torstai 16. elokuuta 2018

Mihin ne kaikki pipot laitetaan?!

Kun lapsia on viisi ja äiti nyt sattuu olemaan totaalisesti hurahtanut lastenvaatteisiin, ompeluun ja kirppistelyyn niin lopputulos voi olla miljoona pipoa ja rusetti pantaa per lapsi. Näin meillä. Välillä niin naurattaa itseäkin tämä pipo meri,mutta kun joka haalariin ja takkiin nyt on vaan niin kiva olla mätsäävät asusteet.  Sitten on vaan ongelma mihin ne kaikki laitetaan, ettei joka nurkka eteisessä pursua pipoja. 

Meillä meni eteinen vähän uusiksi, kun muutama hetki sitten päätin, että vaikka kuinka rakastin tuota puusohvaa keittiössä, se ei vaan toiminut meillä sielä. Vanha penkki sai tulla takaisin sisälle ja en oo päiväkään katunut. Nyt mahdutaan kaikki paremmin pöydän ääreen ja se on mulle ihan hurjan tärkeä juttu<3


Mutta takaisin eteiseen. Puusohvalle piti löytää uusi paikka ja kun hetken tuumailin niin se sai siirtyä eteiseen. Tuossa oli aiemmin meidän lasten lokerikko, joka nyt sitten nostettiin pystyyn ja siirrettiin toiselle seinälle. Korit ostin Tokmannilta ja ne on ihanan tilavat. Uskon (ja toivon) , että noihin mahtuu hyvin myös talviasusteet. 


Tämän hyllykön tieltä sai puulaatikko siirtyä meidän makuuhuoneeseen. Vähän pelkäsin, ettei tuo lokerikko tuohon sovi, mutta hei kannatti testata! Nuo valokuvat on lähdössä tuosta vielä pois, kun vaan keksin mitä laitan tilalle, idiksiä? Joku taulu vai ei mitään?! 

Noista peilikaapeista mä oon super onnellinen, ne imee sisäänsä uskomattomat määrät vaatteita. Kun muutettiin tänne ostettiin tuo metallilaatikosto kaappiin. Sielä on nyt sitten mun ja Mikon huivit, hanskat ja pipot (eli siis ts täynnä mun huiveja) sekä lasten vk housuja. Ylähyllyille oon vielä haaveillut jotain kivoja ja järkeviä säilytyslaatikoita, joihin sais laittaa aina sen kauden asusteet, jotka ei ole käytössä.  Koska nyt tuossa on vaan ihan hirveästi tilaa jota ei käytetä. Ei hyvä.


Meillä osaa lapset tosi hyvin laittaa omat takit naulakkoon ja pipot ja hanskat omaan koriin. Kengät on sitten se ongelma kohta meillä. Niitä on yleensä pitkin oven edustaa ja koska siitä oven edetä on myös kulku yläkertaan, niin ne kengät voivat olla jopa vaarallisia jos joku niihin kompastuu.  Miten vaikeaa se voikaan olla, laittaa kengät kenkätelineeseen?!?! Ihan mahdotonta jos meidän lapsilta kysyy. Luulin, että helpotin tilannetta, kun laitoin kenkätelineen viereen laatikon mihin kegät voi vaan heittää(siis kuivilla säillä), mutta olin ihan väärässä. Ne on ilmeisesti ihan yhtä hankala laitata sinne, kuin telineeseen. Toki jos pihalla jo muistuttelee, niin kyllä ne kengät sitten löytää tiensä oikeaan osoitteeseen,mutta olishan se kiva jos ei aina tarvittisi muistutella:)


Vielä on naulakoissa tilaa, mutta pikku hiljaa ne tästä täyttyy, kun säät viilenee. Talvella ne sitten onkin sellaisia iloisen pursuilevia:D 

Vähän mulla meinaa olla ikävä  meidän vanhan talon kura eteistä. On tosi kurjaa, että just tuo kohta mistä tullaan meille sisälle, on sama kohta mistä lapset kulkee yläkertaan. Talvella sukat on tosi nopeasti märät, kun kengistä lumet sulaa just portaiden eteen. Mutta kaikkea ei voi  saada, joten tällä mennään!

Mites teidän eteiset, vallitseeko järjestys vai pieni muotoinen kaaos?! Ja osaako teidän lapset laittaa vaatteet ja kengät paikoilleen?!

Ihanaa torstai päivän jatkoa!

~~Ulla~~

5 kommenttia:

 1. Sohva on tosi kaunis eteisessä!

  Meinasin ehdottaa taulujen tilalle peiliä, mutta vieressä olikin kokonainen peilikaappi :D Ehkä ei sitten sellaiselle ole tarvetta. Tai jos se on joku tosi hieno, taulumainen peili... Valokuvataulu teidän perheestä tai lapsista / joistain lapsista, tai kuva jostain merkityksellisestä paikasta?

  Meillä Ellu huolehtii kamppeensa paikalleen tosi hyvin. Veenukin oppi kesällä laittamaan kenkänsä kaappiin ja hatun lipastonlaatikkoon,tosin siitä pitää muistuttaa.

  Yleensä meillä on eteinen aika siisti, mutta koska rattaita säilytetään eteisessä, ne tuovat soraa sisälle ja niihin kerääntyy kaikkea roinaa, kuten tälläkin hetkellä siellä taitaa olla kypärät ja eilisen posti. :D Tuollaisia liian helppoja laskupaikkoja ei vain pitäisi jättää ;)

  VastaaPoista
 2. Joku maalaisromanttinen lyhty seinälle roikkumaan taulujen kohdalle? :D Kivalta näyttää eteinen! -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vitsi hyllyä en ookkaan hoksannut tuohon ajatella!vois toimia😊

   Poista
 3. You have a beautiful looking staircase. I love how it is angled on a slant like that. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.


  World of Animals

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: