sunnuntai 5. elokuuta 2018

Miten meidän kesälomareissu sujui?

Moi!

Täälä on vietetty ihanaa kesälomaa, niin että blogikin hiljeni hetkeksi. Nyt taas takaisin ruudun ääressä, vaikka loma jatkuu vielä tämän viikon.

Tässä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Vietettiin niin mahtava viikko Porvoossa. Mulla ei oo kyllä mitään pahaa sanottavaa tuosta meidän päätöksestä vuokrata Airbnb:n kautta talo. Päästiin siis asustelemaan ihanaan vanhaan kolmikerroksiseen omakotitaloon paljon halvemmalla kuin hotelliin. Pihapiirissä oli kanoja ja kukko, jotka nyt yllättäen oli hitti  lasten keskuudessa. Mä rakastin koko taloa, joka oli niin kauniisti sisustettu<3


Meidän päivät meni yleensä niin, että keiteltiin aamupäivän ruoka talolla ja kun se oli syöty lähdettiin liikenteeseen.  Ensimmäisenä päivänä käytiin Sealifessa ja se oli kyllä just niin ihana mitä muistinkin. Lapset tykkäs tutkia kaloja ja etsiä niitä akvaarioista. Porukkaa oli suhteellisen paljon, mutta kovasti sinne sekaan mahtui:)

Toisena päivänä suunnattiinkin sitten korkeasaareen. Isot miinukset Helsingin ihan mahdottomasta auton parkkiin jätöstä!! Oltiin päätetty mennä veneellä Korkeasaareen ja sataman lähellä oli vain ja ainoastaan 4h parkkipaikkoja. No se ei nyt ihan piisannut meille. No paikka autolle löytyi lopulta ja päästiin veneeseen. Se oli kyllä jo itsessään elämys lapsille. Päivä oli ihan hurjan kuuma ja pelättiin, että eläimiä ei näy ollenkaan. No onneksi kuitenkin Leijonat oli heti liikkeellä kun aloitettiin kierros. Muut kissa eläimet makoili, mutta nähtiin kyllä niitäkin. Nuutin ehdoton lemppari eläin oli apinat. Hän olisi voinut katsella niitä vaikka kuinka kauan! 

Riikinkukot oli mun mielestä ehkä jopa pelottavia, varsinkin jos yritti antaa lapsille suolakeksiä välipalaksi niin ne melkien hyökkäilivät päälle. Mandi juoksikin välillä niitä pakoon keksi kädessään. Yhdellä taisi olla myös poikanen ja emä piti aika hurjaa ääntä.  Kierreltiin siis noita otuksia vähän kauempaa:)  Tällä kertaa kierrettiin kierros tarkasti kartan osoittamalla tavalla ja nähtiin kaikki eläimet hyvin. Viime kerralla mentiin vähän sinne sun tänne ja tuntui, että meiltä jäi paljon eläimiä näkemättä!


Korkeasaari päivän jälkeen tultiin talolle hikisinä ja väsyneinä. Lapset suuntas kellariin paljon odotettuun kylpyyn. Ei kauaa mennyt illalla, kun talo oli hiljainen ja kuului vain unista tuhinaa<3

Hyvin nukutun yön jälkeen ja masut täynnä suunnattiin sitten seuraavana kuumana päivänä Puuhamaahan. Jälkikäteen mietittiin, että olis pitänyt pitää tässä välissä sellainen lepopäivä. Mutta menipä se ihan kivasti näinkin. Puuhamaassa oli varmaan sen +30 astetta lämmintä ja ihmisiä ihan hurjat määrät. Onneksi paikka on sen kokoinen, ettei mihinkään oikeastaan tarvinnut siltikään jonotella. Paitsi vesiliukumäkeihin:) Kierreltiin hetki liukumäkiä, pomppupatjoja ja kiipeilypaikkoja ja todettiin, että nyt on kyllä ainoa oikea paikka mennä uimaan.  Siispä uikkareita vaihtamaan ja viileään veteen. Oli kyllä niin ihanaa istua viileässä vedessä ja katsella lasten riemua! Rasmus ja Nooa laski sen sata kertaa erilaisista liukumäistä ja Mandikin tohit mennä niihin vähän pienempiin. Nuutti ja Minea sitten vain touhus pienten altaassa omiaan.  

Uinnin jälkeen mentiin grillaamaan eväitä, jotka maistui kyllä kaikille. Niiden jälkeen jaksoikin taas kovasti kierrellä pitkin Puuhamaata. Meillä viihyti tuolla kyllä ihan koko perhe. Vähän mietittiin, että Onko sielä Rasmukselle ja Nooalle enää mitään, mutta päät märkänä nuo kaksi sielä kiipeili ja pomppi, että turha huoli!


Torstai oli sitten meille se rennonpi päivä. Oltiin ihan vaan Porvoossa. Käytiin kurkkimassa vanhan Porvoon ihania puutaloja ja mukulakivikatuja ja todetitin, että se on ehkä sittenkin enemmän aikuisten paikka. No koska oli loma, käytiin kuitenkin herkuttelemassa rennosti kakkupalat ennen ruokaa ihanassa pikku kahvilassa:) Tuonne me kyllä vielä palataan ihan vaan kahdestaan Mikon kanssa! Nukuttiin talolla piiiitkät päikkärit. Ne kun oli jääneet parina päivänä vain alle tuntiin Nuutilla ja Minealla. Torstaina nukuttiinkin sitten heti reilut kolme tuntia. Iltapäivällä mentiin maauimalaan uiskentelemaan. Mandi oppi sielä uimaan ja hän tuumasikin, että se oli parasta kesälomareissussa<3


Perjantaina ajeltiin Tampereen ja Ikean kautta kotiin. Nyt on taas kynttilä varastot täynnä, tervetuloa syksy!!

Instan puolta seuraavat saikin seurata harvinaista tapahtumaa. Me käytiin nimittäin viime viikonloppuna Mikon kanssa ihan kahdestaan Tampereella. Tai no matkaseurana oli käly miehensä kanssa, mutta ilman lapsia joka tapauksessa. Teki ihan mielettömän hyvää. Ei sitä osaa kaivata aikaa vain aikuisten kanssa, mutta kun sen kokee, sitä osaa kyllä arvostaa. Kierreltiin kälyn kanssa kauppoja samalla kun miehet valloitti terasseja. Itapäivällä käytiin syömässä hyvin ja illalla miehet meni nauttimaan heidän joululahjasta:Popedan konsertista. Me suunnattiin Marin kanssa huikean hienoon Periscope ravintolaan nauttimaan jälkkäriä. Ratinan kauppakeskuksesta oli mahtavat näkymät Popden konserttiin, joten päästiin osaksi senkin tunnelmaa.

Vaikka pari päivää ilman lapsia oli ihanan rentouttavaa, niin se tunne kun saat halata taas sun murusia, korvaamaton<3

Tässä nyt tälläinen tiiviisene pakettiin pakattu postaus meidän reissusta. Paljon jäi mahtavia muistoja ja kamerassa oli päälle 400 kuvaa joita saadaan sitten talvella selailla:)

Mitä teille kuuluu?! Joko arki on alkanut?!

~~Ulla~~

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä teidän kesälomareissu!! <3 Tuli sellanen olo että mihis sitä itte sitten lähtis :D -V

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloinen reissu teillä ollut <3 tuo perheen kesken vietetty aika on vaan niin parasta <3 Ja tuo talon vuokraaminen kuulostaa hyvältä idealta ! :)

    Meidän kesään on kuulunut kotoilua, lukemista, päikkäreitä, paljon uimista, kavereiden tapaamista,yökyläilyjä, kirjastoreissuja, potkupyöräilyä, polkupyöräilyä, mökkeilyä, yhdessä oloa ....
    Kaikkea ihanaa jolla kyllä jaksaa tulevan talven yli. Tulevana viikonloppuna vielä risteily ja ensi viikolla arki alkaakin sitten koulujen alkaessa.

    Tsemppiä alkavaan syksyyn teille ja meille :)

    T. Sanniska

    VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: