maanantai 2. heinäkuuta 2018

Ilo irti ilmaisesta huvista!

Maanantaita!

Meiltä ajaa about tunnin Keskisen kyläkauppaan  Tuuriin ja sielä on kesällä ilmainen miljoona tivoli. Oikeasti ihan mahtavaa, varsinkin kun kaikki lapset on sen alle 13-vuotta, joten se on ihan aikuisten oikeasti ilmainen. Paitsi jos aikuisen pitäis mennä lapsen kanssa johonkin laitteeseen, niin hän sitten tarvitsee kyllä maksullisen rannekkeen. Meillä menee niin kivasti, että Rasmus ja Nooa kiertelee jo kahdestaan tai menevät Mandin kaveriksi sellaisiin laitteisiin mihin Mandi haluaa ja Minea menee sitten Nuutin kanssa.

Lauantaina käytiin hirmu kylmästä tuulesta huolimatta tuola tivolissa. Vaatetta sai kyllä repiä päälle ihan uskomattamon paljon. Kotona heitin vielä softshell takkia kyytiin ja kun Tuuriin päästiin, niin nekin sai laittaa päälle. Toki sitten jos aurinko pääsi paistamaan, niin sillä varustuksella meinas paahtua:) Ei ihan helppo kombo!!

"onko mun ihan pakko olla täälä?!"

Alku meinas olla vähän nihkeä meidän kahdella pienimmällä, Nuutti nimittäin päätti, että häntä ei oikein kiinnosta koko tivoli. Saatiin hänet Minean kanssa pariin laitteeseen, mutta ne päättyi Minean uskomattoman lohduttomaan itkuun. Neiti oli kyllä innoissaan menossa laitteisiin, mutta sitten kun ne lähtivät liikkeelle ja erehdyttiin vilkuttamaan neidille niin itkuksi meni. Siinä vaiheessa Nuutti tuumas, että hän haluais kyllä mieluummin sinne muumipuistoon<3 Ja sinne me sitten suunnattiin!

Tuo puisto on kyllä ihan huippu ihana, taisin olla viime kesänä samaa mieltä! Lapset viihtyy tosi hyvin ja vaikka Rasmus tuumas, ettei sielä oikein oo enää hänelle mitään, niin eipä tuo poitsu sielä paikoillaankaan istuskellut:)

Tämä kuva kertoo niin paljon<3

Onneksi voi vielä pikkusiskon kanssa laskea mäkeä;)
Mandi nyt säntäili joka paikkaan ja kävi välillä lepuuttamassa jalkoja riippumatolla.


Eniten puisto oli varmastikin silti Nuutin ja Minean makuun. Nuutti ei välillä oikein osannut edes päättää minne olisi mennyt, niin paljon vaihtoehtoja oli! Aina kun hän johonkin meni, niin silmät hakeutuivat jo etsimään seuraavaa paikkaa minne mennä.  Tuo puisto on muuten mahtava senkin takia, että se on just sopivan kokoinen, niin että näet joka paikasta joka paikkaan. Ei tarvitse olla ihan lapsen vieressä koko aikaa, kun hänen perään pystyy katsoa kauempaakin. Välillä on niin harmi, kun on iso leikkipuisto jonka toisessa päässä viihtyisi toinen lapsi ja toinen haluaa toiseen, niin et voi päästää, kun et näe. Vai siis oonko mä vaan ihan liian nipo tässä asiassa?! Mä kyllä haluan, että omat lapset (puhun siis näistä pienistä) on suurin piirtein koko ajan mun "silmien alla". Mikko kävi ostamassa vähän herneitä ja mansikoita välipalaksi. Aivan käsittämätöntä miten nopeasti ne hävisivät näille meidän tyypeille. Hyvä kun itse sai yhden molemmista pusseista! Tässä siis iso syy, miks mä kuvaan aika vähän mitään ruokajuttuja. Jos oot kameran takana, voit jäädä ilman:D


Isommat lähti takaisin tivolin puolelle, mutta me jäätiin Nuutin ja Minean kanssa muumipuistoon. Jos ei toisia nyt vaan huvita tivoli laitteet, niin miksipä sinne pakottaa.
Tässä kohtaa pieni mutina yhdelle arviolta ala-asteen loppu puolella olevalle neidille, joka päätti valloittaa hämähäkki keinun kännykkää käyttääkseen. Ja joka ei edes päälle katsonut, kun kolmatta kertaa sanoin Nuutille kovalla äänellä, että "pian on varmaan sun vuoro" EI. Hän vain makasi keinussa, kunnes mulla meni hermo ja sanoin, että "voisitko mennä vaikka tuonne penkille, kun tässä olis jonoa?". Johon sain vastauksen, että "jonota kuule ihan rauhas". 1,2,3,4,5... Ei auttanut kymmeneen laskeminen, ei. No onneksi Nuutille kelpasi tavallinen keinu:)


Kun saatiin pienet vauhtiin puiston puolella ja mentiin muiden luo tivoliin, niin johan irtosi hymyjä laitteistakin. En tiedä olivatko molemmat vaan vähän takussa lyhyeksi jääneistä auto päikkäreistä, vai mikä oli. 
No joka tapauksessa oli ihan hyvä käydä ensin näissä ilmaisissa laitteissa, niin tietää muksut sitten mitä esim Powerparkissa on luvassa. Harmittais kyllä maksaa yli 20€ rannekkeista ja sitten todeta, että lapset ei halua mennä laitteisiin.


Keskiseltä tuli tällä kertaa ostettua jotain ihanaa Minean ja Nuutin huoneeseen. Instan puolella niitä jo kuvasinkin, mutta tännekin tulossa juttua löydöistä!

Mites te muut, ootteko jo ehtineet käydä huvipuistoissa? Kierteleekö tivolit vielä pitkin Suomea, ootteko tietoisia? Mä en tiedä kuin tuon Sariolan ja sehän on nyt sitten Tuurissa kiinni koko kesän.

Meiltä kyllä lämmin suositus Keksisen kesäreissulle! (eikä oo maksettu mainos:) )

Aurinkoista maanantain jatkoa<3

~~Ulla~~

8 kommenttia:

 1. Moikka! Tulikohan viestini perille sähköpostin kautta? Niitä oli yhteensä kolme kun kone temppuili :D


  Ihania retkiä teillä ollut<3 nuo yhdessä tekemiset on niiiin huippuhetkiä <3

  Meillä suunnitelmissa Linnanmäki reissu tänä kesänä, meiltä n. Tunnin matka.

  Kivaa maanantaita :)

  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!tuli juu viesti perille,mä vastailen huomenna!
   Mä saan kyllä itselleni niin hyvän fiiliksen noista perheen yhteisistä touhuiluista,parasta!!

   Vitsi Linnanmäki on varmaan myös huikea paikka lasten kanssa,oon ymmärtänyt , että sielä on joitain ilmaisiakin laitteita?

   Ihanaa maanantai iltaa teillekin♡♡

   Poista
 2. Juu Lintsillä ilmaislaitteita perheen pienimmille. En muista pituusrajoja tms. Nettisivuilla varmaan selviää :) on kyllä kiva paikka, niin mmonenlaista laitetta. Viime kesänä oltiin Särkänniemessä ja siellä oli aika paljon hurjia laitteita. Meidän perhe koki että Lintsillä enempi meille sopivaa laitetta :)

  Ei kiirettä vastailulla, siksi vaan kyselin kun kone temppuili kun kirjottelin :)

  T. Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tutkia netistä nuo lintsin ilmaislaitteet! Mäkin katoin samaa, että särkkiksesäs oli tosi paljon isommille laitteita, Powerparkissa tykkään just siitä, kun sielä on ihan hurjasti pienille laitteita!

   ja mä oon siis ihan unohtanut vastata, soriiii!!

   Poista
 3. Niin ihania kuvia!! Varsinkin toi liukumäkikuva missä on jätkät ja Minea, hahhaa :D <3 -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru<3
   Mietin tuon samaisen kuvan teettämistä kehyksiin, jotenkin siinä on niin aitoa iloa:)

   Poista
 4. Kiva reissu teillä ollut! :)
  Kerran olen Tuurissa käynyt ja nyt on viime vuosina ollut mietinnässä sinne meno,
  kun nyt on lapsikin niin olisi vähän erilaista. Tuo miljoonativoli varsinkin varmasti kiva!

  Tivoleista tiedän tivoli Sariolan ja Tivoli Seiterän, jotka kiertävät. En kyllä tiedä muuta kuin, että syksyllä kummatkin ovat aina Tammisaaren markkinoilla ja sitten jotain laitteita on myös Salon markkinoilla.

  Nyt kun me vietetään kesää paljon Pietarsaaressa niin Powerpark olisi vähän alustavissa suunnitelmissa. Tulisi vähän muuallakin käytyä kuin vain aina Linnanmäellä, kun siellä päin yleensä enemmän liikumme.

  Kivaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä super kiva reissu!
   Keskinen on kyllä muuttunut ihan hurjasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Varsinkin sisustus puoli on omasta mielestä sielä nykyään ihan huikea!! Ja suuri plussa on sisällä oleva lasten leikkipaikka (ilmainen). Meillä lapset viihtyy hyvin, kun välillä käydään vähän leikkimässä.

   Powerparkkia saa kyllä meidän perheeltä lämpöiset suosittelut. Varsinkin pienille lapsille on tosi paljon laitteita. Vaikka me aina nauretaankin, että ihan pienten lemppari on se ilmainen iso kiipeilyteline sielä:D Vähän sitten aina vinkkaillaan lapsille, että mitä jos mentäis niihin laitteisiin, kun on se rannekekin ostettu!

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: