sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Turkuun tutustumassa...toistamiseen=)


 Olimme koko perheen voimin Turussa kolme yötä maanantaista torstaihin. 
Viime kesänä kävimme saman reissun tekemässä ja nyt jo vähän tiesi minne sitä kannattaa suunnata.Maanantaina kun oli selvitty ajomatkasta,suunnattiin Kupittaan leikkipuistoon.Ihana paikka jossa tekemistä piisasi ihan jokaiselle. Ja kyllä me sielä sitten touhuttiinkin iltaan asti!                                         
Ihanaa kun pojatkin on jo vähän isompia niin ei tarvitse koko aikaa pelätä että ne putoaa jostain.


Hämähäkin verkko oli Nooan suosikki,viime kesänä tähän ei uskallettu vielä kiivetä=)

tarkkaa puuhaa...Äitiä jännitti varmaan enemmän=)

Löydettin puistosta karvaisia kamujankin!

 
Serkusten riemua!!Tiistaina suuntasimme silja Galaxylla Maarianhaminaa kohti ja sieltä sitten Silja princessillä takaisin Turkuun. Noissa laivoissa oli ihanasti muutettu kokous tiloja lasten leikki paikoiksi.Ihan huippu juttu kun mukana on kolme alle kouluikäistä!!Tarralaput joka iikalla,että tietää mihin osoitteeseen palautellaan,jos eksyy!Mikkolla tosin ei ollu...luulisin että osaa kotia ilmankin!=)


  Vitsi miten ihania maisemia tuolla reitillä oli,Niitä pienen pieniä saaria ihanine taloineen. Itse olisin voinut ihailla niitä ihan hitusen kauemminkin,mutta tiedätte lapset "joko kohta mennään leikki paikkaan??!" Eiku menoksi!!
Ilmakiekkoilua..viis sekuntia kuvan jälkeen loppuikin sitten tämän pelaaminen,meni pojilla vähän turhan vakavaksi!


Mitä sä siinä räpsit?!Aika raskas ja pitkä päivä tuo oli,sekä lapsille että meille vanhemmille. Laiva lähti aamulla klo 8.15 ja oli sitten illalla takaisin klo 19.15. Ja oikeastaan koko tuo aika oltiin menossa! No hotellilla muksut sitten nukahtikin NOPEASTI!!


Keskiviikko meni ihan vain kierrellessä kaupunkia. Ja sitten torstaina nokka kohti Turun linnaa heti aamusta!
Päätimme osallistua pikkuritarikierrokselle jota voin kyllä lämpimästi suositella kaikille lapsiperheille.
Kierros ei kestänyt kuin vajaan tunin,eli jopa meidän pikku ipanat jaksoi keskittyä kuuntelemaan oppaan juttusia. Kierroksen alussa pojat saivat päälleen ihanat ritarin viitat, Mandikin olis saanu,mutta neiti nyt yllättäen päätti että ei halua...=)
Sitten lähdettiin tutkimaan mitä sieltä linnasta löytyy. Monessa huoneessa opas istutti kaikki lattialle,tämäkin auttoi mukavasti lapsia keskittymään. Ja tarinat oli mielestäni kivasti lapsille suunnattuja.Huoneita kierrellessä saimme etsiä myös aarteita ja kyllä niitä löytyikin; kultainen kannus, kolikoita ym.
Vanki tyrmässä oli rottia!!!
Opas myös opetti meille hovikumarruksen. Rasmus tärkenä opetteli sitä! Oikea käsi sydämälle ja vasen käsi taakse "Hyvää päivää teidän majesteettinne"ja kuningattarelle EI saanut näyttää peppua,voitte arvata mikä naurun remahdus tuosta lauseesta irtosi!!

ja sitten pääsimmekin tapaamaan itse kuningatarta!
Kuningatarta piti tervehtiä hovikumarruksella ja sitten hän löi vuorotellen jokaisen lapsen Turun linnan pikkuritariksi. WAU!!Lasten piti myös luvata etteivät kiusaa pienempiä ja tottelevat vanhempia..juuh..meidän pojat unohti tuon lupauksen aika nopsaan=)
Valtaistuinta oli ihan pakko koittaa...
Tämmöiset varusteet...

 Ihana kun lapset saivat vapaasti sovitella ritarin vaatteita ja varusteita!
Mandi tyytyi hepalla ratsastamiseen. "isiiii kato!"
Linnasta alkoikin sitten kotimatka. Mukava reissu oli,kiitokset seurasta Mari, Esa ja muksut!!!


1 kommentti:

  1. Oi että miten ihanalta kuulostaa! Muksut varmasti into piukeena! :)

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: