keskiviikko 22. elokuuta 2018

Rytinällä arkeen!

Heipsan!

Täälä on paluu arkeen ollut aikamoista haipakkaa!  Tässä tulee nyt tällainen mitä meille kuuluu-postaus! Kuvat on meidän yhdeltä retkeltä juuri ennen koulujen alkua, ihanan kesäinen päivä mahtavassa paikassa!

Samalla viikolla alkoi meillä aikuisilla työt, pojilla koulu ja Mandilla ekaluokka. On se kyllä taas erilaista, kun on ekaluokkalainen perheessä, ihanalla tavalla. Kaikki on vielä niin uutta ja ensimmäisiä läksyjä ehdittiin suorastaan odottaa! Ja ne ekat kirjat, voi sitä onnea<3 Aamulla Mandi herää itsestään seitsemän jälkeen, pienoista väsymystä on ollut nyt kesäloman jälkeen ilmassa, neiti on nimittäin nyt monena iltana ollut jo kasin jälkeen nukkumassa. 



Minealle oli myös vähän kova pala tämä arjen alkaminen ja sylissä ollaan viihdytty ihan hurjasti tai sitten ihan vaan sohvalla halaillen<3 Meidän neiti oppi kesäloman aikana käymään potalla ja nyt on sitten vaippajutut meidän perheessä kokonaan ohi. Saako tuntea olonsa vähäsen haikeaksi?! Vaikka siis joo, ei nyt kyllä todellakaan oo ikävä niitä vaippoja! Mutta kyllä tuo meidän pikkuinen kasvoi taas jotenkin niin paljon isommaksi tytöksi. 
Kuivaksi opettelu lähti ihan  Mineasta itsestä, hän nimittäin heräsi muutamana aamuna kuivalla vaipalla ja tuumasi, että "pissattaa" ja siitä sitten hoksasin, että taitaa olla juurikin oikea aika opetella potalla käyntiä. Pari viikkoa pottailua ja saatiin jättää jo päikkäreiltä ja öistäkin vaipat pois. Muutamia vahinkoja toki tulee vieläkin ja kovasti vielä pitää muistutella potalla käynnistä,mutta on myös  monta päivää putkeen ilman yhtään vahinkoa!


Nuutti sitä vastoin on tykännyt tosi kovasti tästä arkeen paluusta, mikäs siinä kun kaveri tulee joka päivä leikkimään hänen kanssaan:) 

Kaikki lapset on ihan innoisaan, kun omasta puusta saa käydä napsimassa omenoita ja niitä syödäänkin meillä päivittäin monta. Nyt ollaan myös muutamia porkkanoita käyty hakemassa maalta ja jestas miten isoiksi ne olivatkin jo ehtineet kasvaa! Jos Nuutilta kysyy niin mitään niin jännittävää ei oo, kuin porkkanan nostaminen maasta. Se odotus, että minkä kokoinen porkkana sieltä tällä kertaa tulee:D Minea taas käy harva se päivä hakemassa kasvihuoneelta tomaatin popsittavaksi, että hyvin käy kauppansa meidän kasvattamat jutut!


Käytiin pyörähtämässä Rasmuksen maanantain pelin aikaan Hongkongissa, kun tuntui että se oli ainut kauppa jossa oli jo callunoita myynnissä. Mun kesäkukat oli niin järkyttävässä kunnossa, että halusin ne pikaisesti pois. Nyt näyttää taas huomattavasti kivemmalta.
Syksyn tulo ei kyllä haitannut täälä talossa ollenkaan. Tuollaisen kesä jälkeen on vaan ihanaa pukea vähän enemmän vaatetta päälle, villasukat jalkaan ja sytytellä  kynttilät, niin ihanaa<3


 Ja anteeksi vaan , mutta ilo pienestä asiasta, kärpäset, ne on vähentynyt jo niin kivasti, että on jotain järkeä taas pestä ikkunat, JIPPII!!! Oikeasti mä oon tänä kesänä pessy meidän ikkunat (sisäpuolelta) varmaan kymmenen kertaa. Kun noita innokkaita kärpäslätkän kanssa heilujia on mallia viis ja kärpäsiä jokseenkin ennätys paljon, niin ne ikkunatkin on sitten ollut sen näköiset! 

Nämä kaks on aika tottuneita kannustajia Rasmuksen peleissä<3

Mä oon tänä syksynä hurahtanut totaalisesti mustikassa käymiseen. Lause jota en uskonut ikinä kirjoittavani! Mä oon siis aiemmin keräillyt mustikoita ihan vaan käsin ja miettinyt, että kuka hullu niitä jaksaa kerätä esim sen sangollisen?! No poimurin käyttö sitten valaisikin tätä asiaa aika paljon:) Välillä on löytynyt ihan kivasti sitä mustikkaakin ja välillä on vaan tullut tepasteltua pitkin metsiä. Lopputulos on kuitenkin se, että meillä on pakastimessa nyt aika hyvät määrät mustikkaa odottamassa talvea. Ja kälyn kanssa löydettiin ens syksylle parit aika huippu paikat mustikkapaikat (nyt ne oli käyty varmaan imuroimassa tyhjiksi, koska mustikan mustikkaa ei ollut!!)

No niin, olisko tässä sopivasti tätä sillisalaattia yhteen kertaan!

Mitä teille ihanille kuuluu?!

~~Ulla~~


2 kommenttia:

  1. Mä oon niin samaa mieltä, ihana arki, ihana syksy!! Mulla on menny jo varmaan sen viiskymmentä kynttilää ja villasukkia pidän harva se päivä, ja neuleita (neuletta :D) <3 Ja voin vaan kuvitella Nuutin kiljahduksen että millanen porkkana sieltä tällä kertaa tulee! :'D Ihanat kakarat, ihana sinä! <3 -V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi sä oot ollu super ahkera kynttilöiden polttaja! Mun villikset odottaa vielä kaapissa,mutta enköhän mä ne pian pengo esiin😀
      Ihana sä😙❤

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: