torstai 14. syyskuuta 2017

Välikausivaatteita

Moiks!
 
Mä käyn nyt urakalla tätä postaustoive listaa läpi, tässä yksi. Eli meidän lasten vk-vaatteet.
Jotenkin nämä sateiset säät ja kylmyys ei muuten ollenkaan haittaa syksyllä. Kesällä se ei oo yhtään kiva juttu, mutta syksyllä ihan jees. Kun vaan puetaan kunnolla, niin mikäs siinä on ulkoillessa pikku viimassa.
Mä oon nyt jo muutaman vuode liputtanut softshell vaatteiden puolesta. Yksinkertaisesti loistava vaate varsinkin Suomen syksyyn. Sopivan lämmin, niin että heti ei tarvitse laittaa  väliin villaa tai fleeceä. Pitää huippu hyvin vettä, ainakin nämä merkit jotka meillä on käytössä. Harvoin tulee enää laitettua lapsille kurahousuja pihalle.
Lisäksi ne on vielä nopea pyyhkäistä enimmistä kurista puhtaiksi.
 
 
Minealla on käytössä Pomp de luxin softshell haalari. Nuutilla oli viime ja edellisvuonna vastaava käytössä ja tämä haalari saa vaan ja ainoastaan kehuja. Eikä vähiten hinta-laatu suhteesta. Uutena tällaisen saa nimittäin pompin sivuilta 49€, tässä suora linkki sinne. Aika paljonkin halvempi kuin esim Name it:n vastaava.
 Mä oon melkoinen hamstraaja kun puhutaan pipoista. Sillä oonkin ihan ylpeä itsestäni, että Minealla on vaan kolme pipoa nyt välikauteen. Ei paha, eihän?!?! Vasemman puoleisen ostin itseasiassa vasta toissapäivänä Keksiseltä. Pipo on Name it:n ja siinä on lämmin vuori, sopii siis kylmille ilmoille. Oikean puoleisen tekaisin eilen päikkäri aikaan.
 
 
Kaikilla näkyy nyt vaan rusettipipoja niin päätin tehdä pitkästä aikaa ruusukepipon:) Vielä kun keksisi kivan huivin tähän. Mietin tuubi mallista, mutta joku röyhelöisempi rupes nyt kyllä houkuttelemaan. Sopis kivasti tuon pipon kanssa. 
 

 
Vähän lämpöisemmillä säillä ja välillä muutenkin on Minealla käytössä tämä Reiman vk setti. Mä oon kyllä aina ihmetellyt, niitä jotka pitää näin pienillä takkia ja housuja, mutta kuinkas kävikään. Pipo on Pono Desingin.
 
 
Nuutilla on käytössä pihalla Name it:n softshell haalari ja Polarn o pyretin softshell takki on sitten kauppareissuilla. Takin kaveriksi on tulossa pompilta vielä housut.
Pipo on ihan vaan perus henkkamaukka ja  pöllöhuivi on Aarrekid:n. Huivi on Nuutin lemppari, koska pöllöt<3
 

 
Kenkinä meillä on kaikilla lapsilla, paitsi Mandilla koska en oo vielä löytänyt hänelle, Reiman wetterit tai patterit Näistä taitaa jo pikku hiljaa muodostua oikein blogi kengät, sen verran monessa blogissa on jo ylistetty näitä:) Mutta ei turhaa. En oikeasti tiedä mitään parempia kenkiä näillä kosteille säille. Sekin jo kertoo paljon, että Minea oli eilen nämä jalassa taaperokärryissä seisomassa. Niin ja kärryissä oli n. 10 cm vettä ja neiti nökötti sielä useamman minuutin. Ei kastunut sukat!!
Ja tiedättekö mikä on ihan parasta? Näistä ei tarvitse koskaan keskustella Rasmuksen ja Nooan kanssa. Jos pihalla sataa vettä, jätkät kiskaisee jo ihan oma-aloitteisesti nämä jalkaan. Se on aika iso helpotus, koska kumppareita nuo ei enää suostu jalkaansa laittamaan ja lenkkareilla sukat olis heti märät. Lisäksi tykkään siitä, että nämä menee tosi pitkälle syksyyn, lenkkarit on kuitenkin niin paljon ohkaisemmat.
Sovitaanko, ettette huomaa tuota likaa kengissä?! Nämä on nimittäin meillä käytössä ja paljon, ikinä ei ehdi ottaa kuvaa puhtaana, kun ne on jo jalassa.
 
 
Siinäpä meidän kahden pienimmän vk-vaatteet. Kaikki vaatteet miinus nuo pipot, on kirpparilta ostettu. Haalarit on maksaneet 10€/kpl . Nuutille löysin muuten Lassielta juuri sopivan väriset kintaat haalariin, mutta Minean haalari tuottaakin tuskaa. Nyt hänellä on myöskin Lassien kintaat, mutta tuo väri ei kyllä natsaa ollenkaan!! (Taas maailman luokan ongelmia, i know...) Harmi kun noihin murrettuihin sävyihin on niin hankalaa löytää sopivia asusteita!! Jos tiedät jonkun merkin jolta löytyis hennon vaaleanpunaiset kintaat, vinkkaa pliis!
 

 
Mehän ollaan lasten kanssa pihalla paljon. Yritetään päästä joka päivä useammaksi tunniksi. Yleensä ollaan vaan omassa pihassa, keinutaan, tehdään hiekkakakkuja ja hypitään trampalla. Lapset viihtyy jo tosi paljon keskenään, joten aika usein sitä tulee itse touhuttua jotain siinä sivussa. Kohta saa tarttua taas haravan varteen ja antaa puista putoileville lehdille kyytiä.  Välillä toki lähdetään koko perhe pyörä/kävelylenkille tai sitten pakataan kaikki autoon ja suunnataan leikkipuistoon. Kuulisitte ne riemun kiljahdukset kun kerrotaan, että lähdetään puistoon! Huomaa, että sielä ei ihan joka viikko käydä:)
 
Onko teillä jotain suosikkia vk-vaatteissa/ kengissä? Hyväksi havaittua luotto juttua?!
 
~~Ulla~~
 


8 kommenttia:

  1. Hei kiitos kun olet toteutellut näitä postaustoiveita! :) oli kiva lukea edellinen . Meillä yhteiseloa takana reilu 13v josta naimisissa kohta 9v.

    Kivoja välikausivaatteita ja hyviä löytöjä olet tehnyt kun noin edullisesti haalarit löytänyt :) mistä noita reiman kenkiä olet ostanut? Meillä ollut ihan perus välikausigoreja, mutta nuo vissiin vähän paksummat? Mä olen ite sellanen kumppareiden suurkäyttäjä, että kotona tytötkin käyttää kumppareita (niin helppo huitasta jalkaan) mutta kouluun ei varsinkaan vanhempi tyttö enää laita. (ei kai nyt yläkouluun ;) )
    Mä tykkään polarn o pyretin ulkovaatteista. Varsinkin windfleece takit ihan meijän tyttöjen suosikkeja ja ollutkin jo monessa koossa. Pikku-ukolle ostin haalarinkin ja se vaikuttaa myös hyvältä, vaikka käytettynä tulikin. Välikausihousuista en osaa sanoa suosikkia, reimateccia on ollut, mutta meijän neidit saa ne aika kaameeseen kuntoon vaikka olis ostettu uutena :-\
    On ollu lassieta, name itiä, marketin omia merkkejä.. Ei meijän neitien kestäviä välikausihousuja ilmeisesti oo :D
    Haalareita kun käyttivät niin remu kesti melko hyvin :)

    Aina sanotaan että pojat saa housunpolvet puhki mutta osaa ne tytötkin. Mutta sehän kertoo siitä että ovat touhunneet eikä vaan seisoneet tumput suorina :D
    Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua kun sellainen koittaa :)

    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kiva jos tykkäät, näitä on kyllä ihan mukava toteutella:) Tekin ootte ollut jo tosi kauan yhdessä, ihana juttu<3

      Mä oon itse asiassa ostanut kaikki melkein kaikki reiman kengät torista. Sielä on ollut paljon ihan uudenveroisia myynnissä. Nooan omat tilasin Ellokselta hyvällä alella! Nuo on ihan huiput, just hyvän lämpöiset ja tuo vedenpitävyys on ihan toista luokkaa kun perus goreissa. Suosittelen!!
      Meilläkään ei poitsut enää kouluun suostu laittamaan kumppareita, ja kumminkin touhuavat välitunneilla, että kyllä pitää kunnon kengät olla.
      Meillä on myös ollut popin vaatteita silloin kun Rasmus ja Nooa oli pieniä, ne oli kyllä myös huippu hyviä.
      Hei ja mä suosittelen kyllä noita pompin vk housuja. Aivan mahdottoman kestäviä, oon jo useamman äidin vakuuttanut näiden hyvyydestä ja kaikki on aina kiitellyt vinkistä. Pitävät myös vettä, moni mun kaveri pitää niitä ihan kurahousujen veroisina!

      Mukavaa viikonloppua teillekin:)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä noista pompin välikausihousuista! Täytyykin kattoa jos pikku-ukolle hommaa jahka tuosta kasvaa. Nyt ikivanhat reimatecit kirppikseltä sen popin haalarin lisäksi ja niillä mennään tämä syksy. Kiva kuulla että on tommosia oikeesti tosi hyviä ulkohousuja, ja pompilla taitaa olla usein tummansinistä ulkovaatteissa, siitä tykkään :)

      T.äiti kolmelle

      Poista
  2. POMPdeLUXia voi tilata myös paikalliselta shopping advisorilta. Tällöin postikulut ovat edullsiemmat (tai poistuvat kokonaan yli 150 € tilauksista), vaihto on edullisempaa, mukaan tulee POMPdeLUX-kassi, saat apua kokovalinnoissa ja vieläpä saat etuosto-oikeuden alennusmyynteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mä oonkin välillä tilannut jotain suoraan shopping advisorilta. Varsinkin joitain tarjouksia oon hyötyillyt, kun ne on usein pelkästään edustajilla:) Ja kutsujakin oon pitänyt, ne on parhaita, kun pääsee hypistelemään vaatteita ja moni vaate näyttää livenä niin paljon paremmalta:)

      Poista
  3. Wetterit on meidänkin lempparit! Veenulle pitää ensi kevääksi hankkia patterit myös.

    Ulkovaatteissa meillä luotetaan Name Itin ja pompin softshelleihin myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Wetterit on kyllä loisto keksintö!!
      Meillähän on hyvin samanlaiset vaatesuosikit;)

      Poista
  4. Kiva välikausisetti. Meillä tuntuu jo ettei meinaa vk-vaatteetkaan riitää, niin koleita on aamut. :o Kumpparit on ollut kyllä tänkin kauden kovassa kulutuksessa, vaikkeivat lapsen jalan kannalta se paras vaihtoehto ookaan, mut minkäs teet kun jatkuvasti sataa. Noita Wettereitä oon kattellut, mut meillä mahtu vielä keväälle hankitut kengät jalkaan. :)

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: