perjantai 27. helmikuuta 2015

Muru 9kk...

Moiks!
 
 
Nyt niitä neuvola kuulumisia.Oikeastihan meidän olis pitänyt käydä 8kk lääkärineuvolas,mutta täälä sunnalla on nuo lääkäri ajat aika tiukas,joten käytiin nyt sitten 9kk iässä hoitelemassa tuo käynti.
Nuutti kasvaa hirmu vauhtia.Vaatekoko on vaihtunut 80cm,eikä ihme pituutta olikin jo 73,4cm.Ja poskien koosta pystyy varmaan päättelemään,että ruoka maistuu tälle jätkälle enemmän kuin hyvin=) Painoa oli 9170g. Eli ei mikään kevyt nosteltava! Me aloiteltiin kiinteät vähän normi suosituksia myöhemmin,eli vasta tuossa 7kk jälkeen.Neuvolassa asiasta juteltiin ja koska muutto puuhat oli niin täysillä päällä,päätettiin vähän lykätä soseiden aloitusta.
 
No nyt niitä soseita syödään jo vaikka mitä.Menee vihannekset,juurekset,viljat,lihat,hedelmät ja marjat. Maissinaksuista ja riisikakuista on tullut hirmu hittejä. Ja  voi elämä mikä sotku niistä tulee!!!Sormiruokailu on ihan Nuutin juttu. Esim. erilaiset pastat on tosi kivoja antaa käteen,sekä ihan keitetyt porkkanan ja bataatin palat. Harrastaako joku sielä ruudun toisella puolella sormiruokailua?
Ostin Nuutille pari viikkoa sitten tuon nokkamukin jossa on se ihme taikalukko juttu..Tiiättekö,siis se että vesi ei lennä ihan joka paikkaan vaikka mukia kuinka ravistelee. No muuten ihan kiva,mutta eihän tämä meidän herra hoksaa imeä siitä,pureskelee vaan minkä ehtii!!!=)
 
 
Sitten se liikkuminen.Lääkärille neuvolassa nauroinkin,että eihän tämän pikku tyypin tarvitte mihinkään liikkua,kun isommat sisarukset on heti äänen kuultua kiikuttamassa kymmenen eri lelua nassun eteen. Peruuttamaan Nuutti pääsee ja onkin monta kertaa päivässä jossain jumissa. Ja sitten kuuluukin hirmu huuto,kun harmittaa niin kovasti.Istua Nuutti tykkää paljon enemmän kuin makoilla lattialla. Oon kyllä yrittänyt pitää mahdollisimman paljon lattialla ihan vain vattalla,järkikin sanoo,että onhan se liikkeelle lähtö paljon helpompaa siitä asennosta!!
 
 

 
Hampaita on pestävänä vasta kaksi,niin ku näkyy. Se on kuulkaa kans aikamoinen operaatio,tuo poitsun hampaiden pesu...Noh,onneksi tässä on aikaa opetella=)Uusia taitoja on pörrääminen.Hauskinta se on silloin kun äiti on lapannu suun täyteen sapuskaa.Ja jatkuu pitkään jos herra huomaa,että saa yhdenkin tyypin taidollaan nauramaan.Oikeesti,voiko siinä ees muuta tehdä kuin nauraa,kun toinen ylpeänä esittelee taitojaan ja odottaa aivan innoissaan toisten reaktiota??!!
 
 
 
Päivärytmi on jo aika hyvin muotoutunut.Tosin siis tämä viikko on mennyt jotenkin ihan muuten kuin hyvin...mutta laitetaan sairastelun piikkiin.Yöllä herätään pari kertaa tissittelemään,tissi maistuu muutenkin vielä vähän pitkin päivää.Mulla ei oo tullut mitään ahdistuksia tuon imetyksen kans,joten jatketaan niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Mandia imetin aikanaan sinne vuoden ja parin kk ikään. Tosin viimeiset 3kk imetin vaan aamulla,illalla ja kerran yöllä.Päivä unet Nuutti nukkuu klo n. 9.30, 12.30 ja about 17. Joinakin päivinä jaksaa ilman noita viimeisiä,mutta yleensä ottaa vielä pienet torkut iltapäivästä. Meillä ei oo muuten kellään lapsella toiminut se,että jos päivällä nukkuu vähemmän,niin yön nukkuisi paremmin, Ei,ei ei. Jos päivä on levoton,niin yökin luultavasti on sitä.Päivä meillä alkaa n.7-7.30 ja yöunille poitsu nukahtaa siinä joskus 20.30-21.
 
 Nuutin vaatteissa menee mukavuus kaiken edelle. Olishan niitä huppareita ja farkkuja kiva pitää,mutta oikeasti,ne ei vaan toimi tällä poitsulla. Huppu jää ihmeellisesti mytylle,kun puetaan päiksyille vaunuihin.Ja vaikka pienten farkut on nykyään ihanan pehmoisia niin väitän siltikin,että esim. velourhousut on pehmoisemmat.Ehkä niiden hippareiden ja muiden söpöstely vaatteiden aika on sitten vähäsen vanhempana.Näin ainakin meillä.
 
Nyt takasi sohvan pohjalle. On mun ja Nuutin aika sairastella tätä ihanaa flunssaa. Nuuttikin reppana elämänsä ekaa kertaa kuumeessa. Ja voin kertoa,että tuo murunen ei oo mikään helppo tyyppi kipeänä.
 
Palaillaan taas. Ihanaa viikonloppua,toivottavasti pysytte terveinä!!!
~~Ulla~~
 


1 kommentti:

kommentit ovat aina tervetulleita: