torstai 7. helmikuuta 2019

Kiusatun vanhempi-Puututhan heti?

Instaa seuraavat sattoi eilen päästä kuuntelemaan mun itkuista päivitystä stroorin puolella. Pakko purkaa tämä kaikki tänne bloginkin puolelle. 

Eli tosiaan Rasmus tuli eilen kotiin koulusta ja me oltiin siinä samalla lähdössä pienempien lasten kanssa pihalle. Kysyin ihan sivulauseessa, että kuinkas koulussa meni ja hän vastasi, että ihan hyvin. "Paitsi, että yks poika haukkui mua koko kotimatkan". Samalla hän rupesi  itkemään. Tiesin heti, että nyt on tuntunut kyllä tosi pahalta, koska Rasmus ei turhia itkeskele. Halattiin kauan ja sanoin hänelle, että itke vaan, saa olla paha mieli. Sanoin myös, että laitan opettajalle tästä heti menemään wilman kautta viestiä. Tämä sopi Rasmukselle.

Koulusta onneksi opettaja vastasi heti, että tähän kiusaamiseen puututaan heti ja asiaa selvitetään heti tänään koulussa molempien poikien kanssa. Asia on tänään siis koulussa käsitelty ja tästä on tullut yhteenveto sekä meille, että sen toisen pojan kotiin. 

koulukiusaamista vastaan

Se tunne kun näet, että sun lapseen sattuu ja sillä on paha olla. Se on jotain ihan kamalaa ja sen tuntuu niin syvällä sussa. Sä tunnet itsesi siinä niin avuttomaksi. Susta tulee leijonaemo joka on valmis tekemään ihan kaikkensa, ettei sun lapsen tarvitse enää kohdata tuollaista. 
 Mutta samalle se avuttomuus vain tulee jostain,kun sä et voi olla siinä koulumatkalla, et voi olla välitunnilla, et voi olla suojelemassa ja tekemässä loppua tuollaisesta. Sun pitää vain luottaa, että koulussa saadaan tämä asia käytyä läpi ja laittaa sormet ja varpaat ristiin, että se loppuu nyt. Heti.  Koska jokainen koulupäivä joka loppuu siihen, että sun lapsi itkee pahaa oloaan on liikaa.

Niinpä mä toivon, että jokainen vanhempi joka joutuu kohtaamaan lapsensa jota kiusataan puuttuu siihen heti. Ei jää odottamaan sitä, että se ehkä loppuu itsestään, ehkä ne pian kyllästyy, oo niin kuin et huomaisikaan. Ei tällaisia ohjeita lapselle eihän? Mä uskon, että kukaan lapsi ei tuu aikuisena vanhemmilleen sanomaan, että vitsi sä silloin vähän turhan nopeasti puutuit siihen kiusaamiseen. 
Mä uskon, että se, että sä oot heti valmis tekemään asialle jotain merkitsee myös lapselle paljon. Hän voi luottaa siihen, että joku on heti valmis olemaan hänen puolella, ei vähättele eikä syyllistä. 


Mä en halua ikinä kuulua siihen joukkoon vanhempia, jotka katsoo omaa lastaan joidenkin ihme linssien läpi, eikä halua nähdä tilannetta sellaisena kuin se on. Mä laitoin nytkin opettajan Wilma viestiin, etten yhtään epäile, etteikö meidän poika voisi heittää jotain kuittia takaisin päin, jos häntä on melkein kolmen kilometrin pyöräilymatka haukuttu. 

Teille kiusattujen lasten vanhemmille

Mä haluan vaan sanoa, että voimia. Mä toivon, että sulla riittää tahtoa ja voimia taistella sun rakkaan puolesta ja hänen kanssaan koulukiusaamista vastaan. Vaikka tilanne tuntuis kuinka toivottomalta, niin mä toivon, että sä löydät jonkun polun, miten pääsette siitä pois.

 Ja mä haluan antaa sulle halauksen, siihen toivottomaan ja avuttomaan oloon mikä sulla ihan varmasti on, seuratessa sun lapsen pahaa oloa.  Muista, että sun lapsesi on sen arvoinen. Hän on joka ikisen Wilma viestin ja opettajalle soiton arvoinen.

Ja muista halata sitä pientä lasta. Koska lapsi on pieni vaikka hän olisi kuudennella luokalla ja se halaus voi joskus olla just se mitä hän tarvitsee. 

Pidetään kiusatun puolia, eikös?

~~Ulla~~


15 kommenttia:

 1. <3 Tsemppiä teille! Toivottavasti asia ratkesi tällä keskustelulla koulussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Ainakin poika oli ihan hyvillä mielin tuon koulussa käydyn keskustelun jäljiltä.

   Poista
 2. Koulumatkojen tapahtumat eivät kuulu koululle/opettajalle eikä ole hänen asiansa niitä selvittää. Opettaja on ylittänyt valtuutensa.
  Ei ole olemassa erikseen KOULUkiusaamista. Vrt. partiokiusaamista, ratsastustallikiusaamista, jalkapalloharkkakiusaamista jne. Kiusaaminen on kiusaamista. En ymmärrä, miksi esim. lyöminen on ”vain” kiusaamista. Oikeasti se on pahoinpitely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä yhtään tiennyt, että tämä ei opettajalle kuulunut, eikä hän sitä mulle kertonut.
   Juu totta tuokin, että ei ole erikseen koulukiusaamista, mutta sitä sanaa nyt vaan käytetään ihan hurjasti joka paikassa, sillä se munkin postaukseen tuli.

   Poista
  2. Koulumatkat kuuluvat vielä koulun vastuualueeseen. Ihan tiedoksi siis muille tänne eksyville. Eli oikein toimit kun otit open kanssa asian puheeksi.

   Poista
 3. Mä oon kyllä sitä mieltä että siinä koulussa toimitaan ihan mahtavasti kiusaamisen suhteen, oikeasti toimitaan eikä vaan käännetä päätä muualle! Enkä ainakaan itte koe mitenkään että opettaja olis ylittäny valtuutensa, ehkä parempikin että siinä on se suht neutraali osapuoli mukana eikä vanhemmat täysin keskenään selvittele asiaa. Osaavat sit koulussakin kattoa ehkä vähän tarkemmalla silmällä osapuolia kun on tiedossa mitä koulumatkoilla tapahtuu. -V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä tykkään kyllä myös tästä asiasta tässä meidän lasten koulussa. Eikä ole eka kerta kun on tullut todettua, että kiusaamiseen puututaan tosi hyvin. Ja kun tietää vähän enemmän näitä taustoja koko jutusta niin ymmärtää opettajankin osallistumisen.

   Poista
 4. Asia on juurikin koulun asia. Koulumatkat luetaan vielä kouluajaksi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mäkin jokseenkin ajattelen. Tai ainakin niin, että koulu on se yhdistävä tekijä, johon molempien osapuolten on helppo olla yhteydessä.
   kiitos!

   Poista
 5. Tsemppiä tilanteeseen! Koulukiusaaminen on ikävä asia, mutta onneksi tilanteeseen saa apua, mielestäni toimit oikein <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Suvi!
   Joo onneksi asiat yleensä selvenee kun niihin vaan puututaan.

   Poista
 6. Huh kun tuli oikein hätä, kun miettii, mitä kaikkea lapset joutuvat mahdollisesti vielä kohtaamaan. Nyt on vielä "helppoa", kun lapset on pieniä.

  Onneksi puutuit ja toivottavasti tilanne ratkesi jo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämä äidin rooli murehtimista täynnä. Joo kotona niitä lapsia pystyy kyllä toiseen tyyliin suojella.
   Tilanne on ratkennut kyllä,onneksi!

   Poista
 7. Luetaanhan työmatkatkin työnantajan vakuutuksen piikkiin jos jotain äkksidenttiä tapahtuu, miksei sama olisi koulumatkojen kanssa. Koulu ja opettaja on yhdistävä tekijä ja opettaja on kasvattaja. Hyvä. Toivottavasti teillä kiusaaminen loppuu tähän. Aivan kaikenlainen. Kiusaaminen jättää jäljet jotka vaikuttaa vielä aikusenakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotenkin mäkin sen ajattelen niin,että se koulumatka olis vielä koulun asiaa. Meillä kiusaaminen on ainakin nyt loppu. Oon tosi tyytyväinen miten asia käsiteltiin koulussa.
   Se on totta, että kiusaaminen jättää tosi pitkäksi aikaa jäljet. Itsekin olen sitä kokenut.

   Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: