tiistai 11. huhtikuuta 2017

Pientä säätämistä...By Minea!

Hellou!
 
Heti alkuun pakko sanoa, ettette te hirmuisesti rupea huolestumaan, että Minealla on kyllä molemmissa jaloissa sukka suurimman osan päivästä. Tänne on nyt vaan sattunu nämä sukkapuoli kuvat:)
 Neiti paria päivää vaille 10kk on tässä nyt vajaan viikon harjoitellut ihan uskomattoman paljon ilman tukea seisomista. Eikä tokikaan niin, että nousisi sohvaa vasten seinsomaan ja päästäisi irti. Ei, vaan neiti nousee keskellä lattiaa seisomaan ja ihan näkee miten hän tuumailee miten sen jalan tohtisi liikuttaa eteenpäin. En kestä, pian tuo jo kävelee ensimmäisiä ihania hataria askeleita<3
 
 
 
Tuossa kyykky asennossa ei kauaa viihdytä vaan siitä ponnistetaan saman tien ylös. Pystyssä neiti pysyy jo vaikka kuinka kauan ja naureskelee tyytyväisenä omalle taidolleen.
Onni on oppia jotain uutta:)
 
 
Ja sitten hallitusti alas..Välillä toki tulee niitä vähemmän hallittujakin alas tuloja, mutta pääasiassa homma toimii hienosti.
 
 
Hain tässä yhtenä päivänä taaperokärryn sisälle varastosta, kun jotenkin ajattelin että Minea voisi kovastikin tykätä sillä mennä. No väärin ajateltu! Neiti ei piitannut siitä yhtään. Ainut mikä oli kivaa, niin heitellä sieltä kyydistä tavarat pois. No voihan olla, että se pian rupeaa kiinnostamaan, tai sitten tämä tyttö skippaa sen kokonaan. Muut muksut meillä on tykännyt kärryn kanssa kävellä ja he ovat tosi nopeasti myös oppineet kääntämään sen kun seinä tulee vastaan. Ja se seinähän tulee vastaan ihan koko ajan:)
 
"Äitiiiii tuu hakemaan Minea, se sotkee meidän leikit!!"  Lause jonka kuulee meillä about kymmenen kertaa päivässä. Onhan se ihana kun toinen pääsee liikkumaan (nopeasti), mutta se myös tarkoittaa, että ainut paikka missä muut saa rauhassa leikkiä on joko yläkerta tai sitten ovi pitää laittaa kiinni. Oven kiinni laittamisesta en tykkää, koska Minea on sitten oven takana itkemässä ja kun huoneesta tulee joku pois niin ovi kolahtaa toisen varpailla tai naamalle. Miten muuten noin pieni voikaan niin nopeasti huomata sen, että toiset menee jonnekin tarkoituksena leikkiä rauhassa??!! Ihan niin kuin hänellä olisi joku vaisto joka sanoo, että nyt kyllä täällä yritetään tehdä jotain ilman mua!
 
Tässä eiliseltä pienoista Minean säätöä. Lähtötilanne siis se, että Nooa toi yhden pleikka pelin kortit alhaalle ja järjesti niitä vajaan tunnin omiin pinoihinsa tarkoituksena laittaa ne kansioon tietyssä järjestyksessä.
 
 
No sitten mä kuorin perunoita ja olin vaan tyytyväinen, että Minea viihtyy. Sitten tuli se hetki. Se kun on IHAN liian hiljaista. Katsoin taakse päin ja tällainen näky mua sitten odotti:
 
 
Kattokaa nyt tuon neidin ilmettä!!! Ihan hihkuu ääneen, kun on niin kivaa vähän päästä säätämään:D Melkoinen pyörremyrsky koko tyyppi.
 
 
Nooalta ei ihan hirveästi sympatiaa herunut, kun näki mitä korteille oli tapahtunut.Yritin kovasti auttaa korttien uudelleen järjestämisessä, mutta sain kuulla että oon siinä huono...Ai mä vai?!?!
 
Nyt Minea on muuten siinä iässä, että mietin laittaisinko kaikki hänen lelut pois. Niillä ei vaan leikitä ja musta tuntuu, ettei neidillä oo mitään mielenkiintoa niihin. Nuutin pikkuautoja hän sitten käy lähinnä tyhjentämässä laatikosta pois, tai syö junanrataa tai tutkii dublopalikoita.  Niin ja kaikki keittiö jutut on in, siis vispilät, silikoninen pullasuti, kaulin, muovikipot ym.
 Millaisilla leluilla teidän vuoden ikäiset touhuaa?!
 
Mukavaa alkanutta viikkoa juurikin sulle:)
 
~~Ulla~~
 


5 kommenttia:

 1. Hihiih, niin valloittava typy siellä :"D ja taitava! Muistan niin elävästi, kun esikoinen oli tuossa iässä. Poika oppi seisomaan tukea vasten 7kk iässä, muttei sitten pitkään aikaan vielä osannut tulla siitä alas, vaan kaatui suorilta jaloilta takaraivolleen. Jouduinkin tuon takia seuraamaan häntä kaiket päivät kuin hai laivaa valmiina ottamaan kopin. Mä niin toivon, että pääsisin meidän Minin kanssa hieman helpommalla, sillä kun tuo esikoinen on yhä sellainen vauhtipää, että oon muuten ihan pulassa näiden kanssa. Ainakin vielä meidä Mini (7kk) on tyytynyt liikkumaan kierien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, valloittavapa juuri:)
   Voi apua, kuulostaa melko kiireiseltä tuo elämä lapsen kanssa joka kaatuu takaraivolle!!Toivotaan, että teidän mini oppii jonkun muun alastulo keinon:D

   Poista
 2. Meillä sama vaihe menossa ja just mietin yks päivä et pitäiskö jo kuo vauvslelut laittaa pois kun ei ne vaan kiinnosta ..aika on kyl taas kiiruhtanut...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla ajatuksilla mennään. jotenkin niin turhaa pitää noita vauvaisia leluja tuossa esillä, kun ne ei vaan kiinnosta! Yhdyn kyllä täysin tuohon, että aika on todellakin mennyt nopeasti.

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: