sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Terkkuja lumiselta Leviltä!

Vietettiin viime viikko oikeassa lumiparatiisissa. Ajeltiin hiihtoloma viikon kunniaksi Leville ja voi ihme sitä lumen määrää. Luonnon lunta oli yli 110cm, joten voitte kuvitella lasten riemun niistä hervottoman kokoisista lumikasoista. 

levin loma

Ajomatkat meidän perheellä sujuu hyvin. Kun on tarpeeksi evästä, niin ei mitään ongelmaa. Meillä hyväksi havaittuja eväitä on mm pähkinät,viinirypäleet, välipalakeksit, hedelmät, rusinat. Lisäksi me ollaan ruvettu tekemään aamupala leivät mukaan, niin säästyy yksi stoppi siinä. Plus rahaa. 
Pelkät leivätkin maksaa huoltoasemilla ihan hunajaa ja sitten siinä viisi lasta availee leipiä ja toteaa,että "mä en tykkää kurkusta" "mä en halua kinkkua" ja lopuksi pöydällä on epämääräinen läjä täytteitä. Ei kiitti. Mieluummin teen kotona valmiiksi jokaiselle lapselle sellaisen leivän mikä varmasti maistuu.


Meille sattui ihan super mahtavat säät. Parina päivänä oli vähän enemmän pakkasta, mutta ulkoiltiin kyllä silloinkin. Kunnolla vain vaatetta päälle,niin kyllä tarkeni. Aurinko paistoi melkein joka päivä ja lämmitti jo ihan kunnolla.

Me vähän Mikon kanssa jakauduttiin. Mikko meni Rasmuksen ja Nooan kanssa parina päivänä laskettelemaan ja mä olin sitten loppu porukan kanssa pulkkamäessä. Oltiin me myös koko perhe yhtenä päivänä lastenmaan pulkkamäessä. Mähän kuulun niihin äiteihin jotka ei todellakaan tyydy seisoskelemaan mäen sivussa katselemassa lasten riemua, vaan lasketaan aina Mikon kanssa napaten joku lapsista kyyttiin. Ja mä kikatan ja kiljun sielä varmaan eniten:)
Nuo on juuri niitä hetkiä jotka toivon lasten muistavan sitten vanhempana<3

Vaikka suurin osa ajasta vietettiin mökillä ja sen ihanassa pihapiirissä, ehdittiin myös käydä Sammuntuvalla moikkaamassa poroja ja herkuttelemassa super hyvät juuri paistetut munkit.

Tuola olis kyllä voinut vaan olla ja nauttia ihanista maisemista!

Yhtenä tosi kylmänä päivänä mentiin illaksi lasten sisäleikkipaikkaan. En voi kuin ihmetellä miten lapsilla tuntuu olevan ihan loputon määrä energiaa. Siis itse en jaksaisi varmaan yli tuntia mennä, kiipeillä, pomppia ja laskea mäkeä. Lapset jaksaa sitä meno tunti kaupalla!!

Mökin pihassa parasta huvia oli kiipeillä valtaviin lumikasoihin ja mennä Mikon kaivamiin tunneleihin.Hei ja jos joku on miettinyt,että onko koko Levi ihan tukossa hiihtoloma aikaan, niin kahden vuoden kokemuksella voin sanoa, että kyllä sielä porukkaa on,mutta sekaan mahtuu tosi hyvin.  Laskettelemaan mahtuu hyvin ja pulkkamäessäkin piisaa pulkat kaikille. Ainut mikä on vähän nihkeää, on S-Marketissa asiointi. Sielä on koko ajan  hirveät määrät ihmisiä ja jonot on aika pitkiä. Plus, että hyllyt tyhjenee aavistuksen verran nopeammin kuin niitä ehditään täyttää. Mutta saatiin kyllä ostettua kaikki mitä tarvittiin!Ihan mahtavaa kun sai keskittyä taas hetken vaan omiin lapsiin. Nämä päivät jotenkin korostuu tässä, kun tekee perhepäivähoitajan töitä. Osaa nauttia niin paljon sitten niistä hetkistä, kun on vain  ne omat murut siinä. 
Meidän illat kului pelaillen lautapelejä (Uno ja Arvaa kuka osoittautui hiteiksi!), saunoen pitkän kaavan mukaan ja paistellen makkaraa takkatulessa.

Niin ja hei, käytiin me Mikon kanssa ihan ex tempore yks ilta syömässä kahdestaan. Ja ennen kuin joku ihmettelee kuka niitä lapsia katsoi, niin meidän mukana oli anoppi miehensä kanssa ja MIkon veli perheineen. Oli kyllä ihana ylläri päästä kahdestaan ulos!

Teki kyllä niin hyvää lomailla viikko. Nyt jaksaa sitten pusertaa nämä viimeiset kolme kuukautta ennen äitiysloman alkua. 

Tsemppiä alkavaan viikkoon teille ihanille<3

-Ulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit ovat aina tervetulleita: