keskiviikko 16. elokuuta 2017

Tuunattu löytö

Heipsan!
 
Viime aikoina on monessa blogissa ja jopa iltalehtien sivuilla päivitelty miten kirppareilta ei enää saa ostettua vaatteita edullisesti. Osaltaan allekirjoitan tämän. Mä oon kierrellyt kirppareita nyt epäsäännöllisen säännöllisesti kymmenen vuotta joten jotain kokemusta löytyy.
Silloin kun odotin Rasmusta rupesin kiertelemään kirppareita ja silloin oli kyllä vähän toinen hinta luokka lastenvaatteissa kuin nykyään.  Ihan 50 sentillä sai ostettua bodeja ja muistan, että oon ostanut esim Reiman uudenveroiset toppahaalarit 10€!! Mutta sitten kun rupeaa asiaa miettimään, niin eipä silloin ollut myynnissään oikeastaan kuin noita Lindexin, h&m:n, Tutan ja vastaavien lastenvaatteita. Onhan niiden hinta uutenakin ihan muuta kuin nykyään vaikka Vimman, Gugguun ja Mini Rodinin. Että mä en edes oleta löytäväni mitään merkkibodya samaan 50 sentin hintaan. Mutta sitten se toinen puoli. En myöskään oo valmis maksamaan käytetystä Gugguun bodysta ihan sitä 15€. Jossain se pitää näkyä, että kyse on kuitenkin käytetystä tuotteesta.  
 
Mutta jos tyytyy johonkin muuhun kuin niihin tällä hetkellä pinnalla oleviin merkkeihin, vaikka sitten niihin Lindexin vaatteisiin niin meiltä päin niitä löytää yhä edullisesti. Toki se vaatii useamman kirpparilla käynnin ja usein mulle käy niin, että jos lähden etsimällä etsimään vaikka kumppareita niin niitä ei IKINÄ tuu vastaan. Mutta se kerta kun meet ihan muuten vaan kiertelemään, niin niitä löytöjä saattaa tehdä vaikka kuinka.  Ja siis mähän tuun nykyään aika usein kirppareilta ihan tyhjinkin käsin kotia. Että jos joku päätää yhden käynnin jälkeen, että kirppareilta ei löydä enää mitään ja että sielä on kallista, niin suosittelen käymään useamman kerran ja vasta sitten tuomitsemaan.
 
Mut siis löytää jatkossakin kirppareilta, se on mulle suorastaan terapeuttista. Se tunne kun löydät vaikka Pomp de luxin tyllimekon 5€ (näin kävi kesällä), melkein tekin mieli kiljua ilosta!! Juuri nuo on niitä minkä takia mä käyn niissä, uudestaan ja uudestaa, vaikka joka kerta ei mitään löytyiskään. Ja tietty se on myös vähän niin kuin pakkokin. Viidelle lapselle ei oo ihan halpaa ostella vaatteita. Mietitäänpä vaikka edessä olevaa syksyä. Tarvitaan vk takit ja housut, Rasmukselle ja Nooalle ainakin kahdet housut (siis milloin tuo poikien polvien rikkominen housuista oikein loppuu??!!), pienemmille haalarit. Sitten pipot, tietty ja ainakin kahdet hanskat, ja sitten vähän paksummatkin hanskat/kintaat niille pikkuisen vilpoisemmille säillä. Sitten kengät no ainakin ne lenkkarit ja kumpparit. Niiden lisäksi meillä on vielä kylmemmille syyspäiville nilkkurit (Reiman patter/wetter). Niin ja sitten mahdollisesti fleecejuttuja väliin. Että moneltakohan sadalta eurolta olis siivet poikki jos mä ostaisin nuo kaikki uutena?!?! En halua välttämättä edes tietää:) 
 
Mites sä, ootko huomannut hinnoissa nousuja jos oot pidemmän aikaa kirppistelyä harrastanut? Löytyykö ymmärrystä vai jääkö kirppistelyt sen takia väliin?
 
No nyt kun oon paasannut miljoona riviä niin tässä se mun tuunattu löytö. Oltiin siskon kanssa Lapualla kirpparilla ja sielä tämä hyllykkö lojui lattialla. Sanoin vaan ääneen, että tuo näyttäis kivalta valkoisena ja saman tien jo keksin sille paikankin:) Virpi on kyllä joku hyvän onnen tuoja mulle kirpparilla, aina kun hän on mukana mä teen jotain huippu löytöjä! Ja siis tämä oli väriltään sellainen poltettu tummanruskea. Pikkuisen piti käyttää mielikuvitusta, että pystyi nähdä siinä potentiaalia.
 
 
Hiomiset skippasin jälleen kerran sujuvasti ja vetäisin vaan pohjamaalin alle ja valkoista kaluste maalia päälle. Molemmat Biltemasta, eikä maksanut kuin 15€ nuo maalipurkit yhteensä.  Niin ja hyllykkö itse maksoi 10€. Ei paha, eihän?!
Ja Greengatet otti sitten muuttoliikkeen ja pääsi tuohon juurikin hyvälle paikalle. Vitsi mä oon niin fiiliksissä tuosta<3<3
 
 
Nuo harmaat GG on ihan mun lemppareita nyt. Pastellisävyiset latet sai mennä hetkeksi aikaa kaappiin piiloon. Ehkä jopa odottelemaan kevättä?! Mun kukkaro kyllä niin kiittää, kun meidän lähellä ei oo mitään liikettä joka myis noita Greengaten tuotteita. Lähin taitaa olla Ilmajoella ja sinne ei tuu lähdettyä muuta kuin siskon kanssa teelle, Mallan Makeat<3<3 Muuten tulis varmaan osteltua kuppi silloin toinen tällöin:)
 
 
Itseasiassa tuo TO DO laatikko on myös samaiselta kirppisreissulta siskon kanssa. Hauskinta on, että olin jo aikaisemmin sen kirpparilla nähnyt ja jotenkin en vaan keksinyt sille mitään paikkaa. No sisko tuumas, että vaikka leipomisohjeita ja keittiöön. NIINPÄ. Kotiahan se oli pakko ostaa:) Yhdessä ne on nyt just hyviä ja kummasti muuttu mukamas koko keittiön tason ilme. Joskus se sisustaminen on vaan niin pienestä kiinni!
 
 
 
Nyt ripustelemaan tuo vaatimattomasti 6 koneellinen pyykkiä narulle. Ei pliis vettä nyt sitten, kun oon pyörittänyt kaikki täkit ja tyynyt!!
 
Touhukasta keskiviikkoa sulle ihana<3
 
~~Ulla~~
 

14 kommenttia:

  1. Mä kierrän kirppareita ahkerasti ja juuri tänään kannoin neljä pussillista ilmaisia vaatteita kotiin. Toki seulan ja teinien kriittisen arvion käyvät läpi mutta uskon sieltä useamman päätyvän käyttöön. Mulla on taas kuva (n. 24v kirppari historialla) että kyllä niitä lähes ilmaisia vaatteita löytyy! Tokikaan mä en oo merkkiuskollinen, ainakaan pikkulasten vaatteissa. Ostan jos halvalla löytyy mutta ylihintaa en maksa ja käyttöön ne tulee touhukkaille lapsille niin hinta-laatu suhde merkkaa paljon (sen lisäksi että yhden aikuisen tuloilla vaatettaa koko sakin). Rästissä ei meillä silti ole tarvinnut kulkea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että löytyy muitakin ahkeria kirppistelijöitä ja huippua jos oot noin paljon löytänyt hyviä vaatteita!!
      No mulla on ihan sama kuva kirppareista, että kyllä sieltä vaan edelleen halvalla vaatetta saa, juurikin lapsille. Tuntuu vaan että joka tuutista tulee tuota kritiikkiä kirppareita kohtaan, että niissä on ihan ylihinnoiteltuja vaatteita.

      Toivottavasti teet jatkossakin hyviä löytöjä:)

      Poista
  2. Mä oon ostanu lapsille todella paljon todella hyviä vaatteita kirpparilta. Eihän niitä ylihinnoiteltuja tarvi ostaa.. Nykyään pojille 13 ja 14v ei tahdo löytyä juuri mitään kirppiksiltä. Tai sitten vika on siinä etten ehdi kiertää tarpeeksi usein.. Tyttöjen vaatteita on kyllä tarjolla paljon enemmän.

    Ihanan hyllyn ja lehtikotelon oot löytäny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitäpä juuri, että jos joku on omaan makuun liian kallis niin sitten sen voi jättää hyllyyn. Ja kyllä mun mielestä on kirpparivaatteissa noussut tasokin aika paljon. Vaikka aina löytyy niitä rikkinäisiä ja likaisiakin vaatteita, niin pääasiassa myynnissä on tosi hyväkuntoisia vaatteita.
      Saman oon mäkin huomannut, meidän pojat on 9 ja 10 vuotiaat ja heillekkään ei meinää löytyä kirppareilta enää vaatetta. Jos joskus löytyy nii sitä sitten tyhjää melkein koko pöydän:)

      Ja kiitos, mä tykkään myös tosi kovasti noista uusimmista kirppis löydöistä:)

      Poista
  3. Moikka,
    Minä olen kanssa teinistä asti kirppistellyt, yli 20v jo!! Ja edelleen jatkuu kirppistely :) asuinpaikkakunnallani on aina ollut yksi isompi hyvä kirppis, toki yrittäjiä on ollut monia ja paikkakin vaihtunut mutta aina on joku iso hyvä kirppis ollut. Ehkä se onkin se syy miksi en ole tästä kaupungista koskaan lähtenyt pois :D (hyvän uimahallin ja kirjaston lisäksi)
    Ostan lapsille kirppiksiltä , tytöille tarjontaa onkin hurjasti , pojillekin vielä pari- kolme vuotiaaksi asti mutta sitten taitaa vähetä.. Kulutus on jo niin kova sen ikäisillä :D
    Ja luulen että tytöille vaan tulee enempi ostettua vaatetta, kun on tunikaa, mekkoa,leggaria, farkkua jne.. Itse olen huomannut että hinnat ovat nousseet,varsinkin nettikirppiksillä! Aikoinaan käytin ahkerasti huuto.netiä sekä myyjänä että ostajana , mutta uudistuksen jälkeen pari vuotta sitten, en ole siellä enää käynytkään... Torista olen ostanut ,sieltä myös itsellekin ja ollut tyytyväinen.:)
    Livekirput on kyllä ihan parhautta, oma vaatekaappini kostuu lähes täysin 2nd hand vaatteista, ja pikku-ukon myös. Ja koen että kuljetaan kuitenkin ihan kivoissa ja siisteissä vaatteissa. Tytöille nykyisin ostan ulkovaatteet uusina ja kengät toki. Sisävaatetta kirppikseltä jos löytyy ja alesta.
    Tämä alehaukkailu onkin sitten toinen harrastukseni :D Ja yksi hyvä vinkki; KappAhlissa on mielestäni tosi kivoja vaatteita ja meilläpäin ainakin useamman kerran vuodessa tarjous osta kaksi aletuotetta ja maksa yksi tai jopa alehinnat puoliksi! Silloin jos kokoja vaan löytyy niin saa tosi kivaa vaatetta ihan kirppishinnoilla! Varsinkin newbiestä tykkään pikku-ukolle ja hampton rebuplic-vaatteista tytöille :)
    Nyt tuli pitkä kommentti kun niin innostuin aiheesta :D
    T äiti kolmelle
    Ps sinunkin kirppislöydöt kivoja! :) ja tykkään kun löydöistä kerrotaan hintakin. Itse kun kirppiksellä bongailee löytöjä niin on vähän mihin verrata hintoja. Mä tein tänään kans itseäni erittäin paljon ilahduttaneen löydän, kun löysin pikku -ukolle 92 cm uudenveroisen Remun välikausihaalarin 10e! Värinä kaunis tummansini-harmaa. Isohan se vielä on mutta jemmalaatikkoon ;) oon jotenkin hurahtanut tuohon tummansiniseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Tuo on kyllä ihan parasta, että omalta kylältä löytyy iso ja hyvä kirppis. Mä oon tuumannut ihan samaa, että tytöille tulee osteltua vaan paljon enemmän vaatetta. Sillä ne varmaan pysyykin parempana. Meidän poikien jäljiltä ei paljon oo housuja myyntiin jäänyt, aina on polvet niin huonossa kunnossa!
      Ei nykyään pysty kyllä vaatteiden perusteella sanoa, kuka käy kirpparilla ja kuka ostaa uutena. Okei no joistakin Gugguun ym vaatteita nyt pystyy värien ja kuosien perusteella kattoa onko ihan tätä uusinta mallistoa, mutta jos niistä ei piittaa.
      KappAhilissa on kyllä huippu tarjouksia, mäkin oon hyödyntänyt niitä aika usein. Ja tykkään kyllä tosi kovaa monista heidän vaatteistakin. värit on varsinkin tänä syksynä jotenkin niin "mua"!
      Vähänkö oot hyvään hintaan löytänyt haalarin!! Ja tuo jemmalaatikko löytyy meiltäkin:) Välillä tosin pääsee vähän unohtumaan, että mitä sielä on. Siitä syystä Mineallekin on nyt sitten kahdet talvihaalarit..Kröhöm. Nooo,mitä pienistä:D

      Poista
  4. Meidän kylällä on aika surkea kirppari ja harvoin teen sieltä löytöjä. Mutta kun pääsen vaikka Tampereelle kirpparille sieltä löytyy heti, mutta hinnatkin on heti korkeemmat.
    Ihana tuo hylly!

    Mukavaa viikonloppua sinne.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tylsä jos teidän kylältä ei löydy hyvää kirppistä!! Tampereella on kyllä huomattavasti korkeampi hintataso mitä meillä päin. Sun pitää joku kerta lähteä viettämään kirppis päivää tänne suunnalle:)
      Kiitos<3

      Poista
  5. Toisaalta hinnat on miusta nousseet kirppiksillä, toisaalta joskus löytää erityisesti aikuisten ja vauvojen vaatteita sikamaisen halvalla, kun edellisellä omistajalla on varmaankin iskenyt tavaraähky. Mutta monessa pöydässä on kyllä nykyään rahastuksen maku, täällä koetetaan selvästi tehdä bisnestä ihan perushenkkamaukoilla, joista pyydetään reiällä tai tahroillakin varustettuna 4e/kpl. Sitten ihmetellään, kun ei mene kaupaksi.

    Hyllystä tuli tosi kiva! Miullakin olisi pari maalausprojektia, kun vain löytäisi aikaa pensselin heiluttamiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon varsinkin viime aikoina löytänyt noita sikahalpoja juttuja. ja tiiäkkö oon miettiny ihan samaa, että niiden myyjä on varmaan joku Konmarittaja:D
      Ja kyllä allekirjoitan myös tuon, että on tosi inhottavaa kun huonokuntoisilla tuotteilla yritetään tehdä hirmu tilit ja sitten kovaan ääneen ihmetellä miksi tavara ei liiku ja hyvä että ei leimata koko kirppari sen perusteella huonoksi.

      Nuo maalausprojektit on tosi kivoja, mutta harmillisesti niiiin aikaa vieviä!!

      Poista
  6. Oi miten hienoksi tuon löydön tuunasit,näyttää tosi kivalta!! Ei sitä vaan koskaan tiedä mihin törmää kun noita kirppiksiä kiertää:) Joskus tosiaan ihan pienikin juttu voi muuttaa sisustusta paljon...on se vaan jännä! Kaunista elokuun jatkoa sinne🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti:)
      Toisaalta ihan mukavakin kun ei tarvitse laittaa koko sisustusta uusiksi, että saa piristystä aikaiseksi!

      Ihanaa elokuun jatkoa sinnekin suunnalle<3

      Poista
  7. Heippa pitkästä aikaa! Olen saman huomannut kirppiksillä. Hinnat on välillä todella korkealla ja lähdenkin tyhjin käsin pois. Seuraavalla kerralla voi jopa löytääkin taas todrlka hyvin ostettavaa. Nyt kyllä tarvitsisi kierellä kirpputoreja, kun syksy tekee tuloaan. Mutta ai vitsi mikä hyllykkö! Ja kivasti saat nuo kupit siihen esille :) eikä vie tasolta paljoa tilaa. Tykkään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja ihana kun ehdit visiitille:)
      Tuo on just sitä kirppistelyn ihanuutta, kun koskaan ei tiedä mikä kerta on se kun niitä löytöjä tekee.
      Kiitos, mä tykkään tuosta hyllyköstä kyllä niin kovaa. Kun ei noita latteja malta piilossakaan pidellä:)

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: