torstai 20. huhtikuuta 2017

Miten tässä kävi näin..Taas!!??

Täytyy heti myöntää, että tämä on varmaan henkilökohtaisin postaus mitä oon kirjoittanut. Ja mietin tosi kauan kehtaanko tätä edes julkaista. Mutta josko tästä joku saisi vertaistukea...Hope so :)
 
Mullahan on kaikissa raskauksissa tullut vaan jotain 4-6kg painoa. Siis ihan koko raskaus aikana. Ensimmäiset kolme kuukautta paino on aina vaan laskenut ja sitten tosi maltillisesti noussut siitä. Synnytyksen jälkeen oon ollut lähtö painossa parissa päivässä ja parin viikon päästä oon ollut jopa alle lähtöpainon. No mikä tästä sitten tekee vaikean asian. No se mikä tilanne on nyt, 10kk synnytyksestä. Tällä hetkellä soimaan itseäni aika rankastikin siitä, miksi taas tuli päästettyä tilanne tähän.Housut kinnaa, tuntuu, että mikään vaate ei oo sopiva. Peilistä kattoo joku ihan muu kuin mä. Kaiholla katselen noita kuvia joissa on kulunut muutama viikko synnytyksestä. Kiloja on kertynyt ja sen kyllä huomaa. Ja kun tämä ei oo edes se eka kerta, ei. Vaan näin on käynyt joka kerta mun äippälomalla.


 
Mä en kuulu siihen joukkoon joka laihtuu imettämällä. En todellakaan. Sitten toki mietin, että niin, ehkä jos sitä olis syönyt terveellisesti koko tämän ajan, niin olishan se paino voinut laskeakin. Tai siis pysyä siinä mitä se oli synnytyksen jälkeen. Mutta ei. Mä oon lyönyt koko ruokailun ja herkuttelun ihan läskiksi. Suklaata illalla, karkkia päikkäri aikaan, pullaa tai muuta hyväskää sitten jossain välissä. Aivan mahdotonta!! Huonosti nukuttu yö?No mä palkitsen itteni päikkäri aikaan suklaalla, hyvin mennyt päivä?No sitten ainakin herkutellaan!! Ja arvatkaa mikä on rasittavinta. Se sunnuntain ajatus, että huomenna tämä loppuu. Vaan kun ei lopu. Sokeri kyllä koukuttaa ihan kunnolla, sen oon todennut tässä useamman kerran.

Mä oon äiti joka antaa lapsille itsestään kaiken, vauvavuodelle sen 120%. Toisaalta mietin, että en halua tätä viimeistä vauva vuotta muistella sillä fiiliksellä, että yritin koko ajan tiputtaa niitä kiloja. Haluan ottaa tästä kaiken irti,nauttia.  Mutta tarvitseeko sen tarkoittaa älytöntä mässäämistä?! Ei, ei tietenkään. Mutta sitäpä se on vain ollut. Ja jos vielä tunnustetaan niin myös liikunta on jäänyt naurettavan vähälle. Lenkit on laskettavissa kahdella kädellä. Ja nyt sitten joku tulee sanomaan, että kyllä sitä aikaa löytyy jos haluaa. Kyllä ,saat tulla sen sanomaan mulle heti kun sulla on 5 pientä lasta. Ei sitä vaan aina löydy!!

Keskiviikkona kuitenkin päätin, että nyt riittää! Jos ei mitään muuta, niin lisään edes liikuntaa näihin mun päiviin. Lenkkarit jalkaan ja lenkille. Mikä nautinto olikaan kävellä/hölkätä ihan yksin musiikin pauhatessa korvissa. Minea pärjää jo kivasti Mikon kanssa (vai pitäiskö se sanoa, että Mikko pärjää Minean kanssa..) sen aikaa, että pystyin hyvällä omallatunnolla lähteä viettämään omaa aikaa. Eihän mulla mennyt kuin reilu puoli tuntia, mutta se piristi ihan älyttömästi. Eilen olikin sitten jalat sen tuntuiset, että niillä on jotain tehty, ja hyvä niin!

Mutta kyllä mä kuulkaa mietin, että aivan oikeastiko mä oon joskus tästä touhusta nauttinut, juoksusta siis. Huoh, aika kaukana ollaan tällä hetkellä siitä fiiliksestä:) Mutta ehkäpä se tästä, hitaasti mutta varmasti kohti parempaa kuntoa. Koska huonohan se kunto on. Aivan hävettävän huono. Hymy korvissa tulin kuitenkin kotiin lenkiltä ja teki mieli huutaa ovella, että mä jumaleisson tein sen!!! Koska sehän se vaikeinta on, lähteminen.


Ruokailuun pitäis tulla myös rajua muutosta. Mikään Superdieetti ei kiinnosta tällä hetkellä, koska musta ei vaan oo popsimaan rahkaa 4 kertaa päivässä ja punnitsemaan jokaista suupalaa. Toisaalta olis ihan kiva kun sais jonkun alku buustin ruokavalioon, josta sitten jatkais rennommalla linjalla eteenpäin. Onko ideoita?!
Karkkipäivä on mulla aika must. Jos lähden sille linjalle, että jätän kaikki herkut pois tuun sortumaan parissa viikossa. Eli ei kannata. Testattu on. Mutta se on jo huomattava parannus jos pysyn siinä karkkipäivässä.Eikä siis karkkiviikossa:)

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta muita joiden mammaloma menee herkutellessa?!Vai omistatko miljoona kertaa paremman itsekurin?!

Kaikille teille ihanaa viikonloppua, meillä on huomenna ohjelmassa Duudsonit activity parkkiin meno, jei!!Menoa ja meininkiä luvassa.

~~Ulla~~




19 kommenttia:

  1. Täällä yks äippälomalainen joka otti itteään niskasta kiinni ja otin tähän alkuun fitmama ohjelman, jospa se auttais jatkamaan terveellistä linjaa 6vko jälkeenkin :D toivoa sopii ainakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatun nosto sulle!!!
      Mäkin katoin tuota fitmama ohjelmaa,mutta pelkään että se on kuitenkin vähän samaa mitä muut tuon firman dieetit, eli juurikin sitä rahkaa joka välissä. Vai oonko ihan väärässä?!
      Hirmuisesti tsemppiä sulle<3

      Poista
  2. Toi fitmama on mun mielestä enemmänki perus kotiruokaa. Ite oon ollu superdieetillä ja fitmamalla. Niin superdieettiin verrattuna ainakin. Ja ne annokset on ihan kunnon kokosia kummassakin. Suosittelen. T: eri ano

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan kiva jos tuo on muutakin kuin rahkan puputtelua. Olis kyllä tosi kiva jos noita näkis vähän etukäteen, että mitä mikäkin sisältää.Ei tietenkään koko dieettiä, mutta joku yhden päivän ruoka-aineet, niin tietäsi mihin ryhtyis:)

      Poista
  3. Ei oo rahkaa joka välissä, siks sopii myös mulle :D en kans tykkää sitä rahkaa vetää joka välissä. Täs tuli monta sivua ruoka-aineita mistä saa ite koota omat ruokailunsa ja on sellasta ruokaa mitä koko perhe voi syödä ettei tarvi vaan itelle valmistaa diettiruokaa ja muille jotakin muuta, säästää aikaa :) kuulostaa ainaki helpolta, saa nähä onko sitä :D alkaa nyt maanantaina katotaan kuinka käy, kiitos tsempeistä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahka sinänsä menee,mutta kolme kertaa päivässä on piskusen liikaa! Kuulostaa kyllä tosi hyvältä tuo, siis tässä imettäessä ja verrattuna superdieettiin. Ihan normi oloissa se superikin vois mennä, ehkä!
      Ja just tuo, että koko perhe vois syödä samaa, iso peukku sille.
      Sun pitää tulla kertomaan kuinka sujuu!!

      Poista
    2. Mä kerron kuinka sujuu, kun oon päässy vauhtiin siinä :) imetän myös, niin tämä ohjelma tuntu eniten omalta juuri siksikin, kun otettu imettäjän tarpeet huomioon.

      Poista
  4. Heippa! Tuttu tilanne, joskin jo vuosien takaa... kyllästyin jojoiluun ja tutustuin LCHF- ruokavalioon. Kannattaa googlailla! Oon syönyt nyt puoli vuotta näin, enkä ikinä ole voinut yhtä hyvin. Eli reilusti hyvää rasvaa, paljon kasviksia ja hyvää proteiinia, hiilarit minimissä. Olen päässyt kokonaan irti sokerikoukusta, ainoastaan vähän ennen menkkoja tekee mieli jotain makeaa ja saatan syödä hurjimmillaan 50g irtokarkkeja. Muuten elän oikeastaan täysin ilman sokeria, en syö juurikaan edes hedelmiä. Rahkaa VIHAAN, tämä on elämäntapa jolla voi syödä hyvin, ei ole nälkä eikä mikään kitukuuri. Aluksi pari päivää huono olo kun menee ketoosiin, mutta sitten alkaa uusi elämä ❣️ oon pysynyt tämän ruokavalion avulla nyt vuoden ihannepainossani, ennen kun aina pudottelin kaloreita laskemalla sen 10 kg ja sitten taas nostin raskauksien myötä takasin. Tästä tuli nyt pysyvä muutos. Kannattaa perehtyä asiaan, suosittelen lämpimästi :) Terveisin Viiden äiti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti googlailun arvoinen asia, tietää mitä illalla tekee! Just tuohan olis se ihanne tilanne, että ei syö 6 vkoa hyvin ja sitten totaalinen repsahdus. Parastahan olis jo siitä tulis se ihan joka päiväinen juttu. Ihanaa että sä olet löytänyt tuon ja saanut siitä toimivan itsellesi.

      Poista
  5. No minä olen niitä jotka ei todellakaan laihdu imettämällä, ja molemmilla kerroilla sain vasta imetykset lopetettuani itseäni niskasta kiinni ja viimeisetkin raskauskilot pois. Sitä ennen oli kyllä aika pahassa sokeririippuvuudessa, ei mennyt päivääkään ettei tarttisi herkkua kahvin kaveriksi. No jotenkin imetyksen jälkeen sai oman kroppansa takaisin ja pysty keskittymään enemmän omaan hyvinvointiin. Tässä on vuoden päivät menty uudella elämäntavalla joka sisältää yhden herkkupäivän viikossa, oon sen verran suklaan perään että täys kieltäytyminen ei mulla toimi😁 No kuitenkin liikuntaa lisäämällä ja juomalla paljon vettä sekä lisäämällä proteiinia ruokavalioon ja vähentämällä sokeria näin mä pääsin omaan normipainoon😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on ollut kaikki äitiyslomat just samanlaisia, hirvittävää sokerikoukussa oloa. Mäkin uskon, että sitten sitä jotenkin antaa itselleen luvan keskittyä itseensä kun imetys on ohi. Joo totaali kieltäytyminen herkuista ei toimi, hatun nosto niille jotka pystyy olla vuodenkin herkku lakossa!
      Sulla on kyllä ollut just tuollaiset hyvän kuuloiset tavat päästä normipainoon, ei se aina vaadi niitä superdieettejä!

      Poista
  6. Oi että tää teksti oli kun mun suusta!! Eli siis samanlaisia mietteitä ja herkkujen mupeltamista ja liikkumattomuutta täälläkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos nyt voi näin sanoa, niin kiva kuulla että muitakin löytyy:D

      Poista
  7. Hei ihanaa! En oo yksin näitä pähkäilemässä.Se hetki kun lapset illalla nukkuu,eläimet hoidettu..lasillinen valkkaria ja jotain naposteltavaa.Huoh! Alotan ens kuussa juoksukoulun ja ruokailun suhteen tarttia oikeesti skarppaa.Lenkkeily hankalaa tällä hetkellä ku mies aamusta iltaan töissä ja vaunuista kumi rikki.tekosyitä mut.. 😏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertaistuki on kyllä ihan parasta<3
      Et tosiaankaan oo yksin. Just tuo on se munkin heikko hetki, hiljainen talo, koko päivän menny ja touhunnut. Siis pakkohan siinä sohvalla on jotain puputtaa!!:D Hei hirmuisesti sulle tsemppiä juoksukouluuun, toivottavasti saat kunnon juoksukärpäsen pureman!!

      Poista
  8. Tsemppiä!! Miua ei niinkään vaivaa makeakoukku, mutta imetys saa kai kilot junnaamaan paikallaan. Tai ikä. Ja se on kamalaa! Alan kohta olla valmis johonkin superdieetteihinkin, kun kotiruualla ja liikunnalla ei kilot tipu minnekään. Ekat puoli vuotta se vielä meni, mutta nyt kun Veenu on jo yli 8kk niin ärsyttää ja vähän hävettääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      Tuo on kyllä totta, että kun sulla on se alle puoli vuotias vauva sylissä niin tavallaan sulla on joku selitys mamma mahalle ja muulle,mutta sitten kun vauva on lähempänä vuotta niin se selitys ei enää oikein riitä...
      Kyllähän tuolla superdieetillä saa tosi hyvin kiloja tippumaan, mutta imetyksen aikana en sitä kyllä suosittele, on kuitenkin niin rajattu ruokavalio.

      Poista
  9. O oli ihan varma siinä kohtaa kun oli lukenu pelkän otsikon että oot raskaana taas :'DD Sanoin ettet ehkä ensinnäkään vielä olisi täällä siitä huutelemassa ja tod.näk. otsikko olis joku muu :D -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, no en aivan:D:D
      Meiltä on varmaan (huom varmaan!!) turha enää odottaa noita raskaus uutisia, siirrän vauvojen hankinnat seuraavalla ihmiselle:)

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: