torstai 12. helmikuuta 2015

Nam,nam ja NAM!!!!

Moiks!
 
Useassa blogissa on näkynyt tämä näkkäri ohje ja olihan sitä tietysti ihan pakko itsekkin testata.Nyt ymmärrän ne kaikki varoitukset tähän herkkuun koukkuun jäämisestä!
Siis ihan mielettömän hyvää,suosittelen koittamaan,heittäkää ennakkoluulot nurkkaan! Myönnän,että kun noita aineita lukee läpi tulee mieleen jotain ihan muuta kuin herkku johon jää koukkuun,mutta sitä tämä oli ja maistui meillä sekä lapsille,että miehellekkin (eiks se oo jo aika hyvin?!).
 
Laitan tähän ohjeenkin vaikka näitä on monessa paikassa...
 
Siemennäkkileipä
 
2dl maissijauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2dl olivii-/rypsiöljyä 
2dl kiehuvaa vettä
 
päälle sormisuolaa.
 
Kaikki ainekset kippoon ja sekaisin,ja leivinpaperin päälle uunipellille.Päälle toinen leivinpaperi ja painele kädellä levyksi. Päällimmäinen leivinpaperi pois ja 150 asteiseen uuniin n. tunniksi. Mä pidin vähän kauemmin,niin ja availin uunia pari kertaa,että tuli oikein rapeaa näkkäriä. Kun näkkäri on paistunut,ota pois uunista ja leikkaa heti paloiksi.
Säilytys rasiassa huoneenlämmössä.
 
Tuota säilytystä ei oo meillä tarvinnut paljon murehtia,eilen illalla tein ja tänään ne oli jo kadonnut! ja siis tuohan on ihan sovellettavissa mitä tuonne sekaan heittelee,voi laittaa esim. kuivattuja karpaloita tai mitä siemeniä nyt keksii.
 
 
Mä innostuin tekemään taas vaihteeksi (vähän niin kuin välityönä) bambu tiskirättejä. Tai ainakin yhden=) Tällä kertaa tein sellainen neuloen. Yleensä oon niitä virkkaillut,mutta nyt oon niin paljon heilutellu virkkuukoukkua,että vaihtelu teki hyvää.Ja olihan nämä jotenkin tosi ihanan näköisiä,Vai?!Taitaa olla nimeltään helmineuletta,jos en ihan vääräs oo...
 
  
Ens viikolla saadaan ihana vieras meille,mun sisko<3 Virpi tulee viettelemään lomaansa meille,jei!!Nii ja onhan Mikkokin lomalla ens viikon(tärkeys järjestyksessä nämä ihmiset...HEH).Haaveis ois päästä ikean visiitille,mutta saa nähdä...=)
Loppuun vielä mun ostos Tokmannista.hintaa oli vaan 1,95€ joten maltoin ottaa tämän meille kitumaan.Mä EN oo viherpeukalo...Ihan säälin tätä vehkaparkaa=)

 
 Mukavaa torstai-illan jatkoa!!

~~Ulla~~


1 kommentti:

  1. Hehhhee! Ylihuomenna nähään! <3 Meille tuli leffareissu vielä huomiselle likkojen kanssa niin menee vähän turhan myöhälle tulo jos sen jälkeen lähtee ajamaan vasta :) -V

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: