tiistai 31. maaliskuuta 2020

Varhennetulle äitiyslomalle?

Nyt elellään onnellisesti rv 27+1. Sovellus kertoo, että sikiö on nyt noin 34cm pitkä päästä jalkoihin mitattuna. Jos bebe jostain syystä päättäisi putkahtaa maailmaan nyt sillä olisi jo hyvät valmiudet selviytyä. Toivon kuitenkin, että hän vielä malttaa pysytella masun suojissa kasvamassa.<3

Samainen sovellus kertoo myös, että kohtu kasvaa hurjasti rv 28-32 ja vauvan hyörintä ja potkut masussa voi joskus häiritä yöunta. Oi kyllä! Meidän bebe on huomattavasti aktiivisempi yöllä ja sitä myörästystä on kyllä ihan pitkin yötä. Onneksi saan aika hyvin nukuttua,mutta välilä jos kunnolla havahtuu unesta, niin bebellä on hurjat potkuharjoitukset menossa.

vauvanodotus

Vaikka masu kasvaa hurjaa vauhtia, ei olo ole kuitenkaan vielä kauhean kömpelö. Saan ihan hyvin puettua ja touhuiltua entiseen malliin. Tämä energian määrä on ihan järjetön. Nyt suunnittelen olohuoneen seinien maalausta viikonlopulle, koska Minean seinät sai jo viime viikonloppuna uuden värin. Toisaalta taas vapaa päivänä päikkärit on aika ihanat ja nautin siitä, että saan Minean nukkuessa torkahtaa itsekin. Omaa kehoa kuunnellen siis mennään eteenpäin!

Mineaa naurattaa vauvan liikkeet ja hän haluaa aina aamuisin viereen kömpiessä tunnustella josko vauvakin olisi hereillä<3


Ja sitten tuohon otsikon aiheeseen. Eli mulla nyt tämä vallitseva tilanne aikeuttaa sen, että työsopimusta ei enää jatketa huhtikuun jälkeen. Äitiysloma alkaa siis virallisesti 25.5. Siihen jää nyt harmittavasti kuukausi väliä, enkä oikein tiedä miten tässä toimisi. Yksi vaihtoehto olisi siis aloittaa äitiysloma varhennettuna tuolloin 29.4, tai sitten olla työttömänä toukokuu.


 En oo koskaan aloittanut äitiyslomaa varhennettuna,mutta niinhän se menee, että se on sitten sieltä loppu päästä pois.  Sain myös kuvan (korjatkaa jos on tietoa ja oon väärässä), että tämän asian pystyy siis ihan itse päättää, siihen ei tarvita mitään syytä Kelalle ilmoittaa.

 Toisaalta haaveilen kovasti, että palaisin äitiysloman jälkeen takaisin samoihin tuttuihin perhepäivähoitajan hommiin. Niin se ei haittaisi, kun ei tarvitsisi viedä pientä kuitenkaan vieraalle hoitoon.  Sitähän ei sitten yhtään tiedä mikä kaupungin tilanne silloin on, saanko töitä. 


Onneksi tässä on nyt vähän aikaa, että ehtii miettiä mikä olisi paras ratkaisu meille. 

Onko sielä muita joilla on työtilanne muuttunut tässä viime aikojen myötä?

-Ulla-

8 kommenttia:

 1. Hmmm.. en ole varma miten itsekään toimisin! En ole aloittanut äitiyslomaa varhennettuna.

  Minä palaan töihin toukokuussa, enkä ole vielä ihan varma, mitä siellä odottaa. Toivottavasti työt pyörisivät ainakin jotenkuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein nyt päätöksen jäädä varhennetulle äitiyslomalle. Yritän luottaa siihen, että tilanne olisi sitten eri silloin ensi vuoden alussa ja silloin olisi töitä.
   Toivottavasti sunkin työ tilanne on sittn toukokuussa hyvä<3

   Poista
 2. Meillä jäi omakotitalo ostamatta miehen lomautuksen takia. Elokuulle kolmatta lasta odotellaan ja miehen työt jatkuu kesäkuussa aikaisintaan, joten voipi olla että asustellaan tässä liian pienessä ja kalliissa vuokrakolmiossa vielä vauvan synnyttyä. Tosi kurja tilanne.
  Sulla onneksi kuukauden työttömyys ei ole pitkä aika! Nythän te-toimiston kaikki työttömille suunnattu toimintakin on tauolla, eli et joutuisi turhaan sellaisiin osallistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo on niin kurja jso joutuu luopua noin isosta suunnitelmasta. Ei varmasti ole helppoa! Tsemppiä tosi paljon teille ja sulle ihanaa odotusaikaa<3

   Poista
 3. Pystyisitkö ilmoittautumaan työkkäriin pariksi viikkoa... vaan niin tuleeko siinä joku karenssi? �� toisaalta nyt kun päätettiin ettei karenssia tässä tilanteessa tule niin voisivatko huomioida että sun soppari ei jatku nimenomaan koronan takia ja siksi karenssilta välttyisit.. heittelen vain ajatuksia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ajatuksia. Mullehan tuli tässä sekin pelko, että koska oon lähihoitaja koulutukseltani, niin mut voitais hyvinkin napata töihin esim vanhustentalolle tai tk vuodeosastolle ja sen haluan kyllä tässä tilanteessa välttää. Niinpä päädyin hakemaan tuon varhennetun äitiyloman.Nyt kun ajatukseen on jo ehtinyt tottua,niin ihan odotan tämän kuun loppua:)

   Poista
 4. Varhennettuun äitiyslomaan ei tarvitse mitään syytä. Tosi ikävä tuo siun tilanne, mutta onneksi ei ole pidempi aika kyseessä! <3

  Ja täällä työtilanne on ekaa kertaa koskaan vähän jännittävä! Miulla on toimi kaupungilla ja töitä kyllä on, mutta "tasapuolisuuden nimissä" valmistellaan lomautuksia tai pakkolomia näillä näkymin kaikille kaupungin toimialoille. Vähän jännittää, mitä siellä päätetään ja kuinka pitkäksi ajaksi - pelkään, että miut pakotetaan pitämään kesäloma jo toukokuussa, se pakottaisi miut olemaan töissä kesän ja lapset hoidossa ison osan kesästä, ja olisimme syksyllä sitten kaikki varmasti aika väsyneitä. No, jännityksellä odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo sitä mäkin mietin, että ei tässä nyt monesta kuukaudesta puhuta. Niinpä laitoin hakemuksen varhennettuun Kelalle.

   Voi tuo onkin kun tasapuolisuuden nimissä tehdään sitten vaikka mitä. Toivottavasti nyt ei ainakaan mitään monen viikon lomautuksia olisi tulossa ja hei olis kyllä niin kurjaa jos joutuisit pitää jo toukokuussa kesäloman. Siis just tuo, että syksy olisi varmasti erilainen, jos lapset joutuu olla melkein koko kesän hoidossa. Toivotaan,että tilanne selviää teillä pian, tsemppiä!

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: