keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Oi kesä, sua odotetaan jo niin kovasti!

Vesisateiden keskellä on mukava miettiä mitä kaikkea kivaa me voitaisiin tehdä kesällä.  Mä nyt luotan, että johonkin sadepäivien väliin mahtuu myös niitä ihania lämpöisiä ja aurinkoisia päiviä!

Mun ja Mikon kesäloma alkaa vasta heinäkuun puolessa välillä, joten illoista ja viikonlopuista otetaan sitten siihen asti kaikki irti:)
 Koululaiset odottavat jo innolla oman lomansa alkua. Hitaita aamuja ja sitä, että läksyjä ei tarvitse tehdä reiluun pariin kuukauteen. Onhan se nyt ihanaa aikaa!


Meidän ensimmäinen kesäretki on jo ihan mukavan lähellä. Varattiin perinteinen (eikös niin voi sanoa, jos on laivalla käyty yli 10 kertaa?!) kesäristeily kesäkuun puoleen väliin. Nuutti varsinkin odottaa niin kovasti , että näkee taas Harri Hylkeen:) Saadaan Mikon veli perheineen mukaan ja nuo reissut on ollut niin mukavia, sekä lapsille jotka saavat kaverit mukaan, että meille aikuisille.

Toinen reissu tehdään sitten heinäkuussa, kun ollaan koko perhe lomalla. Suunnataan meidän lemppari kesäkaupunkiin Tampereelle. Ja saatiinpa vielä huippu huone meidän lemppari hotellistakin, eli Scandikin Rosendahlista. Suunnitelmissa on mennä käymään uudestaan Korkeasaaressa, viime kesän retki sinne oli niin ihana, vaikka oli ihan mielettömän kuuma päivä. Että Korkeasaari päivälle voisin ottaa sellaisen pilvisen päivän kiitos! Lapset on innoissaan muistelleet mitä kaikkia eläimiä siellä olikaan, onneksi on viime kesältä kartta muistona, niin ollaan siitä sitten tutkittu mitä kaikkea  voidaan nähdä!

 Lisäksi ajateltiin sitten tehdä Tampereella vain jotain ilmaisia juttuja, käydä pikkukakkosen puistossa, Särkänniemen Angry Birds puistossa, uimassa ym. Sellaista kivaa yhdessä oloa ja fiiliksen mukaan menemistä. Jos jollain on jotain idistä mitä muuta kivaa ilmaista voisi Tampereella tehdä niin heitelkää vinkkiä ilmoille!


Kotona ollessa on suunnitelmissa käydä 4H-Elämysmaailmassa katselemassa kotieläimiä, viettää pitkiä päiviä eväiden kanssa meren rannalla, nähdä ystäviä ja käydä leikkipuistoissa. Niin ja syödä paljon mansikoita, herneitä ja jäätelöä:)
 Ihan vaan sellaista rentoa meininkiä. Kuulostaa tällä hetkellä juurikin parhaalta tavalta viettää kesä, vai mitä oot mieltä?
Lapset on myös toivoneet kovasti koko perheen leffa iltaa, joten sellainen täytyy ilman muuta järjestää.Niin ja öitä teltassa on myös kovasti toivottu ja tämäkin toive on onneksi helppo toteuttaa:)


Mun mielestä se on just kiva kun on sitä kotona oloa (tai no ainakin kotipaikkakunnalla) ja  pientä reissua sopivassa suhteessa. En halua, että ollaan koko ajan menossa, mutta en halua ihan koko lomaa kotonakaan viettää. Meillä lapset on ihan yhtä innoissaan tulevasta Tampereen reissusta, kuin sitten eväsretkestä rannalle, tai vaikka takapihalle:) Ja koska me pääasiassa ollaan päivät omassa pihassa, niin nuo leikkipuistoissa käynnit on sellaisia kivoja päivien piristäjiä.

Mä odotan itse lomalta kovasti vain niitä hitaita aamuja, kun lapset tulee yksitellen meidän sänkyyn ja  kellään ei oo kiire minnekkään. Ja ihan vaan sitä,että saadaan olla yhdessä koko perhe ja miettiä mitä seuraavaksi keksittäisiin, niin parasta<3


Olis kiva tietää mitä teidän kesäsuunnitelmiin kuuluu? Onko tiedossa reissua johonkin, vai keksittekö omalla paikkakunnalla kaikkea kivaa?


Viime vuoden kesäloma reissusta ja  meidän huppu yöpymispaikasta voit lukea täältä .


Ihania päivä teille!

~~Ulla~~

8 kommenttia:

  1. Kivoja suunnitelmia teillä.♥
    Meillä suunnitelmat vielä vähän auki, mutta eiköhän ne tästä vielä selkiydy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      Onneksi kesään sopii hyvin myös sellaiset pika suunnittelulla toteutetut reissut:)

      Poista
  2. Missäpäin käytte uimarannalla? Teillä on vissiin joku hyvä vakiopaikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No me käydään tosi kaukana kun mennään tuollaisille koko päivän rantareissuille, eli käydään storsandissa,Oravaisissa. Ja sitten ihan tässä samalla paikkakunnalla on Ojutjärvi jossa käydään sitten pikaisempia reissuja. Storsand on vaan niin lemppari, kun sielä on ihan järjettömän pitkän matkaa matalaa!!

      Poista
  3. On jo muutaman kesän toiveissa ollu puuha ja eläinpuisto veijari Saarijärvellä ... Josko tänä vuonna toteutuu, kalajoen hiekoille olis kans mukava mennä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa niin kivoilta suunnitelmilta. Toivottavasti pääsette niitä tänä kesänä toteuttamaan:)

      Poista
  4. Janni/Keltaisen talon tarina on lisännyt kommentin tekstiisi "Oi kesä, sua odotetaan jo niin kovasti!":

    Kivan kuuloisia suunnitelmia teillä!

    Meillä miehen kesäloma siirtyi parilla viikolla eteenpäin, mutta oikeastaan parempi niin. Sitä ennen ehditään nauttia kesästä kotiympyröissä. Tein tai oikeastaan olen parhaillani tekemässä lapsille kesävihkoja, joihin he saavat rastittaa, piirtää, värittää ja kirjoittaa kesämuistojaan.

    Ylipäätään listalla on uiminen eri paikoissa, saunominen, kesän mauista nauttiminen, lepääminen, lukeminen, kavereiden tapaaminen, jäätelön syönti, lettukestit, luontoretkiä, muutama päiväretkikohde läheisiin paikkoihin... Ja niin edelleen.

    Mutta vaikka meillä onkin "lista", niin mitään hampaat irvessä- meininkiä ei ole tiedossa. Tästä onkin tarkoitus kirjoitella tarkemmin tiistaina :)

    Reissaamaan päästään kesä-heinäkuun vaihteessa, ja suuntana on tuolloin pohjoinen. Katsotaan, mihin asti jaksetaan mennä. :) Norja on haaveissa, siellä ollaan käyty monena vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Janni sori, mä menin ja poistin sun kommentin, enkä saa sitä enää julkaistua sun omalla nimellä. Mutta sain kopioitua sen tähän.
      teillä on niin ihanan kuuloisia kesäsuunnitelmia. Meillä on Mandilla muuten tuollainen vihko. Tai no saman tyylinen. Hän kirjoittelee ja piirtelee sinne kaikista reissuista muistoja.
      Meillä on ihan sama asenne, vaikka monenlaista toivotaan kesältä, niin ei petytä jos jotain ei tänä kesänä päästä toteuttamaan.

      Ihania kesäpäiviä teidän perheelle<3

      Poista

kommentit ovat aina tervetulleita: