torstai 19. heinäkuuta 2018

Saako tätä edes ääneen sanoa?!

Vai pidetäänköhän mua sitten ihan höperönä. No eipä sillä väliä. Tänään kirjoittelen pyykkäyksestä (kiitos Elina toiveesta). Mä rakastan pyykkäystä. Siis ihan kaikkia vaiheita siitä. Se ei todellakaan oo mulle pakko pullaa,vaan se on suorastaan rentouttavaa. Ja se on kyllä oikeastaan onni, koska viisi lasta ja kaksi aikuista, niin sitä pyykkiä sitten tulee. Ja siis mä nyt oon tässä(kin) kohtaa ehkä vähän hassu, mutta meillä lapset riisuu joka ilta vaatteet likapyykkikaappiin. Mä inhoan yli kaiken likaisia vaatteita lasten päällä. Senpä takia meillä on reissuunkin aina aika paljon vaatetta, että esim paitoja saa ihan surutta vaihtaa, jos on likainen. 

Meillä oli vielä Halkosaaressa neljän kilon kone, en ymmärrä miten oon sillä selvinnyt. Aika selvää oli, kun tähän nykyiseen kotiin muutettiin, että ostetaan isompi kone. Ja hei, onhan se nyt mahtavaa, kun mahtuu melkein kaks kertaa enemmän pyykkiä kerralla koneeseen. Vaikka en mä kyllä Halkosaaressa isompaa konetta kaivannut, pärjäsin ihan hyvin sillä pienellä.

 Meillä ei oo kuivausrumpua. Ei oo koskaan ollut ja epäilen tuleeko ikinä olemaan. En oo eläissäni sellaista käyttänyt. Kai sekin on niin, että kun kerran käyttäisin, niin haluaisin sen heti meille. Ainut milloin sitä vähän oon kaipaillut, on talvella kun vaihtelen lakanoita sänkyihin. Se on niin ärsyttävää, kun joka oven päällä roikkuu joku lakana. Mutta tämänkin kanssa on oppinut elämään, kun vaihtelee useampana päivänä lakanoita, niin piisaa ne muutamat ovet missä kuivata:)  Muuten meillä on siis pyykit ihan kuivaustelineellä, joka on kodinhoitohuoneessa. Onneksi se huone on niin iso, että yks teline ei vie siitä paljoakaan tilaa.

Meillä pestään pyykkiä oikeastaan joka päivä. Tai ainakin joka toinen. Sitten on lisäksi nämä mun höperyys päivät, jolloin pesen melkein koko talon. Eli kaikki viltit, koristetyynyjen päälliset, verhot, päiväpeitot ym. Näitä päiviä on aika usein...:) Niin ja valkoinen sohva ja kesällä paljaat varpaat, ei ihan se helpoin yhdistelmä, eli myös sohvan päälliset on usein pesussa. 

Kesällä on kyllä ihan super ihanaa pestä pyykkiä. Viet pihalle, ja parin tunnin päästä on jo kuivaa pyykkiä.

Mulle puhdas pyykki on yhtä kuin hyvä tuoksu. Eli meillä ei pestä hajuusteettomilla, eikä millään pesupähkinöillä. Ison hatun nosto teille jotka niin teette! Kaikki mahdolliset pyykinpesuaineet on tullut testattua ja näihin oon nyt sitten påäätynyt. Ja pois en vaihda!! Tuolla Omon pikkujätillä lähtee meillä melkein tahra kuin tahra. Ja jos on joku oikein sitkeän näköinen niin hinkkaan ennen koneeseen laittoa sappisaippuaa. Mä en vaan saa sitä "luota pinkkiin"-tahranpoistoainetta tehoamaan?! Vaikka oon koittanut hinkata sitä tahnana suoraan likaan, koittanut liottaa tai laittanut koneeseen, niin ei toimi ei. Sappisaippuan nimeen vannotaan täälä taloudessa. Pakko tässä kohtaa hehkuttaa, että tuo sappisaippua on super hyvä pihavaatteissa, monet tahrat oon saanut sillä esim vk vaatteista pois!


Mä oon äärettömän laiska lajittelemaan pyykkiä. Meillä on tasan valkopyykki ja muut erikseen. Jossain kohtaa haaveilin myös tumman pyykin lajittelemisesta, mutta no mä ratkaisin asian laittamalla ihan vaaleat pyykit(vaaleanpunainen, vaalean keltainen) sinne valkopyykkiin:) Mä en myöskään lajittele pyykkiä lämpötilojen mukaan. Muuten pestään 40 asteessa, mutta jos mukana on joko A) lakanoita, B) pyyhkeitä tai C) super likaisia pyykkejä nousee asteet 60:n.  Meillä osaa Nuuttikin laittaa vaatteensa oikeisiin koreihin. Ainoastaan jos on valkopohjainen paita jossa on kuvia, niin tulee varmistamaan tuleeko se valkoiseen koriin.  Valkopyykit pesen siis Omon valkopyykille tarkoitetulla pesuaineella ja paras huuhtelu aina on ehdottomasti tämän kanssa tuo pyykkietikka. Niin ihanan raikas tuoksu<3

Kirjopyykkiä meillä tulee ihan hurjan paljon enemmän kuin valkoista.Siis suhteessa neljä-viis koneellista kirjopyykkiä yhtä valkopyykkiäkoneellista kohden. Vaikka ehkä haluaisinkin pestä myös kirjopyykit pyykkietikalla, niin vähän halvemmalla pääsee kuitenkin näillä kaupan huuhteluaineilla. Vaikka toki tuota pyykkietikkaa tarvitsee laittaa ihan vaan pari korkillista. Mulla on oikeastaan aina Comfortin joku huuhteluaine. Niistä vaan tulee niin ihana  tuoksu!


Mä oon se joka meillä  käärii pyykit ja sekään ei oo mitään paha nakki mulle. Niin ihanaa siinä samalla nuuskutella hyvän tuoksuisia vaatteita<3 Meillä Rasmus, Nooa ja Mandi vie itse pyykkinsä kaappiin. Muut mä sitten kuljettelen samalla kun touhuilen muuta.
Meillä on tosi harvoin pyykkikaappi täynnä, mä inhoan niitä ylitse pursuavia koreja! Välillä tulee vielä illalla ysiltä pyöritettyä yks koneellinen, on sitten aamulla kuivat pyykit odottamassa. Tai vastaavasti meillä saattaa ensimmäinen koneellinen pyöriä jo puoli seitsemän aamulla.:)

Silitys on puuha jota tekisin edelleen kaikille vaatteille jos olis aikaa. Kyllä, mä siis silitin kaikki (KAIKKI) vaatteet vielä siihen asti kunnes Nuutti syntyi. Vieläkin saatan esim Minean vaatteet ottaa pöydälle ja silittää ne kaikki. Tai jos lähdetään reissuun niin mitä luultavimmin mä silitän edes kaikkien paidat. Lakanat kulkee kaappiin ehdottomasti mankelin kautta. Paitsi sitten jos saan joskus toteutettua mun haaveen pellava lakanoista, niin oon valmis joustamaan mankeloinnista!

Tämmöistä pyykkihöperyyttä täälä taloudessa:D

Löytyykö muita pyykkihöperöitä vai onko pyykkääminen se kamalin kotityö?! Hei ja olis kiva kuulla onko sulla joku suosikki pesuaine jonka nimeen vannot? Lajitellaanko teillä pyykit kuinka? Ja montako kertaa viikossa kone pyörii?

Ihania pyykkihetkiä teille<3

~~Ulla~~

20 kommenttia:

 1. Heippa.
  Meidän migreeniperheessä suositaan hajustamatonta nestemäistä ja sekaan pieni tippa hajustettua ja pyykkietikkaa huuhteluun :) suosin aina vain enemmän ympäristöystävällisiä pesuaineita ja nyt käytössä lumme. Ihana kun pakkaus sellainen pussi, niin helpompi kierrätyksenkin kannalta. Usein pesen vain 40 kestävät pyykit myös 60 asteessa ja värinkeräysliinasta (kestoversio) on tullut tärkeä kun näkee miten sitä väriä vaan lähtee. Pyykkäys on kivaa, allergioiden vuoksi kuivaus ulkona kesäisin ei käy, mutta ei myöskään ole kuivausrumpua. Pyyhkeille se olisi kyllä hyvä. Välillä jo joutuu "keksimään" pyykkiä kun ei lapset enää niin paljon sotke :)
  Kivoja kesäpäiviä teille :)
  Minna B

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi:)
   Nuo nykyajan pesuaineet on kyllä tosi voimakkaasti hajustettuja. Ihan siis ymmärrän, että jos on vähänkin taipuvainen samaan jonkinlaisen reaktion hajuista, niin noista ihan varmasti saa. Ja siis ne pussit on ihan super käteviä!!
   Mistä oot ostanut tuon kestoversion värinkeräysliinasta? Oon kerran koittanut niitä kertakäyttöisiä ja vähän yllätyinkin tuosta miten paljon väriä vaatteista irtoaa!
   Pyyhkeille mäkin välillä sitä rumpua kaipaan, niistä tulee niin ihanan muhkeita rummussa.
   Mä toisaalta odotan sitä aikaa, ettei ihan joka päivä tarvitte olla pesemässä pyykkiä, mutta ihan heti ei sitä vaihetta taidan meidän talossa olla tulossa:)

   Ihania kesäpäiviä teillekin<3

   Poista
  2. Ihan cittarista ja prismasta olen kestovärinkeräysliinan ostanut, Dr. Beckmann merkillä ainakin on. Kestää muka 30 pesua, mutta kyllä se niin pian värjääntyy, että pian on vaaleille uusi ostettava, vanhaa käytän sitten tummien kanssa. Ja olenpa joskus sillä vanhalla käynyt pyyhkimässä siitepölyjä ikkunalaudoilta ja sitten roskiin ;) kierrätystä oikein
   Minna

   Poista
 2. Hei täällä yks pyykkihöperö ilmoittautuu! :D mä rakastan myös pyykinpesua ja oon se joka meillä hoitaa pyykit. Mä taas oon kova lajittelemaan: valkoiset, mustat, värilliset, pyyhkeet, lakanat, herkät materiaalit, villa- ja silkkivaatteet käsin.. :D tota pyykkietikkaa en oo kokeillut, täytyy kokeilla! Mun lempihuuhteluaine on se comfortin keltainen jossa on puuvillan kuva, sitä ostan aina uudelleen :D haaveilen kuivausrummusta, kun meillä ei oo kodinhoitohuonetta ja kuivausteline on aina tiellä. Pyykinpesu kunniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, että löytyy toinen höperö:)
   Ja hei mahtavaa kun jaksat noin perusteellisesti lajitella!!! Mä jotenkin oon miettinyt, että meillä olis pyykkikaappi koko ajan puoliksi täynnä jos lajittelisin enemmmän, että pitäis päivä tolkulla odotella, että joku läjä tulis niin isoksi, että vois pestä. Voiko tässä asiassa olla kärsimätön, näköjään voi:D Mutta pitäis kyllä koittaa, edes nyt ne tummat ottaa erilleen.
   Hei vitsi mä joskus testasin kans sitä keltaista comforttia ja oli kyllä ihana myös. Mun alltime favorite comfortilta on se valkoinen, niin ihanan raikas ja pehmoinen tuoksu<3 Pyykkietikalle lämmin suositus!

   Poista
  2. Minä olin pikkupoikana äidin kanssa mielelläni pesemässä pyykkiä pulsaatorikoneella.Vanhempana tykkäsin myös olla kummitädillä pesmässä pyykkit pulsaatorikoneella.Nykypäivänäkin rakastan pyykinpesua vanhalla nostalgisella pulsastorikoneella.Käyhän pyykin pesu näinkin nykypäivänäkin ja tosi puhdasta pyykkiä tulee.Pesen kerralla ison kasan pyykkiä.En ole kovin tarkka lajittelemaan pyykkiä.Käytän huutelussa nykyisin pyykkietikka.Kuivaan ulkona joskus myös talvella.Minusta pyykinpesu näinkin on mukavaa varsinkin kesällä.

   Poista
 3. Mie tykkään pyykkäämisessä muusta paitsi vaatteiden viemisestä takaisin kaappiin. :D Odotan kovasti, että tytöt osaisi hoitaa homman itsenäisesti, Ellu jo tietty harjoittelee, mutta kyllä siinä mukana saa olla jos haluaa, että kaapissa on edes jonkinlainen järjestys ja vaatteet sitten myös löytyvät aamulla päälle.

  Meillä on korit vaalealle ja tummalle neljänkympin pyykille, kori hienopyykille (jota tulee aika paljon kuitenkin, miehen työpaitoja, miun neuleita ja Ellun mekkoja/hameita, Veenun omille harvemmin hienopesu riittää..) ja yksi kestovaipoille / kuudenkympin pyykille. Pyykin sekaan heitän yleensä värinkerääjäliinan.

  Pesupulverina meillä on hajusteeton Serto tai Lumme. Nyt olen ostanut myös miedosti hajustettua huuhteluainetta, laitan sitä lakana/pyyhepyykkiin ja joskus jos enemmistö koneesta on miun tai miehen vaatteita, lasten omat pesen mieluummin ilman, mutta jos koneessa on heiltä pari vaatetta, niin ei se haittaa. Sappisaippuaa käytän aktiivisesti, Vanishiakin joskus jos on joku ultratahra.

  Meillä on kuivausrumpu, en suostuisi elämään ilman, vaikka en käytäkään sitä aina kun pyykkään. Kuivaan sillä lakanat ja pyyhkeet, ja superpyykkipäivänä sitten kaiken mahdollisen että ei tarvitse ripustella kaikkea. Jos pyykkiä on vähemmän, niin ne sitten ripustelen.

  Mie harvemmin silitän mitään. Ripustelen rypistyvät vaatteet heti pesun jälkeen henkariin kuivumaan ja oion hihat jne, yleensä se riittää oikein hyvin.

  Miekin vaihdatan lasten vaatteet heti niiden likaannuttua. Kesällä vaatteet lähtevät päivän päätteeksi pyykkiin, talvella ja muuten laitetaan toisenakin päivänä päälle jos ei ole tahroja jne eikä ole riekuttu missään Hoplopissa tms. Koska en sitten haluaisi tuhlata vettä ja sähköä ihan turhanpäiten, ja yritän opettaa Elluakin järkeilemään, että voisiko hametta käyttää vielä huomenna vaikka paita menee pesuun jne.

  Enpäs tiennytkään, että tykkään pyykkäämisestä näin paljon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kyllä helpottaa kummasti, kun saa vaan huikata muksuille, että on pyykkipinot kaappiin vietävänä:)
   Ai vitsi säkin oot tehokas lajittelija, ja mun on varmaan pakko ottaa kans nuo värinkerääjät uudestaan käyttöön.
   Sappisaippua on kyllä niin huippu, oon sitä monelle suositellut.
   Mun kavereista moni myös hehkutta rummun puolesta, meillä olis sille valmis tilakin, mutta kun oon pärjännyt tähänkin asti ilman, niin toivon että pärjään jatkossakin:) Mutta ne pyyhkeet on kyllä mahtavan muhkeita ja pehmoisia rummun jäljiltä.

   Kiva, että löytyy muitakin joille pyykkääminen ei oo ihan se kamalin kotityö:)

   Poista
 4. Kuulostaa niin tutulta. Iso osa tekstistä olikin ihan kuin minun suustani tullutta. :D
  Meilläkin riisutaan illalla vaatteet pyykkikoppaan, laitan valkoisten sekaan keltaiset ja vaaleanpunaiset, pyykinpesuaineena välillä hajusteetontakin yleensä kuitenkin jotain hajustettua, sappisaippua on ihan parasta, pyykkiä pestään joka päivä, pesen vaatteet yleensä 50-60 asteessa ja meilläkään ei ole kuivausrumpua. Inhoan myös lakananvaihtopäivänä kun lakanoita roikkuu ovien päällä. :D Kuivausrumpu on haaveissa, kunhan löytyisi hyvällä tarjouksella.
  Ja pyykinpesu, lajittelu ja viikkaus on oikeasti aika rentouttavaa puuhaa, tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me ollaan todellakin samalla linjalla tässä asiassa😊 kyllä se isossa perheessä on aika suuri plussa,että vaatehuolto ei oo ihan pakko pullaa!! Mulla on ollut aina vauva pyykinpesussa hajusteeton pesuaine,mut oon kyllä niihinkin laittanut pienen määrän huuhteluainetta.

   Poista
  2. Hih, Saagan vaatteet pesen hajusteettomalla ja pienellä tilkalla huuhteluainetta. :D

   Poista
 5. Hei kiva aihe :)
  Meillä käytössä peauaineena joko rainbow tai pirkan hajusteeton pesujauhe,mieluummin Pirkan kun siinä joutsenmerkki. Yleensä otan color-aineen ja pesen sillä sekä värilliset että vaaleat. Huuhteluainetta en käytä. Pesen tummat erikseen, punaset ja vihreät + värikkäät samassa ja valkoiset + vaaleat värit (keltainen ja vaaleanpunainen ja -sininen) samassa.

  Kuivausrumpu on, siinä kuivaan joskus lakanat ja joskus pyyhkeitä ,yleensä pahimmilla sadesäillä. Muuten kuivatan pyykkiä ulkona ympäri vuoden, pakkasella on ihana heittää pyykkiteline ulos. Mitä kovempi pakkanen, sen parempi :) ja ihan vaikkei oo pakkastakaan, terassilla katoksen alla saa pyykkiin kivan tuoksun vaikkei kokonaan kuivukaan.

  Pesen pyykit aina 60* ja sappisaippuan nimeen vannon <3 rasvatahrojen päälle tippa tiskiainetta niin jo lähtee :)

  En silitä kuin vaan pakolliset, mies silittää itse kauluspaitansa ja ennen juhliin lähtöä koko perheen vaatteet :D silitys on vaan inhokkityö... Muuten pyykkäämistä rakastan :)

  Tämä olikin paljon keskustelua herättänyt aihe ja kiva lukea miten muilla pyykätään ;)

  T. Sanniska

  Ps. Jos haluat postausaiheita lisää,niin kiinnostaisi tietää että minkälaisia sisustusmakuja sinulla on aiemmin ollut? Teidän koti on nyt niin mahottoman ihana <3

  Ja postaisitko joskus teijän kisuliinista? Mitä lemmikkejä teillä on ollut? Mistä lemmikeistä ehkä haaveilette?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanniska,mukava jos tykkäsit tästä aiheesta:)
   Säkin oot tosi ahkera lajittelija!! Ja vitsi mulla ei oo tullu ikinä edes mieleen heittää pyykkitelinettä pihalle talvella. Pitääpäs koittaa.
   Mä tiedän niin monta sun kanssa silittämistä inhoavaa ihmistä:)kaveripiiri kattoi mua ihan kieroon,kun saivat tietää että oon silittänyt kaikki meidän vaatteet jossain välissä😂
   Tämä aihe on kyllä poikinut tosi kivasti keskustelua,varmaan kun se on joka talossa aika yleinen Puuha! Kiva kun tulee kommentteja♡
   Ja hei isot kiitokset kivointa postaus aiheista,mä toteuttelen niitä tässä elokuun aikana!
   Ja kiitos,mä oon kyllä myös tällä hetkellä niin tyytyväinen meidän kotiin♡

   Ihania päiviä teille♡♡

   Poista
 6. Kiitos tästä kirjoituksesta! Kiinnostavaa lukea toisten pyykinpesutavoista, saa ehkä jotain vinkkejäkin.:)
  Huomasin nyt, että taidan olla aika tarkka pyykin lajittelussa! Meillä on 60 asteeseen erikseen vaaleat, tummat ja punaiset, 40 asteeseen erikseen vaaleat, mustat/harmaat/ruskeat, keltaiset/vihreät/siniset ja punaiset/violetit. Osa vaatteista menee 40 tai 60 asteeseen sen mukaan, miten koneessa on tilaa. Tarvittaessa käytän värinkerääjäliinoja, yleensä puoliksi leikattu kertakäyttöinen riittää hyvin. Voisi kyllä kokeilla kestoliinaakin.
  Minäkin tykkään pyykkäyksestä:) Ainoastaan se välillä harmittaa, että pyykkikaapissa lojuu pitkään joku vaate odottamassa, että pyykkiin tulee muuta saman väristä.
  Pyykkiä pesen tilanteen mukaan, välillä joka päivä koneellisen ja välillä harvemmin useamman koneellisen samana päivänä.
  Allergian takia meillä ei kuivateta pyykkiä ulkona. Kuivausrumpu hankittiin vuosi sitten ja kuivaan sillä lakanat, pyyhkeet ja osan vaatteista. Muhkeille toppavaatteille ja velourvaatteille rumpu on myös kätevä.
  Käytössä on Erisanin tuoksuttomat pyykinpesuaineet (valko, kirjo ja neste). Tahranpoistoon sappisaippua, joka tehoaa muuten myös rasvatahroihin tosi hyvin.
  Minä taas miellän tuoksuttoman pyykin puhtaaksi. Jotenkin myös rummuttamattomat koppuraiset pyyhkeet tuntuu puhtaammilta kuin rummutetut pehmeät;) Nämä taitaa olla tottumiskysymyksiä.
  Silitän lähinnä juhlavaatteita. Silittäminen kyllä tekee vaatteista paljon huolitellumman näköisiä ja jos aikaa olisi enemmän, huoltaisin enemmänkin vaatteita silittämällä. Silitys on mulla siis se vaihe, jossa oikaisen.
  Meilläkin lapset harjoittelee pyykkihuoltoon osallistumista; esim vaatteiden viemistä pyykkikaappiin, puhtaiden sukkien lajittelua ja puhtaiden vaatteiden viemistä kaappiin. T.Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Elina ja kiva jos tykkäsit aiheesta 😊
   Juu,oot kyllä tosi ahkera lajittelija!just tuo mulla vähentää intoa laajempaan lajitteluun,että sitten sielä jossain korin pohjalla lojuis joku ihana vaate kauan,kun ei tuu samaa väriä koneellista!
   Nuo on kyllä varmasti ihan tottumis kysymyksiä,kuka minkäkinlaisen pyykin mieltää puhtaaksi,onneksi meillä kaikilla on vapaus pestä pyykit just niin kuin halutaa!! Silitetyt vaatteet on kyllä niin...no siistejä:)
   Kivoja pyykinpesu hetkiä sulle♡

   Poista
 7. Mä lajittelen pyykin seuraavasti: 40 valkoiset, 40 vaaleat värilliset, 40 mustat/tummat joista väri ei irtoa, 40 tummat joista irtoaa väri, 60/90 valkoiset lakanat /pyyhkeet sekä 60/90 värilliset lakanat/pyyhkeet. Käytin ennen mitä sattuu mutta nykyisin pesuaineena on hajustamaton, zeoliititon ja fosfaatiton pesuaine, mieluiten suomalainen värilliselle sekä valkopyykille erikseen. Lisäksi korkillinen tuoksuetikkaa huuteluaineeksi joskus, riippuu vähän. Vissiin yliherkistyin eräälle yleiselle hajusteelle kun käytin jokapaikassa hajusteita, mietoja mutta kuitenkin (rasvat, shampoot, hoitoaineet, pesuaineet jne). Huuhteluainetta en ole koskaan oppinut varsinaisesti käyttämään, etikka on poikkeus. Lakanat kuivataan joko rummussa tai ovien päällä täälläkin... Haaveilen että olisi noiden taiteltavien telineiden sijaan kiinteät narut katossa / ulkona. Ei noihin telineisiin mahdu kuin helposti kaksi koneellista, kolmas alkaa olemaan jo liikaa - riippuen toki koneellisista. Käsin en pese käytännössä kuin silkki- ja satiinihuivit, vaikka liivit kaiketi pitäisi pestä kans... Tykkään lajitella pyykin ja tykkään siitä kun pyykkikoppa on tyhjä ja sitten lopulta kun on taitellut ne telinekset pois sisustamasta asuntoamme...edes hetkeksi ennenkö on taas aika ottaa ne uudestaan esiin. Mukavaa kesänjatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot super tehokas lajittelija! Mulla tuo lajittelu tyssää aina siihen,että en jaksa odottaa niin kauaa että koneellinen tulis täyteen! Mutta varmasti värit pysyy parempina noin.
   Nykyään on saa kyllä täyden laidallisen hajusteita ihan joka päivä,että ymmärrän kyllä että niitä haluaa vähentää. Ja pyykinpesussa se vähentäminen on onneksi nykyään jo ihan helppoa,kun vaihtoehtoja löytyy.
   Se on kyllä ihanaa kun saa pyykkikopan tyhjäksi ja pyykkitelineenkin hetkeksi pois silmistä😊

   Ihanaa loppu kesää sulle♡

   Poista
  2. Ehkä mun salaisuus värien & lajittelun kanssa on se että valitsen kaapista jaksottain tiettyä väriä päälle, näin tulee esim se harvinaisin valkoisten 40c kone täyteen joskus.. Kiitos samoin, mukavaa kesänjatkoa teillekin!

   Poista
 8. No mun vastaus nyt ei varmaan oo yllätys :D Just toinen koneellinen menossa ja pihalla kuivamassa <3 Nuuhkin taas jo ripustaessa niitä kun mulla on se Kaunis kartanon kesäsade-etikka nyt, vitsit miten ihana tuoksu!! Mä oon joutunu muuttamaan mielipiteeni kuivausrummusta kun töissä pyyhkeet kuivataan sillä, aivan uskomattoman pehmeitä tulee?! Jonain päivänä kun on oma tupa niin luulenpa että se on hankittava :D -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ollu yllätys!tuo kesäsade on kyllä niin ihana tuoksu. Heti cottonin jälkeen paras😊 rumpu olis kyllä kiva just pyyhkeille!!ne tulee ihanan muhkeiksi♡♡

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: