sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kesän ensimmäiset

Moiks ihanaiset!
 
Pitkästä aikaa vähän kuulumisia. Täälä on aurinkoisten säiden myötä elämä siirtynyt täysin ulos. Ollaan haravoitu ja pojat on innoissaan mönkijällä kuskanneet lehtiä ja risuja pois. Haravointi on jotenkin niin mukavaa puuhaa (siihen tiettyyn pisteeseen asti), mutta se lehtien pois vienti ei. Mikko teki mönkijään koukun ja saatiin siihen pienet kärryt perään. Aivan meinas mun haravointi olla liian hidasta, kun niin nopeasti pojat vei kuormia pois:)
 
Mikko tuli tässä yksi päivä töistä mukanaan laatikollinen mansikoita ja olihan ne nyt vaan niin herkkuja!! Mineakin popsi niitä ihan innoissaan. Ja arvatkaa kuka muisti  vasta Minean kolmannen mansikan kohdalla, että ai niin nämähän voi olla aika pahastikin allergiasoivia.... Juu mä! Mutta onneksi neidille ei mitään tullut ja hän olikin tomerasti sormi ojossa viisomassa itselleen lisää mansikkaa<3
 
 
Itse vähän pelkäsin, että maistuvatko nämä ollenkaan mansikoilta. Mutta isoiksi ja ulkomaisiksi olivat yllättävänkin hyviä. En malta odottaa, että saadaan taas omasta maasta käydä päivittäin hakemassa mansikoita.  Mansikkamaa pääsi ihan yllättämään mut. Kävin tässä alkuviikosta katsomassa mitä sinne kuuluu ja sielähän oli hurjasti jo vihreitä lehtiä. pari tuntia meni, että sain sieltä kuivuneet lehdet perattua pois.Kauhea urakka, mutta tulipa ihanan siisti. Meillä on suunnitelmissa laajentaa mansikka maata vielä muutaman penkin verran tänä keväänä. Mansikoita ei vaan voi olla liikaa!!
 
 
Lapset ovat viihtyneet huippu hienosti hiekkalaatikolla nyt kun sinne viimeinkin pääsee. Jopa Rasmus ja Nooa ovat touhunneet sielä melkein päivittäin. Nuutti tykkää tehdä autoille erilaisia ratoja, Mandi taas väsäilee monenlaisia kakkuja ja muita herkkuja. Mineakin kävi kokeilemassa miltä se hiekka oikein tuntuu käsissä ja suuhunhan se käsi oli heti menossa. Tuo onkin hankalaa, että millä sitä saa toisen oppimaan, ettei se hiekka nyt ihan oo tarkoitettu suuhun. Mutta toisaalta eipä Nuuttikaan enää hiekkaa suuhun laita, että eiköhän me tuo viimeinenkin muksu saada se oppimaan:)
 
 
Meidän kesämimmi2017. Löysin tämän ihanan verkkari setin kirpparilta 3€, pakkohan se oli kotiuttaa!!
 
 
Mä oon odottanut malttamattomana milloin voi viedä pyykit ensimmäistä kertaa narulle kuivumaan. Voiko mikään olla ihanampaa kuin pihalla kuivatetut pyykit? Ei voi! Pyyhkeistäkin tuli ihan unelman pehmeät ja raikkaat, niin rakastan<3 En malttanut edes kääriä lakanoita kaappiin vaan laitoin ne illalla takaisin meidän sänkyyn!
 
 
Terassihan me saatiin jo viime keväänä valmiiksi. Niin ihana kuin sinne olisikin ollut kantaa heti tavarat,mutta ei.Pakkohan se oli ensin öljytä. Aluksi mietin, että onko se nyt muka tarpeen,mutta kun olin alkuun päässyt ja vertasi tuota öljyttyä öljyämättömään niin ei kyllä ollut turha homma. Iso peukku muuten (ainakin) Tokmannilla myytävälle puuöljylle, tuli tosi hyvä pinta lautaan eikä edes maksanut paljoa.
 
 
Onhan niissä nyt pienoinen ero:) Ylempi siis öljytty. Pesin koko terassin painepesurilla ensin, siinä oli kevään aikana tehty vissiin hiekkakakkujakin, niin paljon oli hiekkaa!!
 
 
En voi uskoa, että pojilla on enää vajaa kuukausi koulua jäljellä ja sitten olisi taas yksi vuosi taputeltu loppuu. Rasmuksen jalkkis harkat on lisääntyneet kahteen kertaan viikossa ja pelit rupeavat pikku hiljaa pyörimään. Melkoista taksina toimimista tämä elämä tällä hetkellä,mutta onneksi Mandin kerho loppuu muutaman viikon päästä.
 
Tänä viikonloppuna ollaan ulkoiltu paljon, syöty ekaa kertaa tälle keväälle pihalla ruoka. Mä kävin vähän blogi jutuissa lauantaina ja Minea oli silloin ekaa kertaa mummalla hoidossa kokonaiset puolitoista tuntia. Ja kyllä ikävä tuli, mulle nimittäin:) Tänään saatiin vielä Mikon veli perheineen meille grillailemaan. Aikas täydellinen viikonloppu siis!
 
Hurjasti tsemppiä alkavaan viikkoon, toivottavasti se sisältää paljon iloisia asioita<3
 
~~Ulla~~
 

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, oottepa ollut super puuhakkaita! :D Ihanaa ja ilontäyteistä viikkoa sullekin! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on varmaan tuo aurinko josta saa ihan hurjasti energiaa touhuta:) Ja kiitos <3

   Poista
 2. Mukava oli lukea teidän kuulumisia! Ja nyt alkoi tehdä mieli mansikoita... Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

kommentit ovat aina tervetulleita: