maanantai 16. maaliskuuta 2020

20 bodya ja 15 harsoa, kuinka paljon mitäkin pitäis hommata?

Tätä hommaahan ei yhtään helpota se, että ihan jokainen vauva on erilainen. Samoin me vanhemmat. Se mikä toimii yhden vauvan kanssa ei välttämättä toimi toisella. Ja siinä sitä sitten ollaan.

Mutta näin kuudennella kerralla osaa jo vähän hahmottaa, että mikä on meille riittävä määrä esim vaatteita millä päästään jo hyvin alkuun. Mä ajattelen sen siis niin, että jos meidän vauva onkin sitten tosi tosi kova pulauttelija niin ei se auta muuta kuin ostaa lisää vaatteita. Mutta turhaan en viitsi etukäteen varautua 20 bodylla. Nykyään kuitenkin esim netti kaupoista, Torista ja facen kirppareilta saa nopeasti ostettua lisää vaatetta. 

Meillä on siis ostettu ihan pieni määrä sitä 50cm vaatettakin. En sano, etteikö ilmankin pärjäisi,mutta itse tykkään pukea vauvalle sopivat vaatteet. Meidän lapset on ollut syntyessään kooltaan 49-51,5cm ja painoa on ollut 3125g-4100g ja kaikille on ne ensimmäiset viikot mahtunut nuo 50cm vaatteet. Toisille yli kuukaudenkin.  
Näitä 50cm vaatteita meillä on ollut ihan vaan 2-4kpl/vaate. Ei sen enempää. Bodeissa oon suosinut niitä kietaisumallisia, koska ne on super helppo pukea pienelle kippuralla olevalle vauvalle. Ja vielä parempi, jos löytyy myös ne käännettävät hihat, niin ei tarvitse erillisiä tumppuja käsiin:)

vauvan vaatteet

Sitten 56cm on ollut joku 4-6kpl/vaate. Eli bodyja, yöhaalareita, housuja/leggareita. Mekkoja oon aina ostanut ihan vaan 2-3, koska vaikka ne on super suloisia, niin oon itse kokenut ne kuitenkin käytössä vähän hankaliksi. Parhaita on ollut ne mekkobodyt, niissä mekko pysyy paikoillaan eikä nouse korviin:) Vähän sama on mulla esim. huppareiden ja neuletakkien kanssa. Ihan super suloisia,mutta ei vitsi miten ne on sitten aina läjällä kainaloissa!

Ja siis hei tässä kohtaa täytyy todeta, että vaatemäärään vaikuttaa kyllä meillä sekin, että kun tämä meidän perhe ei oo mikään pienen pieni, niin pyykkiä tulee muutenkin pyöritettyä oikeastaan joka päivä tai vähintään joka toinen päivä. Olishan se ihan eri jos meillä pestäis pyykkiä kerran viikossa, tällöin olis pakko olla isommat varastot myös vauvanvaatteita.

vauva hankinnat

62cm ja samoin siitä eteenpäin  menevät koot onkin sitten ollut jo pidemmän aikaa käytössä ja niitä meillä on sitten ollut sen 6-9kpl/vaate.

Pipoja ja tumppuja on mun mielestä ihan turha ostella monia, paitsi sitten kun iskee se hirveä "mä haluan, mun on pakko ostaa"- ja huomaat ostavas neljättä söpöä pipoa ja tekeväs kuudetta ihanaa rusettipantaa. Mutta siis ei niitä niin montaa TARVITA!

Harsojena ja lakanoiden kanssa oon mennyt myös tosi vähäisellä määrällä. Harsoja oli esim Minean aikana 5, joista käytössä oli pinon kaksi päällimmäistä. Lakanoita mulla on ollut aina vaan 2-3kpl ja koska meidän vauvat on nukkunut meidän välissä, on nekin tullut käyttöön vasta siinä vuoden paikkeilla kun ollaan siirretty vauva pinnikseen.


Jumpsuitteja on meillä ollut ihan vaan 1-2kpl/koko. Oon ostanut myös tälle bebelle nyt tähän alkuun 56cm jumpsuitin,koska kesän säistä ei koskaan tiedä mitä ne on. Villahaalareita meillä on sitten 62cm ja 68cm, eli niillä uskoisin, että pärjätään alku syksy, talvi ja varmasti kevääseen asti.

Näissä vauvanvaatteissa (niin kuin lastenvaatteissa muutenkin) kannattaa ottaa huomioon myös erot eri lastenvaatemerkkien välillä. Itse oon kokenut, että esim Newbien vaatteet saa ottaa aina ensimmäisten mukana käyttöön. Eli kun 50cm rupeaa olemaan pieniä, niin samoihin aikoihin sitten jo Newbien 56cm on sopivia. Meillä aika harvoin on pystynyt kaapista ottaa jonkun yhden koon kerralla pois.
 Yleensä se on mennyt niin, että esim. Newbiet rupeaa jäämään pieniksi ja sitten vaikka Name it:n omat on vielä ihan sopivia,vaikka molemmissa on on sama koko merkintä. Eli päällekkäisyyksiä tulee monien kokojen kanssa. 
Ja sitten vielä se, että jos ostat käytettynä, niin vaate on saattanut vähän kissahtaa, varsinkin jos edellisellä on ollut kuivausrumpu käytössä.


Mutta toivon, että tämä nyt edes vähän helpotti jotain joka pähkäilee asian kanssa, on edes jotain määriä mistä lähteä liikkeelle!

-Ulla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: