niistä postauksen muodossa tässä lähiaikoina. Se on totta, että tuollaiset ihmissuhteet painaa mieltä, mutta joskus niilel ei vaan voi mitään.
      Kiitos paljon, ihana että tykkäät blogistani!

      Poista
  5. Heippa pitkästä aikaa:) olipa hauska kysely. Moneen kohtaan saisin ihan samat vastaukset. Alankin tutkimaan blogiasi. Viime kerrasta on jo aikaa. Mukavaa sunnuntaipäivää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Kiva kuulla susta pitkästä aikaa. Mitäs teille kuuluu?!

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: