maanantai 9. maaliskuuta 2020

Missä teillä vaihdetaan vaipat?

*Kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa*


Koska meidän vauva on jo kuudes, on kokemusta jo kertynyt siitä mitkä on niitä juttuja, mitä tarvitaan vauva-arkea helpottamaan. Ja siis uskon, että kukaan ei kieltäydy niistä pienistä arjen helpottajista, kun on kyse vauva-arjesta.
Eri postauksessa sitten niitä isompia hankintoja,nyt on vuorossa vaipanvaihto paikka.

 Tiedän, että monet vanhemmat pärjää ilman hoitopöytää tai -tasoa. Mä en kuulu niihin, ainakaan vauvan ensimmäisinä kuukausina. On niin paljon ergonomisempaa vaihtaa vaippa hyvällä korkeudella, kuin sielä lattian tasossa. Ja miten kätevää se on kun kaikki on siinä käsien ulottuvilla.

vauva hankinnat


Meillä tulee siis vaipanvaihtopiste kodinhoitohuoneen tason päälle, jossa on vesipiste vieressä. Kaappitilaakin löytyy, joten vaatteet ja kaikki muut tarvittavat saa hyvin paikoilleen.

Ja voin kertoa, että se kerta tulee, kun ne kakat on pitkin selkää ja sun pitää saada bebe puhtaaksi. Silloin on vaan äärettömän helpottavaa, että kaikkilla tavaroilla on oma paikkansa josta ne löytää nopeasti. EIkä sun aika mene etsiessä puhdistuspyyhkeitä tai puhtaita vaatteita.

Jollyroomilla on tarjolla tosi monenlaisia säilytyskoreja ja -laatikoita. Meille valitsin nämä ihanat Alice & Fox säilytyskorit joissa on vielä ulkopuolella erillisiä lokeroja. Näihin saa helposti tavarat järjestykseen. Paketissa oli kaksi näitä pienempää kokoa ja sitten vielä yksi isompi, joka tulee meillä olohuoneeseen vauvan tuleville leluille ja kirjoille.


Korissa on myös Jollyroomilta meille tulleet ihanat Done by Deer harsot. Niille nyt on monia käyttötarkoituksia. Jos nyt jotain pitää listata, niin ihan itsesi  ja vauvan suojaamiseen imettäessä/pullo ruokinnassa, puklu suojana, auringon tai tuulen suojana vaunuissa, imetys suojana, ja meillä on myös lapset tykännyt nukkua harso kainalossa. 

Näissä harsoissa on mun mielestä se juttu, että näitä kannattaa olla vähän joka paikassa, koska luultavasti niitä ei kuitenkaan ole sielä missä tarvitsisit:)


Nämä Alice & Fox kevyet peitot tulee meidän kesä bebelle ehdottomasti käyttöön. Niin super pehmoiset ja ihanan ohuet. Juuri sopivat pienen päiväunille!

kesävauva

Lisäksi nämä menee niin kivan pieneen tilaan, että voi pitää toista vaikka hoitolaukussa,ja ottaa tarpeen vaatiessa käyttöön!

mitä ostaa vauvalle

Tässä tällaisia ihania pieniä vauva-arjen juttuja, jotka mä oon kokenut hyviksi. Ja niin kuin aina, se joka toimii meillä, ei tietenkään välttämättä toimi kaikilla. 
Näissä vanhemmuuden asioissa kun ei ole sitä yhtä oikeaa tapaa toimia!

Onko teillä ollut käytössä hoitopöytää vai missä vauvan vaipat on vaihdettu? Ootko kokenut harsot käteviksi teidän vauva-arjessa?

Tällä viikolla tulossa vielä postausta meidän iki-ihanista uusista (käytetyt, mutta meille uusista) vaunuista<3


Ihanaa alkavaa viikkoa!!

-Ulla-

13 kommenttia:

 1. Meillä on hoitopiste kylppärissä pesukoneen päällä. Aluksi oli tarkoitus vaihtaa työhuoneessa hoitopöydällä, mutta torpattiin se jo heti ekana iltana kotona pissavahinkojen takia ja siksi, että vesipistettä tarvitsi koko ajan :D Vähän jo kauhistelen, kun hoitoalusta alkaa käydä pieneksi. En tahtoisi vaihtaa lattialla tai sohvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nuo pissavahingot onkin päässyt tyystin unohtumaan:D
   Se vesipiste on kyllä super kätevä siinä vieressä, se on suurin syy miksi meilläkin on kodarissa tämä hoitopiste.

   Poista
 2. Myös meillä hoitopöytä on ollut ihan ehdoton just ergonomian vuoksi. Harsoille sen sijaan en ole keksinyt juurikaan käyttöä, vaikka niitä onkin aina vauva-aikana tunnollisesti raahattu mukana. 😀 Ehkä nyt kolmannen kanssa opitaan niitä käyttämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin hauska just,että mitkä toiset kokee tosi tarpeelliseksi niin toiset ei oo tarvinnut ollenkaan. Mekin ollaan pärjätty ihan parilla kolmella harsolla, kun sitten kuulee niitä, että jotkut ostaa sen 15 kpl ja hyvä kun riittää?! Mutta kukin tyylillään:)

   Poista
 3. Meillä kyllä pestään kakkarajasta alaspäin koko ukko selkäkakan jälkeen eikä millään pyyhkeillä. Hoitotasona toimii pesukoneen päällä oleva ikean hoitopatja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaan niillä puhdistuspyyhkeillä on helppo ottaa pahimmat pois ja minimoida lisäsotku, plus pyyhkiä mahdollisesti likaantuneet hoitoalusta, omat kädet jne.

   Poista
  2. Mäkin pesen kyllä aina vedellä, mutta just pahimmat kakat tulee kyllä välillä otettua puhdistuspyyhkeillä pois.
   Tuo on kätevää kun hyvödyntää pesukoneen päällystän hoitotasona!

   Poista
 4. Meillä myös hoitopöytä ensimmäisinä kuukausina oli enemmän kuin tarpeen. Harsot myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juuri nuo ensimmäiset kuukaudet meilläkin oli kyllä niin tarpeen tuo hoitotaso! Sitten kun vauva rupesi muutenkin viihtymään lattialla enemmän, niin ne vaipatkin oli käteäv vaihtaa siinä samalla.

   Poista
 5. Meilläkin oli hoitopöytä tärkeä noin ekan vuoden, tai oikeastaan siihen saakka kun vaippa vaihdettiin niin, että vauva pötköttelee. Ensin se oli pesukoneen päällä ja uuden kodin pesutornin myötä piti hankkia ihan virallinen hoitopöytä (käytettynä ja ilmaiseksi), joka palveli juuri sen lyhyen ajan kuin oli tarpeen.

  Suloisia säilytyslaatikoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli just ne ekat kuukaudet tuo hoitotaso kovalla käytöllä. Sitten kun vauva rupes viihtymään pidempiä aikoja lattialla, niin vaipatkin oli kätevä vaihtaa siinä lattialla.
   Huippua, että ootte löytänty ilmaiseksi tuon hoitopöydän!

   Poista
 6. Vaippa vaihdettiin sängyllä, itse myös siinä istuen, eikä ollu ergonomiaongelmaa (ei ole tosin itsellä esim. selkäongelmiakaan). Eikä meillä kosteuspyyhkeitäkään käytetty vaan vettä. Kuivaamiseen pesun jälkeen oli pyyhe. Samoin ruokailun jälkeen pestään naama vedellä ja kuivataan lapsen omalla kasvopyyhkeellä. Ei meillä ollu kyllä harsojakaan. Eli vois sanoa, ettei meillä ollu mitään erikoisia pieniä arjen helpottajia enkä niitä kaivannutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös on käytetty ihan tosi vähän puhdistuspyyhkeitä. Lähinnä reissussa ja isommissa kakkatapauksissa:)
   Tämä on just näissä vauvajutuissa hauska,kun toiset kokee toiset tavarat juuri oleellisiksi ja toiset ei tarvitse niitä samoja ollenkaan!

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: